Ktore z tychto dvoch mien vam viac pasuje k priezvisku Boháčik?
Ani jedno. A priprav sa na to, že budeš musieť ty a neskôr syn meno všade hláskovať a aj tak ho napíšu zle.
Jedno horšie ako druhé.
Mateo🙂
No Natanael určite nie, syn má takého spolužiaka a ten chlapec má diagnozu a k tomu to komplikované meno, doteraz ho nevie vyhláskovať a to už má 11 rokov. K tomu priezvisku by som volila nejaké bežnejšie meno, ako Adam, Martin, Dávid.
Druhé a tretie, ale skôr Matheo. Sú to krásne mena. Matheo Bohacik ide k sebe krásne
Z týchto ani jedno. Dala by som keď už Matúš
Mateo je pekné a jednoduché a aj Slovák ho dokáže vysloviť :D
@janickacrazy poznám veľmi podobný prípad, dievčatko je Vivienne, nevie to vyhlasovať. Je na 2. stupni a všade si píše Viva.
Mateo
Mateo
Mateo je veľmi pekne meno a nie je ani zložité. K priezvisku sa mi až tak nehodí, ale v dospelosti možno bude chcieť priezvisko po žene a to mozno bude viac pasovať... Kto vie, ale pekne meno
Nathan je pekne meno ale k priezvisku sa nehodi.. skor ten Mateo☺️
@kacena4 ja mam typicky slovenske prizvisko a tiez musim hlaskovat. Je tam makcen? Dlzen? Obidva? Takze toto nie je relevantny argument.
Autorke - mne sa najviac paci Mateo.
K priezvisku Boháčik áno jedno.
Z týchto sa mi najviac páči Natanael. Má krásny význam a v Písme je vysoko pozitívnou postavou...Ale, k priezvisku sa nehodí..., vlastne ani jedno sa mi až tak k priezvisku nehodí. Ak by som si musela vybrať iba z uvedených, dala by som Matea a veľmi by som zvažovala jeho slovenskú verziu - Matúš - o to skôr, že u chlapca sa väčšinou priezvisko nemení....Ale, ja mám taký pocit, že sa dnes už nad tým čoraz menej pozastavujeme, keď sa kombinuje zahraničné meno so slovenským priezviskom. Pracujem v mš a bola som dosť prekvapená, že u mňa v triede prevládajú klasické tradičné mená z mojej mladosti - Katka, Evička, Tánička, Janko, Mirko, Miško, Peťko, Gabika a mohla by som menovaaať....Volila by som k tomuto priezvisku tradičnejšie meno....Prajem spokojný výber a zdravučké bábo.
Baby a to skutočne chcete, aby sa v jednej triede stretli 4x Mateo, 5x Mia, 3x sofia, 5x vivien a 5 x Nathan? A s tými slovenskými priezviskami vám to znie v pohode? Autorka, meno Matúš sa ti nepáči? K priezvisku by sa lepšie hodilo
Ak by ste mali priezvisko Rigo, alebo Lakatoš, tak sa hodia všetky tri mená.....
@konikkon ja nemám napríklad v okolí ani jedného malého Matea ani Vivien a ani Nathana, zato malých Matúšov rovno štyroch 🙂 Čím nechcem povedať, že to nie je pekná varianta, ale tiež nepatrí zrovna k tým neotrepanym. A Mateo zas nie je nejaká exotika, čo by sa bila s priezviskom. Aspoň mne nepríde.
@sisaka presne tak, aj synov spolužiak má diagnozu a svoje meno nedokáže ani vyhláskovať ani napísať bez chyby, ostatné jednoduchšie mená dáva v pohode a to je jeho mama dokonca špeciálna pedagogička, ktorá sa mu veľmi venuje
K tom priezvisku sa také mená nehodia. ešte napr. Marek alebo Boris, to by bolo vhodné.
K takemu priezvisku co takto Matej? Chce to skor take "nase" meno, nie zahranicne, podla monho nazoru.
Ak uz aj zijete v zahranici, tak univerzalnejsie meno ako Nathanael.
Nie je nič horšie, ako keď sa kombinujú zahraničné krstné mená a typické slovenské priezviska. Ja niekedy, keď počujem tie kombinácie, úprimne tie deti ľutujem. Mne sa taktiež páčia zahraničné krstné mená pre deti, konkrétne aj tieto 2 - Nataniel a Mateo, ale z dôvodu slovenského priezviska by som nevolila ani jedno z týchto.
Ja len tolko, daj svojmu dietatku meno ake uznas Ty za vhodne, ktore ma pre vas urcity vyznam.. Vies prečo.... Nejake komenty od anonymných zien by mi boli u prdele... Niekedy deti trpia aj vtedy, ked maju slovensku klasiku.... A to, ze sa meno nehodi s priezviskom?? Niekomu to moze sediet, niekomu nie... My mame Nataniela, to ze hlaskujem meno na urade, no a?? Hlaskujem aj svoje priezvisko, ktore je velmi bezne.... Dieta sa ho vyslovovat a pisat nauci....
V prvom rade musis byt stotožnena s nim Ty a nazor ostatných by ma nezaujimal. Viem preco som svoje dieta tak pomenovala a aky to ma pre mna vyznam, pre nas rodicov
Ani jedno.... hrôza
popravde ani jedno a ak ste na sk treba si uvedomit ake bude mat problemy s pisanim a citanim mena, ja mam Chiaru a toto stale riedime na uradoch a podobne, vzdy musim hlaskovat meno