Dobry den potrebovala by som vašu radi. Velmi sa mi paci meno pre chlapca Marco/Marko , len mam dilemu ako mu povedat pekne v zdrobnenine ked bude maly. Viete mi prosim poradit??
Krásne meno...
Znie tak pekne "jemne" zdrobnenina neni podľa mňa potrebná.
@lea1283 veď to je pekné meno. Netreba používať žiadnu zdrobneninu.
To už máš ako zdrobneninu Marko...my máme Mareka 🙂
Zdrobneniny sa tvoria najčastejšie koncovkou -ko, -ka, -ek, -ik. Marko je krásne meno a väčšiu zdrobneninu od tohto mena si neviem predstaviť. Markuško?😅
toto meno nemá zdrobneninu
niečo ako eliška to je už a Marko to je to isté
ked daš zdrobneninu iba to meno zhovädíš
@lea1283 ja som mala frajera Mareka a občas som mu hovorila Marinko, hodí sa to aj na Marka, pekne!
Marko je samo o sebe krasne meno, mame v rodine marka a volaju ho... proste marko. Nechapem, co ma kazdy s tymi zdrobneninami
dcéra má spolužiaka...volajú ho MARO... katastrofa
a pritom je Marco pekné meno...
my máme marka a niekedy mu hovoríme Maruško, ale často ho voláme aj Majko.
moj mladsi syn vola Marco,kazdy ho vola takto,manzel je Markus,tak sme mu dali podobne meno
Mam syna Marka a vieme ho volat Marecko.
@lea1283 segra má Marka, to je krásne meno. Väčšinou ho voláme Marko, ale keď bol úplne maličké bábätko tak sme ho Maruško volali alebo Marinko.
Kamoška ma Marca a je to kranesne meno samo o sebe a keď bol malinký volali sme ho aj Marki ☺️
@lea1283 My mame tiez Marka a teda doma ho volame vacsinou Marko. Syn mu dal este prezyvku Marky, v skolke mu hovoria aj Marenko, ja mu obcas poviem Marusko a ked neposlucha, tak aj Maro nanho zakricim. A este 6 rocny syn mu vymysla vseliake zdrobneniny a prezyvky ako Marulko, Marilo, Marilko, Marko- granko, ale tak ho nevolame, to si len deti medzi sebou robia srandy.🙂
@lea1283 Ja praveze nemam rada zdobnenyny a rozne skratky mien. Marko je podla mna idealne meno. Znie milo a zvonivo. Ziadna zdobnenina tam nie je treba. Ak uz velmi po nejakej tuzis, skus si nieco vymysliet co vobec nemusi byt gramaticky spravne. Napriklad Markolinko, Markosko (s makcenom na s), Markolko, Markolik, Markodarko... ale mne sa nic nepaci tak ako povodne meno.
My mame Marcusa a volame ho Marky
Ale Marco uz podla mna vobec netreba davat do zdrobneniny. Sesternica ma Marca a vola ho len Marco a ta zdrobnuje teda naozaj vsetko 😆
Keď sa bábo narodí tak na zdrobnelinu, alebo milú prezývku prídeš..
Marco, Marenko, Marenček, Mareno, Marenuško a keď neposlúcha tak Maro
To je presne také meno, ktoré netreba skomoliť, lebo samo o sebe je pekné a trošku aj znie, ako prezývka. Všetky tie vyššie spomenuté prezývky sú strašné...iba pokazia to pekné meno.
Ja mam brata Marka voláme ho Majo, Majko aked bol maly a neposlicjal tak Maro
My máme Mareka voláme ho Marko
, dcérka ho raz nazvala Marčo, ale to v hneve, takže tak.
Marko je samo osebe krásne a zdrobnené.. Priateľ sa tak volá.. Podľa mňa jedno z najkrajších chlapčenských mien.. A nedajte sa ovplyvniť niekym iným, aby ste dali radšej slovenské Marek a volať ho Marko (urobila to jedna známa a dodnes to ľutuje) , ale stojte si za svojím je to krásne meno.
Majko