Ahojte maminky aké meno by sa Vám hodilo ku Saskii? Určite nie Jano, Jožo, Ferko, a podobne.😂
Tobias.
Ale ja by som nevyberala meno podľa internetovej hlasovacky. Skôr by som hľadala nejakého vzácneho či srdcu blízkeho človeka a po nom by sim dala meno, napr aj toho Ferka
Edin
Alex
@baska1930 Evan
Prečo prepana vyberáte podľa sestry a nie podľa.priezviska?
My čakáme Tobiasa💙pri výbere som sa riadila tým, čo sa mi páčilo a na čom som sa zhodla s manželom, plus nemenej dôležitá symbióza s priezviskom. Nič ďalšie ma nezaujímalo a názory druhých už vôbec nie🤷♀️
Alexej ☺️
Saskia bude jeho stredné meno, ze sa to musi k tomu hodit?
Marek.
Tak ked babu mas saskiu tak chlapec by sa mi hodilo k tomu Sebastián alebo aj Dávid 😂
Edin
@baska1930 Tiež som za Tobiasa, alebo Alexander. To je pekné 🙂
Richard
@baska1930 Bastian
Ronaldo
@asia83 na jednej strane mas pravdu, kazde dieta je jedinecne a ja to neberiem, naopak plne s tym suhlasim, dokonca aj ked ide o jednovajecne dvojicky. Na druhej strane, vyber mena je aj v sulade s pocitom rodica. A osobne by som napriklad mala pocit, ze pri Saskii som si dala zalezat a pri Jozkovi som vybrala prve, ktore mi prislo... ale to nemusi byt Tvoj pocit... len hovorim, ze to chapem pri autorke, pretoze mam podobny pocit.
@ckatka Saskia je podla mna moderne meno alebo aspon nie tradicne na slovensku ako napriklad Maria alebo Katarina a preto by sa mi nehodilo mat tradicne meno (Jano, Jožo, Ferko) pre syna. Ako mama bude velakrat vyslovovat mena svojich deti spolu a tak sa necudujem ze chce aby to k sebe pasovalo.
@andreatytler len bez toho priezviska sem môžme napísať 50 mien z.kalendara...a žiadne nemusí byť topka
Ešte by som navrhla...daj termín pôrodu a pozri si rozšírený kalendár v opačnej polovici roka. Povedz si každé meno s vaším priezviskom pekne nahlas. Stavím sa, že o pár minút máš "best match"
@ckatka Ano, to je jasne ze sa musi hodit aj k priezvisku... mozno potrebuje napady a vyberie si to ktore sa jej k priezvisku hodi. Odznelo tu vela peknych navrhov.
Saskia ma dve S. Hľadaj niečo, kde S nie je dominantné, resp zdrobnelina je bez S. Už by toho bolo príliš...
Kľudne nejaký.....slav.
Tie sú pekné a nie moc okukane...A aj rytmicky to bude sedieť...hovoríš kvázi trojslabicne sas-ki-ja tak sa hodí trojslabicne ...-...-slav
Rastislav (Rastik, Rasto)
Zoroslav (Zoro, Zorko)
Drahoslav ((Drahoš, Ďaško)
Pripadne Dorian (v januári), Mário, Dalibor, Teodor...
Moji synovia sú Miško a Dorko/ Mišo a Doro. (Michal a Doran) Jedno meno typicky slovenské a druhe na Slovensku vôbec nie je, aj keď slovensky znie. Je medzi nimi presne 4 roky rozdiel. Nebudú chodiť spolu do škôlky ani do školy a zrejme už vôbec nie do prace a asi aj kamarátov bude mať každý svojich.
Jedina, kto ich mená hovorí spolu, som ja, na otázku "ako sa volajú tvoje deti" 😂 a potom babka keď tam budu náhodou spolu na prázdninách keď ich bude volať k stolu 😂
Nikolas🥰