Ahojte, čo poznáte Petry, ako sa im páči meno? Aká by bola zrdobnena verzia, napadá mi len peťka. Ako reagovali na Petru v zahraničí? Ďakujem za negatívne aj pozitívne komentáre.
Som Petronela, ale nikto ma nevolá inak ako Petra. Veľa ľudí ani nevie, že nie som Petra. Babka ma volá Peťuška, mama Peti. Mne sa moje meno páči. Žijem v Maďarsku a tiež ho tu nevnímajú nejak, že by som sa nad tým pozastavila.
@sancia ked som bola mala nemala som svoje meno rada, teraz sa mi paci, hovoria mi Petra alebo Peťa.
Vyhody - Petra mà zadarmo vstup do lietadla Petra airlines.. nevyhody nema zadarmo Disneyland , Petru som este v zahranici nestretla Iba Patra ( dievca) vyslovit toto kratke meno pre vacsinou obyvatelov planety nie je problem .
mne sa moje meno paci, hoc nemam rada Petra (tak ma volala mama, ked som neposluchala), predstavujem sa ako Peta, rodina ma vola Petka 🙂 v zahranici nikdy nemali problem s Petra, Peta im obcas problem robilo 🤪
Výhody: pekné meno, myslím, že v zahraničí s ním nik nebude mať problém.
Nevýhody: veľa dievčat/žien už toto meno má
Kamarátka sa necháva oslovovať Peti 🙂
Ja nemám rada mena s R, tvrdé za mňa, Peťa také jednoduché zase. Sú podľa mňa aj krajšie mená.
@sancia máme v rodine a veľmi sa jej páči..... a nám všetkým tiež 😊👍