Ahojte maminky predtým než sa tu spustí horúca diskusia mien a priezvisiek čo ku čomu pasuje a čo nie chcem povedať, že priateľ má typické nemecké priezvisko na začiatku priezviska dvojité w a preto mi napadlo že by to k sebe dosť ladilo. To je ale nepodstatné skôr ma zaujíma váš prvotný pocit z tohto mená keď sa povie a vysloví a nie či sa hodí ku priezvisku to len pre ľudí ktorí by nad tým špekulovali...vopred ďakujem za slušné názory aj keď negatívne.
Žijete tu na Slovensku? Tu sa často používajú skratky a zdrovneniny, ako ho buďte volať? Waltik?
Premyslam, ci je Walt Disney celym menom Walter 🤔
@pribinak Myslím si že je úplne nepodstatné kde žijeme ale áno žijeme tu myslím si že skôr je podstatné to priezvisko k tomu menu pretože takéto meno by som určite nedala k nejakému menu ako napr. Kostelanský...Ja na druhú stranu absolútne nerozumiem prečo ma každý potrebu dávať nejaké zdrobneniny pritom je veľa krásnych mien ktorým sa tie zdrobneniny proste nechodia je úplne jedno aký majú pôvod...Pre mňa je to proste Walter alebo Walt
@kitycat hahah keď si to spomenula to už napadlo aj mne😅
Mame suseda vola sa Walter R….r, syn je tiež Walter má asi 12 rokova nikdy som nikoho nepočula aby ho zavolal inak ako Walter.Mamsyna Olivera a vraveli mi budú ho volať Olik, Olino. Nie nik ho nevolá inak ako Oliver, ak náhodou poviem nie on sa vola Oliver.
Moj prvotny pocit z tohoto mena je ok. Nieco ako Viliam, Viktor, cize vsetky mena mam v tejto celkom prijemnej podskupine mien a pacia sa mi
@0silvia0 ďakujem za názor 😌
@kakakina som si doplnila priezvisko Reiner a celkom pecka😍
Poznám jedného Waltera, je slovak a pristane mu to meno. A ak máte nemecké priezvisko, tak by som neváhala, ak sa vám páči. 😉
Môj bývalý spolužiak zo základnej školy sa volá Walter, nič zvláštne. Ešte som nepočula nikoho kto by mu povedal inak ako Walter.
Máme známeho Valtera a teda to meno je ojedinelé u nás, ale keď k priezvisku ladí, keď sa ti páči, tak smelo do toho 🙂
@mauduska hahha dobrá nahodička 😅😅
@eva_eva ďakujem za peknú reakciu
A popravde čakala som tu skôr diss na toto meno keďže ozaj to nie je pre každého ale hrozne za mi to páči a tešia ma takéto reakcie😍
Dokonca v Holandsku maju Woutera
Môj bratranec resp. jeho žena dali meno Walter, celá rodina hlavou krútila, ale nakoniec si krásne zvykli, volaju ho Waltík. Celkom milé meno za mňa 👍
@basska_b ďakujem za odpoveď to je milé to mi ani nenapadlo že Waltík
Tiež poznám Waltera a všetci ho tak volajú mne sa paci
ale no tak moj byvaly frajer je valter a teda problem s tym nebol nikdy, vsetci sme na to zvyknuty ... ked mame hocijakych diegov a komoleniny zahranicnych mien, tak kludne aj Walter moze byt. Naozaj ak sa to vam paci.
Inak meno na rovnake pismeno ako priezvisko nie je povinnost.
@simca06022011 viem že to nie je povinnosť len mne sa to páči aj kvôli tomu že to dobre znie Walter a priezvisko tiež na W a konci na er takže mi to pekne znie a keďže je to priezvisko nemecké tak sa mi to páči s bežným priezviskom by som to asi nespajala
Nad týmto chlapčenský menom som sa popravde doteraz vôbec nikdy nezamýšľala. Keď si ho však teraz opakujem, znie príjemne, a tak trochu vznešene (asi mi pripomenulo francúzskeho spisovateľa Voltairea). S priezviskom na “W” to bude skvelá kombinácia 🙂
@1111kristina1111 ďakujem za tvoj názor vážim si😍 tiež som z toho celkom nadšená
Ja mam kolegu Willigera, tak ten by mohol dať toto meno. Narodilo sa mu teraz bábo, zabudla som ale, aké meno dali. Inak bratranca tiež asi viedlo to, že priezvisko, hoci slovenské, konci na -er.
Inak moj favorit je meno Albert, ešte musíme splodit niekoho, komu to meno dáme 😁 dve dievky máme
@basska_b to tak býva že človek má milion mien pre chlapca a nakoniec že dievča a zas opačne žeby zákon schválenosti?👀 Kto vie😅
tak to moze byt nejaky wagner :D ano hodi sa to a riesit mena, zdrobnelinky a neviem co sa stale riesi. Ked si vyberam meno pre deita, tak si predstavim dospeleho cloveka a nie babatko, lebo ten dospelak s tym bude zit, dieta si mozej aj cukricek volat. A Walter je pre chlapa normalne meno podla mna. Teda je mnoho inych exotickych, na ktore som alergicka :DD
@simca06022011 presne som sa v jednej skupine pozastavila nad tým keď ktosi napísal že a ako ho budeš volať zdrobneninou? Veď to sa nehodí predsa.... pozerám že ved ako keby na tom záležalo keď chcem povedať pekne poviem synček alebo miláčik nemusím komoliť mená nasilu tam kde sa to nehodí len aby mal zdrobneninu👐 noo dajme tomu
Moja kamarátka ma Leu a Vincenta a presne jej šlo o to, aby nevymyslal nikto zdrobneniny. Na druhej strane, k bábätku sa niekedy žiada povedať tak milo, ale to môžeš povedať aj bambulka, drobček a tak ☺
Tak Vincent sa dá pekne povedať aj Vincík alebo Vinci to je dosť pekné a Lea Leuška Leuš alebo Lejuš dá sa a zas aj Walter sa dá povedať ako tu vyššie bolo spomenuté Waltík je to také cute stále 😍
Normalne nemecke meno a ak mate aj priezvisko nemecke, tak uplne v poriadku si myslim