Ahojte,
Prosím je tu niekto, kto má dieťa s menom Tereza? Že má v rodnom liste napísané Tereza a nie Terézia? S manželom chceme Terezku ale chceme zistiť, či ju môžeme zapísať ako Terezu a nie Teréziu. Nič presne o tom sme nenašli na nete.
Ďakujem.
Áno, môžeš zapísať aj Terezu. My sme dávali pred pár rokmi a vtedy bola len Terézia, Tereza je česky. A meniny majú naraz - 15.10
Ahoj. My mame Terezku, narodena min rok v juni a zapisana je v RL ako Tereza. Nebol vobec ziaden problem 🙂 ani v nemocnici a ani na matrike. Tak smelo do toho, je to skvele, nadherne meno ❤️
Poznam ich asi 5. Zijem v CR a tu je Tereza, nie Terezia. Nebudete mat ziaden problem na matrike, kedze je to bezne ceske meno.
Tereza je super!
Ďakujem všetkým! Veľmi mi odľahlo.. Nejako nevieme prísť na chuť tej Terezii a to Tereza sa nám obom veľmi páči ❤️ moc ďakujem! ❤️❤️ A všetkým vám želáme veľa zdravia! 😊
Sesternica aj kamarátka majú Terezky a obe v rodnom Tereza, ved je aj v kalendári ☺️
@luciferka93 nemám doma žiaden kalendár 🫣🤣a na internete som to neskúmala 🤷
Tak nabudúce sa treba pozrieť a budeš vedieť aj bez zakladania diskusie 🙂
My tiež máme Terezu. Meniny má 15.10.
Ja keď som hľadala meno pre babo vždy som si kukla aj kedy ma meniny a tam je to vždy písané 😃😃😃
Dnes ti zápisu všetko. Veď len koľko Charlotte, Vanessa a pod. je v okolí 🙂
A teda - s menom Tereza určite nebudeš mať žiaden problém.
Aj my mame Terezu ❤️ ziadny problem
Muzova neter
Mame Terezu a je normalne v slovenskom kalendari, ma meniny s Tereziou.
No Tereza je lepsie ale byt v Cechach, nie u nas. Ja by som nerobila nic nezvycajne, vzdycky proste to ukazuje na tu rodinu ze su trocha sisi
@leidin - akože keď má dieťa na Slovensku meno Tereza, tak rodina je šiši? 😂
Meno Tereza je nezvyčajné? Meno Tereza, ktoré ako jedno z mála existuje v mnohých jazykoch v takmer rovnakom variante (Tereza/Teresa) a je ľahko vysloviteľné a zrozumiteľné práve v mnohých krajinách a pre mnohé národy? Prepáč, ale to je trochu dosť pritiahnuté za vlasy...
To sa to dieťa nikdy napríklad nevydá a nezmení si priezvisko, neodíde do zahraničia (trebárs aj do tých Čiech), bude celý život sedieť "v rodnej vieske", nebudú ho oslovovať cudzinci, neexistujú slovenské deti s jedným rodičom cudzincom a s cudzo znejúcim priezviskom?
Ja poznam jednu Terezu. Aj ma tak napisane v rodnom liste. Meniny oslavuje kedy Terézia. A problem sme stym nemali😉