Meno Nikolas

7. jún 2023

Čo hovoríte na toto meno? Aký naňho máte názor?

marsmykkok
7. jún 2023

Mne sa páči, len dosť obľúbené u Romov podobne ako napríklad Vanesa (je na tebe či ti to prekáža alebo nie, len konštatujem)

vamajka
7. jún 2023

Musi sa hodit k priezvisku. Poznam Nikolas Kvasnicka a to je smiesne

0silvia0
7. jún 2023

Nepaci...

syslik81
7. jún 2023

vsetkych nikolasov co poznam su otrtavny .. takze nie nepaci ... uz mam nanho averziu ...

svetlonos
7. jún 2023

@syslik81
myslis tym aj velmi ukecaní 😆? Ja mam krsna Nikolasa, je mudry a ukecanyyyy 😂 ze jeho mama by ho niekedy rada "vypla".

elia9
7. jún 2023

Krásne meno

maty112
7. jún 2023

skareda verzia krasneho mena Mikuláš

alesta
7. jún 2023

My máme, je to ukecaný mudrlant, v škole šikovný, všetci mu hovoríme Niko.

elia9
7. jún 2023

@maty112 už len Mikuláš je "krásna" verzia😅ale tak asi vec vkusu no..

0silvia0
7. jún 2023

@elia9 mne sa ten Mikulas tiez viac paci, no zabi ma😁

elia9
7. jún 2023

@0silvia0 nezabijem😅 píšem, vec vkusu..za mňa je forma Mikuláš strašná 🤷

kornelies
7. jún 2023

Mikino v modernejsej forme

maty112
7. jún 2023

@elia9 ano lebo "uz len ten" Mikuláš je verzia Nikolasa.. A je to krajsia verzia... je to vec vkusu..mne sa pacia normalne klasicke zakladne verzie mena ako ten mikuláš-nie nikolas, šimon - nie simon, tobiaš- nie tobias....atd...

elia9
7. jún 2023

@maty112 fajn, veď píšem vec vkusu..za mňa je meno Nikolas krajšie, modernejšie..🙂

kristiii
7. jún 2023

Mne sa páči, ale mne sa páčia všetky tieto verzie (Tobias, Matias..)

stanulienkat
7. jún 2023

Take z osady. Este treba pisat s C- Nicolas, Marcus., Kevin...

adrianka2606
7. jún 2023

Paci sa mi viac Mikulas 🙂
A ked Nikolas, tak potom s C, Nicolas

sasitimi17
7. jún 2023

Normalne pekne meno, len tu ti zhovadia kazde meno...

gazpalm
7. jún 2023

Za mna nie , akosi som to meno nevnimala ,ale minule sa mi predstavil trener syna , 28 rocny pekny chlap ako hora a zadrel ,ze Nikolas...strasne sa mu to nehodilo 😁 detom ok , ale muzovi neviem...ale tak mozno par rockov a zvyknem si 😊 hlavne daj podla toho,co sa tebe paci

svetlonos
7. jún 2023

Pri pdaktorych nazoroch som fakt rada, ze nezijem na Sk...
Je to normalne pekne meno. Sestra aj kamoska maju Nicolasov. Len tu ti ozaj dohovadia takmer vsetko pokial to nie je slovenská Janka, Júlia či Martin.
Ved nech si da kto ake chce, tym nikomu autorka neublizis. Ja som zial teraz tiez jedno meno vylucila koli posmesmeskom. Zamenou jedneho pismena by hned meno znelo zle. Ale Nicolasom nic nepokazis 🙂
Este chapem "alergiu" na konkretne meno u niekoho ako @suslik nspisala. Ja som tak dlho tiez jedno meno neznasala, kym som nestretla cloveka s rovnakym menom a bol uzasny 🙂

zuzitko74
7. jún 2023

Pôvodná verzia tohto mena je Nikoláos a pochádza z gréčtiny. Čiže Nikolas je k pôvodnej verzii oveľa bližšie, než poslovenčený Mikuláš. Myslím si, že je celkom fajn, ak aj ľudia na Slovensku chcú dávať dieťaťu meno, ktoré je zrozumiteľné medzinárodne.

peter0123
7. jún 2023

@marsmykkok súhlasím, dcéra mala v mš v triede dvoch Nikolasov a tri Vanesky ,(všetci rómovia)

daniela2202
7. jún 2023

Romáci dávajú často

kristiii
7. jún 2023

Normálne žasnem a nechápem aké tu padajú niektoré komentáre od dospelých žien pri úplne normálnom mene (určite nie rómskom ako sa ho tu snažia niektoré prezentovať). Určite je to medzinárodne rozšírenejšia a prijateľnejšia forma ako náš Mikuláš, a to nemám nič ani proti tejto verzii, len by s ňou mal človek kdekoľvek vo svete určite menej problémov ako s tou našou. Hlavne, že taká Sofia, jedno z najčastejšie dávaných mien, neirituje skoro nikoho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marsmykkok
8. jún 2023

@kristiii Sofia je otrasné meno rovnako ako Sebastian napriklad za mňa. A ja nemyslím, že je zle upozorniť. Je na autorke ako sa rozhodne. Mne sa napriklad aj Nikolas aj Vanesa páčia. Poznám Vanesu peknú mladú bielu slečnu a hoci má také meno aj veľa rómskych dievčat, mne sa páči. Len proste nech autorka zváži všetky fakty a rozhodne sa.

kristiii
8. jún 2023

@marsmykkok len práve keby na to dospelí furt neupozornovali, tak by rodičia nemali pomaly už pri každom druhom mene, ktoré sa im páči, pochybnosti. Lebo deti medzi sebou samé od seba akékoľvek mená absolútne neriešia. Syn má v triede ozaj pestrú zmesku mien, (slovanské, klasické "slovenské", teda poslovenštené, aj zahraničné verzie), momentálne + ešte aj ukrajinské a nikdy sa nad žiadnym nepozastavil. Niekedy by sme si z tých mladých mali brať príklad. Hlavne v dnešnej dobe voľného pohybu, cestovania, stáží, pracovnych možností v zahraničí...riešiť mená ako Nikolas či Vanesa by už mohlo byť za nami.

0silvia0
8. jún 2023

@kristiii no ja si skôr myslím, že rodičia nech sa rozhodnú pre meno, aké sa páči im. Nie tu každý deň minimálne jedna téma o tom, čo poviete na hentaké meno a ktoré je krajšie atď. Vždy sa to meno aj tak polovici užívateľov páči, polovici nepáči a v konečnom dôsledku výpovedná hodnota celej diskusie je 0. Ako fakt nechápem, vyberať meno na modrom koni🤒

rorino
8. jún 2023

Nicolas,v slovenčine Mikuláš😉

kristiii
8. jún 2023

@0silvia0 a možno práve preto, že asi na každé meno sa tu vždy nájdu aj nejaké blbé pripomienky, tak má každý deň nejaká ďalšia mamička pochybnosti o tom svojom a potrebu sa uisťovať aj mimo rodiny, predsa to dieťa nebude žiť večne len v rodinnej bubline. Ono zas nikto nikoho nenúti tie témy o menách otvárať, ak mu prídu odveci. Ja tiež neotváram napríklad témy typu "som tehotná?" a pod.