Čo si myslite o mene Rachel ? Máte prípadne niekto doma ? A aké prezývky používate ?
@abcdefgahc krásne meno, patrí medzi moje obľúbené. Len treba opatrne, nech ladí k priezvisku... 😀
Ach, mne to v tomto prípade vôbec nenapadlo čítať ako "Rejčl" ale po slovensky, rovnako ako sa píše, proste Ráchel a to mi znie ako negatívna postava z telenovely 😂 ale to som ja, takže by som to nebrala nejak vážne, len si myslím, že k tým zmätkom či sa to má čítať anglicky alebo slovensky bude dochádzať 😅
Ja poznám jednu Rachel - číta sa tak, ako je napísané. A priezvisko nechcem konkretizovať, ale je to uuuplne typické slovenské priezvisko. No proste celé zlé 😖
Mne to meno pride ako pre rómske dievča sorry.
Varianta Ráchel sa mi velmi páči, anglický tvar mena nie.
@taskataska Hebrejské mená sú u nás bežné, napr. David, Daniel, Miriam.
Mne sa hneď vybavila Ráchel Lindová z Anny zo zeleného domu 😃
hlavne nech sadne k priezvisku - ráchel bryndzová, rachel kraus....a hlavne nespotvorit to neskor na rejčl😇
@taskataska To som nepochopila.
My sme Farkašovci. Myslíte , že to bude pasovať ? Chcela by som Slovensku verziu tohto mena takže žiadna "Rejčl" ale Rachel Farkašová ? Ako to znie ?
My máme doma 4 rocnu Ráchel 🙃
A jej sestra mladšia je Izabela.
Obidve mena v slovenskom kalendári
@taskataska Myslíš akože v koncentrákoch likvidovali ženy menom Ráchel a Davidov nechali tak?
@abcdefgahc Prepáč, ale keď sa už pýtaš na názory, tak Ti ho teda napíšem. Za mňa Rachel Farkašová nie. Vôbec sa mi to k sebe nehodí. Ja by som teda meno Rachel nedala vôbec, lebo sa mi nepáči, ale k tomu priezvisku už vôbec nie. ☹️
@abcdefgahc Možno mi to trocha "drnčí" čo sa týka zvukomalebnosti.
@abcdefgahc Mne sa meno paci aj mi to znie fajn s priezviskom 🙂 take nevsedne
@taskataska Ja tomu naozaj nerozumiem a slušne sa pýtam. Čo ti vadí?
@taskataska Tak urob niečo pre ich dovzdelanie a vysvetli to. Alebo je lepší postoj tajomne mlčať?
Mne sa to páči. Neviem prečo by sa to malo biť. Normálne slovenské meno aj keď menej používané a normálne priezvisko. A to ladenie je tiež blbosť. Keď sa vydá môže byť akákoľvek. Samozrejme aj nemusí. Ale kľudne jej to môže 20 rokov "ladiť" a ďalších 70 sa bude volať inak.
@taskataska Bohužial to stále nechápem ale uznávam že može byť chyba u mňa.
@taskataska ja som pochopila o akej časti dejín hovoríš, ale tiež mi to nesedelo ako odpoveď na to, že veľa iných židovských mien je stále bežne používaných, príkladom je ten Dávid alebo Samuel ... takže tiež som rozmýšľala či myslíš nejakú konkrétnu Ráchel alebo ako si to myslela ... myslím, že nedorozumenie vzniklo v tomto a nie v tom, že by bola @ckocka nevzdelaná
@taskataska Tiez som nepochopila tvoj prispevok. Tiez ma napadlo ze narazas na nejaku konkretnu Rachel.
Tak Rachel Green pozname hadam vsetky...ale ako by brali Rachel Zamkovsku z Dolnej Potone je otazne.. 🤷♀️