Meno Thomas na Slovensku

4. nov 2023

Co si myslite o mene Thomas na Slovensku? Pouzivala by sa verzia Thomas a Tom.

viestta
4. nov 2023

Tak ci tak je to len Tomáš...

simona20201309
4. nov 2023

Pokiaľ nemáš typické slovenské priezvisko ako Mrkvicka a pod., tak je to v pohode. Oproti tomu aké exotické mena tu už odzneli, považujem Toma za úplne v pohode

autor
4. nov 2023

@simona20201309 priezvisko netreba riesit

anjelicek26
4. nov 2023

Vyslovene podla priezviska. K Slovenskemu by som ostala pri Tomasovi... Pri medzinarodnom co zahranicnom kludne Tom ci Thomas...

narayan
4. nov 2023

Priezvisko práveže treba riešiť. Taký Thomas Kamzík znie dosť blbo. A myslím si, že aj tak bude Tomáš pre všetkých okrem vás.

simona20201309
4. nov 2023

Tak potom čo riešiš??? Keď neriesis priezvisko tak ti môže byť jedno co si kto myslí.

karmen118
4. nov 2023

Kľudne daj, my máme Tomasa - bez h, nie Tomáša. Máme síce nemecké priezvisko, ale ak neriešite priezvisko a hodí sa k nemu Thomas, tak prečo nie?

marsmykkok
4. nov 2023

Thomas hrozné s tým H na Slovensku, ak už chceš niečo iné možno by som skúsila na matrike zapísať Tomas. Môžeš ho volať Tom, Tomi a je to aj v zahraničí celkom ok bez toho dlhého á a š čo je v klasike Tomáš.

minesasubu
4. nov 2023

Pouzivala by sa taka verzia aku ty povies
my chodime na kurz a vzdy ked pride nove dietatko tak sa instruktorka pyta ze ako volaju dieta a tak ho volame vsetci , bolo to tak vsade kam sme prisli
ak sa nahodou stane ze mu povedia napriklad tomáš tak ich opravis a hotovo
ja osobne by som si toto meno nevybrala ale vyber mena je na rodicoch…
kamoška ma muža angličana a maly sa vola Trevor

danieli
4. nov 2023

Pozname dnes uz pubertaka Thomasa, ma pekne slovenske priezvisko a vsetci ho volaju Thomas alebo Tomi, nie Tomáš, my mame Tobiasa a volame ho takto, nie Tobiáš, ale Tobi a Tobias

stellarstar
4. nov 2023

Opýtaj sa tvojej mamy ako prišla na tvoje meno keď v jej čase mk a internet nebol a daj mi vedieť

diewcatqoo
4. nov 2023

Syn ma spoluziaka Thomasa. Otec je Talian, takze ma talianske prievisko a pasuje to spolu. Dieta volaju vsetci Tom alebo Tomáš, Tomášek (zijeme v CR). Myslim, ze podobne by to bolo aj vo vasom pripade. Nikto by ho nevolal Tomas (bez makcena), mozno tak vy doma.

iwesska
4. nov 2023

A Tomáša nemozes volat Tom?

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Dieta bude cely zivot diktovat, ze Thomas sa pise s H.

tianna
4. nov 2023

Ak nie je zahraničné priezvisko mne sa to absolútne nepáči. Najmä keď máme peknú slovenskú verziu. Tomáša môžeš tiež volať predsa Tom 🙂

autor
4. nov 2023

@stellarstar asi mas pocit vtipnosti,

autor
4. nov 2023

@tianna slovenska verzia nie je pekna a nehodi sa ani k priezvisku

stellarstar
4. nov 2023

Nie ale si dospelá žena tak by si sa mala vedieť rozhodnúť bez MK, IG či kohokoľvek. A keď neriešiš priezvisko tak nerieš meno, daj tak ako tebe vyhovuje alebo nemám problém urobím si ho?

autor
4. nov 2023

@stellarstar Ako dospela zena mozes vediet, ze nie kazdy ma rodicov. Tak si svoje komentare odpusti.

stellarstar
4. nov 2023

Si dospelá tak by si sa mala vedieť rozhodnúť, ja som s tým tiež nemala problém

autor
4. nov 2023

@stellarstar Vobec nechapes. Uz tu nepis. Nemas kusok empatie.

stellarstar
4. nov 2023

Ja chápem ale ty nie

domiklik
4. nov 2023

Je dosť pravdepodobné, ze tvoj syn bude mať spolužiačku amy kováčovu alebo kamaráta menom Ryan novak, pripadne Mercedes Kotlarovu, takže bez ohľadu na to, aké bude mať priezvisko je to v pohode meno 😃 ja som tiež synovi do mena prepašovať h, a všetci to prežili

tianna
4. nov 2023

Nuž ak máš zahraničné priezvisko daj Thomasa, no počítaj s tým že tvoj syn bude každému musieť hlaskovat meno a aj tak ho bude veľa ľudí volať normálne, teda našou slovenskou verziou. Neviem si inak predstaviť žiadne slovenské či české priezvisko ku ktorému by sa nehodila klasická verzia. A to teda mne sa páči veľa mien aj zahraničných, no vymýšľať s anglickou verziou u nás bežne používaného mena mi príde zvláštne. Mám ale pocit že ty si rozhodnutá tak neviem načo sa v tom potrebuješ uisťovat. Je to len na tebe ako sa bude volať tvoje dieťa.

kacena4
4. nov 2023

my mame chiaru a dookola musie vysvetlovat ako sa to pise a cita, za mna ak ziteje na sk nedavala by som meno ktore sa inak pise a inak cita, aj dieta s tym bude mat zo zaciatku problem aj cele okolie neustale bude mat napisane zle meno...

kristiii
5. nov 2023

Ak sa vám, rodičom, páči, kľudne dajte. Však to nie je žiadna exotika, len iná verzia "nášho" mena. A neviem, kde ženy prišli na to, že ho aj tak budu všetci volať Tomáš. Môj syn je Lukas a všetci ho tak aj volajú. Pár babiek naňho skúsilo Lukáš, ale hneď ich vždy usmernil. Však ľudia nie sú dementní preboha.