Meno pre chlapčeka

baska1930
10. feb 2021

Ahojte maminky aké meno by sa Vám hodilo ku Saskii? Určite nie Jano, Jožo, Ferko, a podobne.😂

ewka9
10. feb 2021

Nikolas🥰

pribinak
10. feb 2021

Tobias.

Ale ja by som nevyberala meno podľa internetovej hlasovacky. Skôr by som hľadala nejakého vzácneho či srdcu blízkeho človeka a po nom by sim dala meno, napr aj toho Ferka

skarli
10. feb 2021

Edin

lenuska9999
11. feb 2021

Alex

andreatytler
11. feb 2021

@baska1930 Evan

ckatka
11. feb 2021

Prečo prepana vyberáte podľa sestry a nie podľa.priezviska?

kristiii
11. feb 2021

@baska1930 Matias, Tobias by sa mi hodilo, ak sa hodia k priezvisku

asia83
11. feb 2021

@ckatka Presne. My sme absolútne nepozerali na meno dcéry, keď sme vyberali meno pre syna. Ani nás to nenapadlo. Čo budú ako siamské dvojičky, stále spolu všade sa predstavovať, či prečo? 🤦‍♀️

asia83
11. feb 2021

@ckatka A tak potom vznikne napríklad Tristan Juraško. Lebo sa pozerá na meno sestry (a iné), nie priezvisko. 🤷‍♀️

lucinka1988
11. feb 2021

My čakáme Tobiasa💙pri výbere som sa riadila tým, čo sa mi páčilo a na čom som sa zhodla s manželom, plus nemenej dôležitá symbióza s priezviskom. Nič ďalšie ma nezaujímalo a názory druhých už vôbec nie🤷‍♀️

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lia_sk
11. feb 2021

@baska1930 Matej
Všetci Matejovia, ktorých poznám su super.
Alebo Tobias

slniecko_12
11. feb 2021

Alexej ☺️

cookie29
11. feb 2021

@ckatka mozno ze dievca vyberali podla priezviska 🙂 takze Saskia sa k priezvisku hodi... a deti mozno nebudu siamske dvojcata, ale nejaky cas budu spolu a uprimne Saskia a Jozko znie trosku divne 🙂 Ja tiez hladam a rozmyslam nielen podla priezviska ale aj podla surodenca...

evkamotka
11. feb 2021

Saskia bude jeho stredné meno, ze sa to musi k tomu hodit?

Marek.

ninusa221
11. feb 2021

Tak ked babu mas saskiu tak chlapec by sa mi hodilo k tomu Sebastián alebo aj Dávid 😂

viikkki
11. feb 2021

Edin

gabika0825
11. feb 2021

@baska1930 Tiež som za Tobiasa, alebo Alexander. To je pekné 🙂

alexandrag1
11. feb 2021

Richard

lakana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
11. feb 2021

@baska1930 Bastian

asia83
11. feb 2021

@cookie29 Prečo? Budú spolu v škôlke v jednej triede sa za ručičky držať? Keby aj. Saskia je jedinečná individualita. Jožko je tiež jedinečná individualita. Nechápem súvislosť medzi menami dvoch odlišných bytostí. Len to by ste museli rozumieť, o čom hovorím.

adka176
11. feb 2021

Ronaldo

cookie29
11. feb 2021

@asia83 na jednej strane mas pravdu, kazde dieta je jedinecne a ja to neberiem, naopak plne s tym suhlasim, dokonca aj ked ide o jednovajecne dvojicky. Na druhej strane, vyber mena je aj v sulade s pocitom rodica. A osobne by som napriklad mala pocit, ze pri Saskii som si dala zalezat a pri Jozkovi som vybrala prve, ktore mi prislo... ale to nemusi byt Tvoj pocit... len hovorim, ze to chapem pri autorke, pretoze mam podobny pocit.

andreatytler
11. feb 2021

@ckatka Saskia je podla mna moderne meno alebo aspon nie tradicne na slovensku ako napriklad Maria alebo Katarina a preto by sa mi nehodilo mat tradicne meno (Jano, Jožo, Ferko) pre syna. Ako mama bude velakrat vyslovovat mena svojich deti spolu a tak sa necudujem ze chce aby to k sebe pasovalo.

ckatka
11. feb 2021

@andreatytler len bez toho priezviska sem môžme napísať 50 mien z.kalendara...a žiadne nemusí byť topka

ckatka
11. feb 2021

Ešte by som navrhla...daj termín pôrodu a pozri si rozšírený kalendár v opačnej polovici roka. Povedz si každé meno s vaším priezviskom pekne nahlas. Stavím sa, že o pár minút máš "best match"

andreatytler
11. feb 2021

@ckatka Ano, to je jasne ze sa musi hodit aj k priezvisku... mozno potrebuje napady a vyberie si to ktore sa jej k priezvisku hodi. Odznelo tu vela peknych navrhov.

ckatka
11. feb 2021

Saskia ma dve S. Hľadaj niečo, kde S nie je dominantné, resp zdrobnelina je bez S. Už by toho bolo príliš...
Kľudne nejaký.....slav.
Tie sú pekné a nie moc okukane...A aj rytmicky to bude sedieť...hovoríš kvázi trojslabicne sas-ki-ja tak sa hodí trojslabicne ...-...-slav
Rastislav (Rastik, Rasto)
Zoroslav (Zoro, Zorko)
Drahoslav ((Drahoš, Ďaško)
Pripadne Dorian (v januári), Mário, Dalibor, Teodor...

Moji synovia sú Miško a Dorko/ Mišo a Doro. (Michal a Doran) Jedno meno typicky slovenské a druhe na Slovensku vôbec nie je, aj keď slovensky znie. Je medzi nimi presne 4 roky rozdiel. Nebudú chodiť spolu do škôlky ani do školy a zrejme už vôbec nie do prace a asi aj kamarátov bude mať každý svojich.
Jedina, kto ich mená hovorí spolu, som ja, na otázku "ako sa volajú tvoje deti" 😂 a potom babka keď tam budu náhodou spolu na prázdninách keď ich bude volať k stolu 😂