Meno Zoya

7. dec 2022

Môžem na matrike dať zapisat meno Zoya s y? Nepáči sa mi klasicka ,,Zoja,,. Ďakujem 😊

charlottha
7. dec 2022

mozes a meniny bude oslavovat na klasicku zoju. toto nie je podla mna nic extremneho, s cim by mali mat na matrike nejaky problem

martina1985ba
7. dec 2022

my mame fenku Zoyu 🙂

andreja13
7. dec 2022

@martina1985ba :D Tak to asi pocut nechcela. Ja neviem, preco ma niekto potrebu neustale tie mena ozvlastnovat. Ale tak budis, je to kazdeho vec.

galganka
7. dec 2022

@martina1985ba prečo má toto človek potrebu povedať? Hlavne ak vie, že ide druhému o meno dieťaťa? Ja poznám predavačku, ktorá sa ma x-krát spýtala na mená detí a následne mi vždy so smiechom povedala, ze Lea je jej pes. Robila to naozaj x-krát. Naša Lea bola vždy pri tom. Chochmes nič?

jenni_p
7. dec 2022

@galganka pani nemá slušného vychovania 🙂 Je úžasné, že pani má psa Zoyku, asi sa potrebovala pochváliť či čo.. aj keby si neviem čo o tom mene myslím, nepáči sa mi, nie som s ním stotožnená a má ho aj niekoho mačka nielen pes, tak to jednoducho tomu človeku do očí "nešplechnem", lebo nevidím na to dôvod. Ale zaujímalo by ma, aký na to mala dôvod pani, lebo otázka autorky znela inak.

galganka
7. dec 2022

@jenni_p mne sa páči tu v diskusiách, keď sa niekto pýta na nejaké "zvláštne" meno, tak jeden z argumentov, prečo ho nemá dávať je ten, že deti sa mu vraj budú smiať. Úprimne, ešte som nepočula deti samé od seba sa vysmievať z mena. A to sme stretli všelijaké. Zato rodičov a dospelých, ktorí hneď pridajú prívlastok, rýmovačku, či ho spotvoria, tých stretávam denne.

michu_
7. dec 2022

zapisu ti , ked je v nejakom kalendari cudzokrajnom, co pravdepodobne je.
akurat vzdy ked bude hovorit svoje meno, bude musiet povedat- zoja s tvrdym y/ypsilonom. alebo sa na to casom vykasle a bude vsade normalne hovorit, ze je zoja. neviem. ja by som to dietatu nedala kvoli tomuto zase.
inac zeny, ved to mate jasne, ze na kazde meno je aj pes . a co :D ved je to sranda ;)

galganka
7. dec 2022

@michu_ sranda a vtipné to je raz, dvakrát, nech nežerem. ...ale nie vždy, 8 - 10 krát za rok, jednou a tou istou osobou. Ja si napr. blbo pamätám nové tváre, ale toto by som nedokázala ani zahrať, takúto "stratu pamäte". 🙈

daniela2202
7. dec 2022

@martina1985ba 😂😂😂😂🐕👍