ahojte, uz dlhsie sa nevieme rozhodnut ktore z tychto mien.
Ktore sa vam zda lepsie? krajsie? Podla vas? Jasne ze nakoniec vyberieme aj tak sami ale mozno nazor mi pomoze.
Co sa tyka toho ze tie mena su teraz caste, to nam nevadi nakolko v nasej rodine a okoli ziadneho chlapca s tymto menom nepozname. A nebudem davat meno ktore sa mi nepaci len preto aby ich nebolo vela.
ja mam Matiasa 🙂 Tobias sa mi nikdy nepacilo, Matias mi nepride az take tvrde, ako Tobias
Z týchto dvoch je podľa mňa krajšie Matias, ale záleží aj od priezviska ako to spolu vyznie
@veronika_sk000 a ako ho volate? Matias, Matiasko? a este aj inak?
No tak napísala si moje top 2 chlapčenské mená. Tiež by som si nevedela vybrať.
Rozhodla by som sa podľa toho, ktoré viac pasuje ku priezvisku.
Ja mam Tobiasa takže zamna víťaz :D
@lilianka28 asi rovnako pasuju :D priezvisko mame slovenske zacina sa na H
Matiasa budú volať skrátene Maťo,takže radšej Tobias.
My máme Mathiasa a voláme ho Mathi, Mathiasko 🙂
Za mňa Tobias, ale veľa záleží od priezviska. No neviem, či meno Matias si niektorí ľudia nebudú zamieňať s Maťom. Už som aj také počula a teda neviem, či by ťa to autorka nerozčuľovalo 🤔
@jaja20 viem, a to nechcem..Mato sa mi nepaci...a este ma napadlo ci ho nebudu volat Matysek....😖
Mňa by skôr odrádzalo to, že by sa každý pýtal, ako sa vlastne píše.. V mojom okolí je Matias, Mattias, aj Matthias, aj Mathias.
Mam kamarátov aj Tobiasa aj Matiasa. Tobiasa voláme Tobi, Matiasa Mates. Mato ho nevolal nikdy nikto. V detskej verzii Matiasko a Tobiasko.
Ja mam Mattiasa ..volaju ho Matti niektori...
Za mňa Tobias, Tobi a puboš Tobo...
Tobias... kamoš ma a je to uplne rozkosne ked mu povie Tobinko 🙂 Pre starsieho Tobi...
My máme Mathias...voláme ho aj Maty,Mathiasko...ešte som nepočula,žeby ho niekto volal Mato alebo Mates
Tobias je myslím častejšie používané. Asi skôr Matias,alebo teda Mathias
@jaja20 prečo Maťo? Matiasa volajú Maty
Ani jedno. Obidve mená sú úplne strašne.
@petracandle U nás v škole decká aj Maťo.
ked z tychto dvoch, tak tobias. mathiasov mam v okoli niekolko a vsetkych volaju maty, jedneho mates (to sa mne nepaci osobne)
Ja mam syna Matiasa, a vobec ho nevolaju Maťo, ani to nikoho nenapadne. Vacsina ludi v nasom okoli ho volaju normalne Matias, potom niekto Matiasko alebo Maty.
Skus nieco este otrepanejsie😀
Za mna skor Tobias, lebo Matiasa určite budú volať Mates alebo Maťo a to sa mne teda vobec nepáči.
My mate Tobiasa a voláme ho Tobinko, Tobiasko, Tobi keby ako. A sedí k priezvisku.
Uz viac otrepane mena snad neexistuju, prepac.
Z tychto dvoch Tobias a riesit prezyvky je ozaj usmevne
@kitycat otrepane? a take ako Jakub, Samuel, Adam niesu ? ved vedu ako najcastejsie mena tolko ich mam v okoli ze az...a pritom ziadneho Tobiasa ani Matiasa nepoznam
@kitycat pre mna su skôr otrepane mena tie klasicke slovenske...
Tobias
Odrazila by som sa od priezviska. Ale kebyze si musim vybrat, tak radsej Matias.