Ako hovoríte niekomu, kto má toto meno zdrobneninou? Mojko? Mojo? Mirko? 💜
Ja tiež nikoho takého nepoznám. Ale podľa mňa Mojmír. Na toto meno asi zdrobneniny neexistujú, a pokiaľ existujú tak sa vo väčšine nepoužívajú.
Mirko alebo Mojmir
Mojmírko - máme v škôlke jedného. na škole sme mali spolužiaka, ten bol vždy Mojo 🙂
Poznam jedneho a oalovuju ho Mojo 😉
Žiadnu zdrobneninu. Keď dám dieťaťu meno tak preto, že sa mi to meno samé o sebe celé páči a nepotrebujem vymýšľať nezmyselné zdrobneniny.... Z tvojich mojko, mojo tak maximálne partnera by som volala nie dieťa pri dieťati mi to príde divné, uchylné... Mirko vo mne evokuje meno Miroslav nie Mojmír. Vsak Mojmír je krásne meno prečo ho chceš ničiť? A vo všeobecnosti ak to nie je pre tvoje budúce dieťa ja všetkých volám tak ako sa predstavia príde mi neslušné ich oslovovať inak.
@mamina0078 presne. Ja by som bola rada keby ma občas niekto nazval Tereza, ale už som si zvykla, ale všetci má nazývajú napr. Terka, Terezka, Teri, Terry, Tessa (rodina v Amerike). Podľa mňa keď človek dá dieťaťu meno tak ho nemusí, ani zdrobnovat pretože to meno je pretože sa rodičom páči.
Jedného poznám a všetci ho volajú Mojo
tiez poznam jedneho (dospeleho) a predstavuje sa ako Mojo
Keď som ešte bola dieťa, mali sme v bytovke suseda Mojmíra, volali ho Mojo, alebo aj Mio občas.
Jedného poznám. Volali ho všetci Mojko, Mojo
Aj ja poznám a voláme ho Mojo alebo Mojko. Je to také zlaté ☺️ pekné, ale on je taký príjemný týpek, také zlatíčko, jemu sa to strašne hodí.
Neviem si predstaviť oslovovať tak nejakého idiota 🤦♀️
No jediné, čo mi napadlo je Mojmírko 🙂
Ja poznam jedneho. Mojo ho vsetci volali, on sam to tak chcel
Mojko 🙂 poznám 😉
Nepoznám žiadneho, ale volala by som ho tak, ako by sa mi predstavil. Predpokladám, že "Mojmír".