Ahojte chcela by som sa opytat ci je u nas možné dat dieťaťu meno Nataly resp. Kde by sa to dalo zistiť?
@michellemary a kde si to viem pozriet?ci treba tam zavolat?
@lllenkalll Môžeš, ak dokážeš, že je to meno čo sa niekde používa. Ja som tak pred 11 rokmi musela dokladovať meno Tamia, teraz už je aj v kalendári.
@zuzkalujza ako sa to dokladuje?
@lllenkalll ja som Tamia našla https://www.babynames.com/ a len to som im vytlačila. Nerobili okolo toho žiadne ceremónie
@zuzkalujza a viem si zistit ci sa u nas na sr uz používa?
@lllenkalll tak to ti neporadím, ale myslím si, že ak zavoláš na matriku tak ti povedia či áno, alebo nie.
Ako keď sa môže spolužiačka zo strednej volať esmeralda, tak prečo nie
@tequelinka ja mam kamošku Natáliu a nikto jej nepovie inak.ako Nataly
Podľa mňa to je pekne meno
@tequelinka nemyslím si, nepoznám žiadne dievča ktoré by volali natala... Preboha keď ju môžu volať napr naty, prečo by ju volali natala
Nataly je anglicke meno pre Natalia, to fakt musime davat anglicke mena? A hlavne pokial je slovenska verzia daneho mena. Prezyvku jej deti daju aka bude v tej dobe pasovat.
Dakujem ze odpovede.pytala som sa ale na to ci je to u nas mozne, nie na to kto ju ako bude volat
@lllenkalll stačí trošku pogooglit, hneď mi vyhodilo diskusie, kde toto meno riešili a áno, dá sa na Slovensku zapísať. Je v americkom kalendári. Inak veľmi pekný výber.
@katulienkax nemusí, ale zrejme chce. Aj mne sa veľa mien páči v zahraničnej (alebo pôvodnej) verzii oveľa viac ako v našej poslovenčenej.
@katulienkax možno preto, že niekomu sa páčia anglické. Úprimne si neviem predstaviť, že by som mala dcéru menom Žofia, Hanka, Dana, Jana. Mne sa páčia mená Aaliyah, Nala, True, Millie. Neviem prečo by mal niekto dávať svojmu dieťaťu meno aké sa mu nepáči.
Inak pri takýchto diskusiách ma vždy fascinuje, že niekto musí vždy vŕtať do "zahraničných" mien a pritom sa u nás každé druhé dievča volá Sofia, ktorá má tiež slovenskú verziu, či Nela, ktorá tiež nie je v našom kalendári až tak dlho.
Aj ja mám Nataly a bez problémov..a to už 8 rokov.. krásne meno😉
Meh tieto nápady. Kto si to zariadi, ten jen pre mňa divný jak rozmaznaná celebrita. Dosť ma to odpudzuje také podivnosti
Ak je v rozšírenom zozname na matrike, resp. dokážeš jeho používanie, tak je možné dať dieťaťu akékoľvek meno.