Ahojte žienky, viete poradiť?
Vyberáme dievčenské meno. Hľadáme nejaké cudzie, ale podmienka, aby sa písalo rovnako ako vyslovuje.
Moje a synove vysnívané je Vaiana, no to v kalendári neexistuje a tak hľadáme niečo na ten spôsob. Priezvisko máme zahraničné, začína na V (má 7 písmen).
Ešte zvažujeme Viviana, no ak poznáte nejaké sem s ním 😊
Vallery, Violet
Vanda
Otázka mimo, ale zaujíma ma, či je dôležité oslavovať meniny? Alebo prečo musí byť meno v kalendári??
moja kamarátka má tri dcéry - Veronica, Vanessa a Vivien
Vivien. Vanda. Vilma. Viktoria… je ich dost aj celkom peknych.
@jesenzima tiez si myslim, ze nemusi byt v kalendari ak je to zahranicne meno a ak chcete slavit meniny, tak si urcite podla seba, alebo podla mena podobnemu tomu vasmu 🤷🏻♀️. Ja mam kamaratku, ktora ma 5deti zo zvlastnymi menami a meniny neslavia. My mame deti s klasickymi menami a meniny tiez extra neslavime.
Veronika
kludne mozete dat aj meno, co nie je v kalendari.. ak chcete oslavovat meniny, sami si urcite datum, kedy sa vam hodi
Valentina
Ked vyberas vymyslene rozpravkove meno, proste nebude mat meniny... Skuste Valentinku, Valeriu, ine na ten smer moc nepojde...alebo jej dajte Vaianu ako druhe meno, to vam prejde, len to prve musi byt "klasicke" a budu aj meniny...
Úbohé to dievča, ked žijete na Hawaii ok ale keď na SK 🙈 a podľa rozprávkovéj postavy 🙄
@jj298 nie, ale nevolá sa ani Jožko, bývame v zahraničí, takže preto hľadáme iné meno 🙂
@anjelicek26 nejde mi o meniny, len potrebujeme meno, ktoré nám zapíšu do rodného listu. A musím doniesť doklad o tom, že meno existuje. Pri synovi sme tiež tak museli doniesť. Nie je slovenské, ale v zahraničí bežne používané.
@stellarstar nebývame na Slovensku.
Tak ja mám dosť veľa rokov, žili sme na Slovensku a nemám typické slovenské meno ani ja. Mne to nepríde divné 🤷♀️
A co tak Ayana ? https://www.thebump.com/b/ayana-baby-name#
Vivien, Aurora, Sarah, Nikol, Venessa
To už zrovna môžeš dať meno Jana.
Ale toto chceš fakt dcérke urobiť? Naozaj? Ja žijem tisz v zahraničí hneď vedľa AT ale mne by takéto meno naozaj nenapadlo
Veranda?
@ivka225 zabila 😂😂😂👍
Zápisu ti akékoľvek meno pokiaľ to nie je hanlivé slovo. A ak žijete v zahraničí tak to bude už úplne bez problémov. A z posmeskov si nič nerob. Ak sa vám to meno paci kľudne dajte také. V zahraničí toto nikto nerieši. Aj moja dcéra má meno ktoré nie je v slovenskom kalendári a nebol problém
Podla vsetkeho to meno existuje...
https://babynames.com/name/vaiana
Kukni link, su tam pripadne aj podobne, Luana, Veana
@lunademonica jasné že existuje na hawaii ako vyššie píšem keď tam žije ok ale keď žije AT, De, Fr atd tak sewas
tak ale aj slovenske Lucie.. Zuzany... Katariny.. Vierky a Veroniky.. a Frantisky.. porosili deti a dali im neobvykle zahranicne mena.. 1 Vaiana sa sa strati... a otcovia.. su Tonovia.. Ferovia.. Tomasovia.. Jozkovia..
Vajana je staré slovanské meno, ktoré kresťania skomolili na Janu. https://pesnicky.orava.sk/noty?view=song&id=1405
@stellarstar vobec, mozes dat dietatu hociake meno, ktore sa oficialne pouziva niekde vo svete, kludne aj hawaiske. Riesila som podobnu vec a preslo nam.
A čo tak Valencia?