Meno podobné menu Marcus

6. máj 2022

Zdravím Vás, pred dvoma rokmi sme prišli o synčeka menom Marcus, teraz som znovu tehotná a ak by to bol znovu chlapček, tak by som chcela nejaké podobné meno jemu. Poznáte nejaké?

ukulela
6. máj 2022

Marek, marko,... alebo Julius?ale nesla by som do podobneho mena. Aby sa necitil raz len ako nahrada dietatko, o ktore si prisla.

miadi
6. máj 2022

Vincent Van Gogh sa narodil presne na rok co jeho brat Vincent Van Gogh ktory umrel pri porode. Nemal z toho dobry pocit ze mà byt ako nahrada dietata o ktore prisli. Potom neskor jeho brat mal syna ktoreho pomenoval po nom tiez aj rovnake middle name no tiez sa mu to nepacilo mal pocit ze ho chce nahradit. Nic nenahradi dieta o ktore ste prisli ani nanho nikdy nezabudnete. Ale bolo by Asi lepsie dat dalsiemu dietatku nove originalne meno . Uplne ine ako toto … podobne Marius Mario Maximilian Marek Marian..

pauli_s
6. máj 2022

Akurát dnes som pozerala Čo ja viem a bola tam otázka o tom, ako Vincent Van Gogh bol pomenovaný po svojom mŕtvom bratovi čo zomrel rok pred jeho narodením ako bábätko a musel chodiť na jeho hrob mu nosiť kvety a bol z toho značne traumatizovany. Nepríde mi rozumne dávať živému synovi podobne meno ako synovi , ktorý ti zomrel. Posun sa ďalej.

pauli_s
6. máj 2022

@miadi ako vidím zhodli sme sa 😂

loliki
6. máj 2022

Martin, Marián - ak sa ti páči začiatok mena, alebo Aurel(ius), Longinus ak sa ti páči koniec.

miadi
6. máj 2022

@pauli_s Ja som videla o nom dokument strane davno 20r dozadu a utkvelo mi to v pamati ze chudak chodil k “ svojmu” hrobu. Tusim ho mali niekde za domom ako bolo zvykom..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karhu
7. máj 2022

aurel

sissy27
7. máj 2022

Vyslovene podobné sú Marek, Marko, Marco… ale ako bolo spomenuté vyššie, nešla by som do toho. Prvého syna vám nikto a nič nenahradí a druhý syn by mal byť milovaný ako samostatná jednotka, nie ako náhradník za niekoho…

sunyrose
7. máj 2022

Zdravím, súhlasím s tvrdeniami vyššie... Ale, ak by som hľadala predsa len nejakú podobnosť s menom zosnulého synčeka, tak by sa mi páčil Martin /meno, ktoré bolo, je a bude vždy pekné, teda aspoň podľa mňa/ alebo Dárius. Ja by som však volila zrejme úplne iné meno ako Marcus...Pekný deň želám

diamond007
7. máj 2022

Podľa mňa je dôležité aj kedy zomrel.
Ak to bola kyretaz v 12tt a pomenovali si len tak plod, nevidím na Tom nič zle dať aj podobne/rovnaké.
Ak to bol samozrejme ich narodený synček tak určite do podobného ale nie na M, skôr tu koncovku by som využila Markus - Július....atď. pozri kalendár.

fineta
7. máj 2022

Lucas

stanulienkat
7. máj 2022

Daj prosim uplne ine. Oliver, Michal....