Čakáme dievčatko, a muž si praje veľmi, aby sa volalo po mne. Ja s tým nesúhlasím, on iné nechce pripustiť, vraj nič si nepraje tak aby som povolila a dala meno po sebe. Už sa k nemu pridali aj svokrovci a moji rodičia, že oni proste dúfajú že to meno dám. Mne sa to meno nepáči, nechcem aby sa tak volalo moje dieťa, nemám to meno rada. Už som mu vravela, že keď sa odmieta baviť o menách a trvá na len na tom jednom mene, tak proste meno vyberiem sama ja také aké sa páči mne a je mi to fuk. Ja ani neviem čo chcem počuť, viem že si to musíme vydiskutovať sami, ale proste ma to trápi, že naozaj žiadne iné meno u neho nepripadá do úvahy. Už neviem ako to vyriešiť, myslím že aj keby som dala to meno po sebe, tak by som sa s tým nevedela dlho stotožniť a zvyknúť si na to. Termín už mám o týždeň, čiže kľudne môžem už začať rodiť a my sa doma kvackáme na mene 🤔len som to musela dať zo seba von..
@kvietok2012 Katarína.
je to od neho teda dost neempaticke a smutne ze nepripusta normalny rozhovor a kompromis s tehotnou zenou ktora 9 mesiacov nosi jeho dieta a porodi ho. pre mna by to bolo celkom neprijemne zistenie a aj ked je to len meno ten jeho postoj by vo mne vyvolal asi dost velke pochybnosti aj do buducna.
Samozrejme, ze vyber meni take ake sa tebe paci. Ty si to dieta vynosila aj ho porodis mas na to najvacsie pravo. Ja by som nedovolila nikomu kecat mi do toho a nerob to ani ty. A duplovane ked sa ti to meno nepaci tak ho v ziadnom pripade nedavaj, nenechaj sa zlomit. Inak ja nechapem tie pomenovania po rodicoch ved to je taka skoda ked je tolko krasnych mien davat stale to iste…uvidis ak uvidia babatko hned na to zabudnu… daj ake chces ty.
mat rovnake meno s dietatom am svoje vyhody,a j nevyhody.
bracho mohol otcovi vybrat doporucenu postu a aj opacne, no horsie je, ze su pripady, ked nie ej vhodne,a by sa k takej poste napr dieta dostalo, ci rodic. takto dochadza aj k omylom.
radsejby som tiez dala ine menosvojej dcere, teda aj som dala.
Nezvazovali ste dve krstné mena? To by bol každý spoko. Hm?
A ty by si chcela aké?
Katka je pekne meno, ale úprimne, ja by som ho tiež nedala
Muž nechce pripustiť iné meno? Uvedomuje si, že rodiť budeš ty a meno že majú vyberať obidvaja rodičia? Hrozny blbec to musí byť, prepáč
Dve mená určite nie …
@pralinka25 on je úžasný muž, otec detí, my máme fakt dokonalé manželstvo ..klopem všade.. za tých 10 rokov sme sa snáď ani raz nepohádali, ja fakt nemôžem povedať na neho jediné krivé slovo ..len proste on chce dcérku Katku a veľmi veľmi ju chce :/
@1234321
asi by som urobila po svojom,ked on nepripusta ziadnu diskusiu k tejto teme...a ako pisu baby vyssie,Katka je pekne meno,ale rovnako ako ty,ja by som nechcela mat rovnake meno s dcerou...
My sme mali dobodu, ze nedame detom nema po nas. Nakoniec nemaju deti rovnake mena v rodine vobec. Cize ako bratranci a sesternice nie su 4x Maria a 3x Jan.
Mne sa nepacilo, ze sme furt museli zistovay, ked niekto volal, ze starsia, mladsia? Ani ten na druhej strane netusil, ci ta s ktorou chce hovorit je starsia a ci mladsia.
Tiez mi vadilo, ze mi mama prebera postu.
Ale keď ty nechceš tak ako potom urobíte? Ustúpiš? Čo keby ustúpil on?
Mne sa páči veľa mien, chcela som také neotrepané, napríklad Anna, Emília sa mi páči, Marína,..no je ich dosť
Dajte dve mena a bude. Katarina je za mna krasne meno, my s muzom by sme ho pre dievca urcite mali v najuzzsom vybere. Ale inac chapem, ze nechces dat po sebe. Mne osobne sa velmi paci moje krstne meno, ale nechcela by som, aby sa dcera volala rovnako. Ani synovi som nechcela dat po muzovi, hoci on by bol rad. Ale hned som to zamietla a dohodli sme sa inac.
Inak kamoska s muzom to mali tiez takto, ze sa nedokazali dohodnut na mene a porod sa uz blizil. Kamoska teda v porodnici povedala to svoje a bolo. Potom uz nikto nic neriesil. Dalsiu kamosku zase ukecal muz na jedno meno pre syna, aj mu ho dali, ale kamoska sa s tym nevedela stotoznit a behom par dni uz bola na matrike a menila. A tiez su vsetci spokojni nakoniec.
Katka je pekné meno, ale manžel by mal akceptovať to, ako to cítiš ty. Je to smutne, ty to dieťatko nosíš 9 mesiacov, porodíš ho, bude nosiť manželovo priezvisko tak ako ty, a nemôžeš si níč povedať o mene 😪 ja by som si spravila po svojom. Tiež by som nechcela aby sa bábo volalo po mne, nepáči sa mi to. Nemôžeš si spraviť po svojom?
Diskutuje. Určite by som tehotenstvo nedala ako dôvod , že rozhodujem iba ja. To ako kebyže pracuje iba muž, lebo ty si na materskej a tebe vezme prístup k nim.
@kittykat22 spoločne sme sa dohodli, máme syna Juraja
Pýtaj sa ho, ako by sa cítil on, keby ty trváš na mene, ktoré sa jemu nepáči. Tu treba iba kompromis.
však Katarína je ozaj pekné... nám dcére dal meno lekár - narodila sa dcéra a nemali sme žiadne meno..... mysleli sme že to bude chlapec....
@lugie spravím si po svojim, budem musieť, lebo keď raz mám odpor k svojmu menu, tak ho nedám ešte aj svojmu dieťaťu, len ma mrzí že to takto budem musieť urobiť, lebo ja niesom za také riešenia,
Od pätnástich som si želala mať Katku, trvalo to dalsích pätnást rokov pokým sa narodila, moja má o pár dní 16r.
No ja neviem...toto je blba situacia.Ja verim,ze zena ma uz len z toho titulu ze dieta vynosi a porodi a stara sa vacsie pravo vybrat meno a co poznam nezhody v menach tak vzdy po tom ked muz videl,co zena pri porode zazila povolil a povedal daj meno ake ty chces.Ale ked tento tvoj je takyto tak neviem ci by som to spravila poza jeho chrbat,to nemdopadne dobre.
Daj Katarína Anna, aj my sme nad ním uvažovali. Manželovi sa strašne páčila táto kombinácia.
Nakoniec ale máme Slávku, lebo v rodine mám 3 Kataríny a v oboch rodinách je 7 Annien
Mali sme to rovnako,tiež dcére vybrali meno,ktoré som absolútne absolútne absolútne nechcela,vyslovene dom nesúhlasila..ale ja som si nevedela vybrat sama a všetci ma prehlasovali..keď sa narodila,tak jej to meno tak zapasovalo,teraz si nedokazem prestaviť že by sa volala inak,som rada že nakoniec vyhralo toto meno 🙂 názor z inej strany
Hlavne aby sa narodila a narodila zdrava, to je. Najdolezitejsie. Meno das pri porode ty ake budes chciet. Neries to s nimi. Ty ju musis porodit a obe musite by prvom rade ok ine nie je dolezite.
Nedala by som rovnaké .a mohli by sa aj na hlavu postaviť a kyvat ušami 🤷😄😄
Povedz mu, ze priezvisko je po ňom a meno vyberas ty...a ze posledne slovo mas ty, lebo ty ju porodiš...a svokrovci a tvoji rodicia do toho nemaju čo kecať, oni mali možnosť vyberať mená pre svoje deti. Len pre zaujímavosť,ako sa voláš?