Veľmi sa mi páči toto meno.
Môžem dať toto meno dcerke? (Matricny urad to dovoli?)
Je tu niekto, kto má doma dcerku Charlotte? 😊
Samozrejme, že dovolí je to normálne meno aj keď nie slovenska verzia.
@p_alexandra kraaasne
@daniela2202 nie som slovenka, no žijeme na Slovensku, preto sa pýtam konkrétne Charlotte 😁
Osobne sa mi páčia obe verzie. Pokiaľ ale aj dieťatko bude žiť tu a chodiť tu do školy, bude stále musieť meno hláskovať .
presne tak, priprav sa (aj dieťa) na večné hláskovanie. Ale keď už, tak rozhodne Charlotte, nie fonetický prepis, to je des
Ak žijete na SK nedala by som take meno. Ja musim priezvisko hláskovať kazdy jeden raz, okrem toho ked som na Maďaroch. Ide to na nervy a riadne.
@p_alexandra Pekne meno, ale nikto ho nebude vediet spravne napisat. Cely zivot ho bude musiet hlaskovat.
@p_alexandra spoluziacka mojho syna je Charllotte.
Krásne meno!
V pohode nam zapisali na matrike a nie nemusi hlaskovat svoje meno 🙂
vies si predstavit ako sa bude ucit pisat svoje meno?? a ako bude cely zivot vysvetlovat ako ho maju napisat?
Ale ved ona bude cely zivot zit (myslim na uradoch a podobne) s ludmi, ktori ziju aj teraz (nie s takymi co maju teraz 50), kedy je toto meno az velmi popularne, v dobe, kedy to bude ona niekomu musiet hlaskovat uz budu podla mna vacsinou vediet, ako sa to pise, kedze sa s tym budu stretavat bezne… toto by som nebrala ako nejaky dovod preco nie, kolko ludi musi hlaskovat priezvisko a zvyknu si 😀
Veľmi vznešené meno ❤️
@martinka13
@sasanka605
@kacena4
Keby mne dievcatko povedalo, ze sa vola "šarlot", tak ja by som sla automatickyndo tej anglickej verzie s Ch... Snad na Slovensku nie sme tak pripeceni, aby si nedomysleli, ze te jo skratka Charlotte
Foneticky ty brdo 🤣🤣
jedna baba na ig dala svojej dcere toto meno... vola sa Charlotte Ďatelinková
@kitycat pripečení nie sme. Ale máme v kalendári 19.7. meno Šarlota, nie Charlotte. Proste bude musieť hláskovať keď sa jej opýtajú na meno. Keď bude mať napísané Ch. nejaká tak sa isto aj Slovák dovtípy že je Charlotte
Ja mam slovanske meno dlhe vo svete exoticke nezijem na Svk a uplne fasa sa mi hlaskuje ludia ho nevedia vyslovit. Netreba sa riadit druhymi Ved nevies nikdy ci tvoje dieta bude vecne zit na Svk .
@martinka13 ale sarlotu nebudu volat "sarlot", cize automaticky v dnesnej dobe ludia pojdu do anglickej verzie (a duplom, ked sa tak vola anglicka princezna ci gottova dcera). A dnes je uplne ina doba, vsetky deti vedia anglictinu pomaly ako druhy rodny jazyk...
Dakujem Vam za odpovede 🥰
@p_alexandra ahoj ja som Charlotte 🙂
@p_alexandra a není to ani pravda ze vždy bude musieť ho hlaskovať, všade kde prídem niečo vybavovať tak automaticky dávam občiansky, aj keby sa volám Lucia takže tam uvidia ako sa píše a už sa s tým menom dosť ľudí stretáva, niekto sám od seba sa ma opýta či mám 2x t alebo l 🙂
@vevesh vôbec nejde o akú verziu ide. Proste to bude musieť hláskovať. Mám neter Emmu. Stále musí vravieť "Emma s dvoma M". Samozrejme je to vaša vec, aké meno date dieťaťu. Len som reagovala na otázku.
@p_alexandra a co tak jeho slovensku verziu - karolina - keďže budeš žiť na Slovensku ? Tiež nie som lucy, ale lucia🙂
@p_alexandra daj Šarlotu a basta 😂