Meno Tereza

16. sep 2024

Ahojte,
Prosím je tu niekto, kto má dieťa s menom Tereza? Že má v rodnom liste napísané Tereza a nie Terézia? S manželom chceme Terezku ale chceme zistiť, či ju môžeme zapísať ako Terezu a nie Teréziu. Nič presne o tom sme nenašli na nete.
Ďakujem.

paciko9
16. sep 2024

Ja poznam jednu Terezu. Aj ma tak napisane v rodnom liste. Meniny oslavuje kedy Terézia. A problem sme stym nemali😉

btus
16. sep 2024

Áno, môžeš zapísať aj Terezu. My sme dávali pred pár rokmi a vtedy bola len Terézia, Tereza je česky. A meniny majú naraz - 15.10

kava1812
16. sep 2024

Ahoj. My mame Terezku, narodena min rok v juni a zapisana je v RL ako Tereza. Nebol vobec ziaden problem 🙂 ani v nemocnici a ani na matrike. Tak smelo do toho, je to skvele, nadherne meno ❤️

diewcatqoo
16. sep 2024

Poznam ich asi 5. Zijem v CR a tu je Tereza, nie Terezia. Nebudete mat ziaden problem na matrike, kedze je to bezne ceske meno.

ankare
16. sep 2024

Tereza je super!

autor
16. sep 2024

Ďakujem všetkým! Veľmi mi odľahlo.. Nejako nevieme prísť na chuť tej Terezii a to Tereza sa nám obom veľmi páči ❤️ moc ďakujem! ❤️❤️ A všetkým vám želáme veľa zdravia! 😊

luciferka93
16. sep 2024

Sesternica aj kamarátka majú Terezky a obe v rodnom Tereza, ved je aj v kalendári ☺️

autor
16. sep 2024

@luciferka93 nemám doma žiaden kalendár 🫣🤣a na internete som to neskúmala 🤷

henriettak
16. sep 2024

Tak nabudúce sa treba pozrieť a budeš vedieť aj bez zakladania diskusie 🙂

katrinka8
16. sep 2024

My tiež máme Terezu. Meniny má 15.10.

luciferka93
16. sep 2024

Ja keď som hľadala meno pre babo vždy som si kukla aj kedy ma meniny a tam je to vždy písané 😃😃😃

lucia245
16. sep 2024

Dnes ti zápisu všetko. Veď len koľko Charlotte, Vanessa a pod. je v okolí 🙂
A teda - s menom Tereza určite nebudeš mať žiaden problém.

msnesquik
16. sep 2024

Aj my mame Terezu ❤️ ziadny problem

mnamko
18. sep 2024

Muzova neter

daja07
18. sep 2024

Mame Terezu a je normalne v slovenskom kalendari, ma meniny s Tereziou.

leidin
22. okt 2024

No Tereza je lepsie ale byt v Cechach, nie u nas. Ja by som nerobila nic nezvycajne, vzdycky proste to ukazuje na tu rodinu ze su trocha sisi

katrinka8
23. okt 2024

@leidin - akože keď má dieťa na Slovensku meno Tereza, tak rodina je šiši? 😂
Meno Tereza je nezvyčajné? Meno Tereza, ktoré ako jedno z mála existuje v mnohých jazykoch v takmer rovnakom variante (Tereza/Teresa) a je ľahko vysloviteľné a zrozumiteľné práve v mnohých krajinách a pre mnohé národy? Prepáč, ale to je trochu dosť pritiahnuté za vlasy...
To sa to dieťa nikdy napríklad nevydá a nezmení si priezvisko, neodíde do zahraničia (trebárs aj do tých Čiech), bude celý život sedieť "v rodnej vieske", nebudú ho oslovovať cudzinci, neexistujú slovenské deti s jedným rodičom cudzincom a s cudzo znejúcim priezviskom?