Ahojte, neviem dohladat ziadne info o tomto mene co sa tyka menin, nie je v nasom kalendari ale nepoznate niekoho s tym menom? Kedy oslavuje meniny? Nebol problem so zapisom na matrike? Dakujem
Mína ako munícia?
Mína, dcéra bohyne Slávy.
Ked sa tak vola Pauhofovej dcera, tak asi problém s matrikou nebude 🙂
Mina
Nepoznám nikoho, iba sa mi veľmi páči odkedy som ho ešte ako dieťa počula v komédii Drakuloviny 😀
Kollárova Mína (Slávy dcera) bola Wilhelmína.
Mina je starodavne meno- tusim hebrejskeho povodu. Dnes sa pouziva vo velkom v aj v arabskych ci tureckych krajinach. A poznam velmi vela dievcat s takymto menom, i ked najznamejsia je asi Mina von Barnhelm od Lessinga z 18.stor. (povinna nemecka literatura pre kazdeho, kto sa uci nemecky jazyk🙃)
*nie hebrejsky, ale persky povod (takze iranske meno)🙂
Nas starosta ma dcerku Minu, problem so zapisom evidentne nebol, ale meniny veru netusim.
mne sa tiez paci Mina odkedy som to pocula v dakom seriali. pouziva sa bezne vo svete, takze so zapisom problem asi nebude. urcite by som nedala s dlhym i. to by bol taky krizenec mena. tu pauhofovej Mílu som tiez vobec nepochopila. Mila s kratkym je pekne
V detstve som mala kamarátku Minu, bola.povodne z Iraku.
Mne sa pacilo meno Amina z filmu prince of persia. Mam ale sestru.vola sa miroslava ale vsetci ju od detstva volame Minka
V Albi knizke jednej je mačička Mína :D ja by som brknkla na matriku,najlepšie ti povedia.
Ja poznam,dievcatko od nas z mesta, ma 2r. Takze problem so zapisanim nie je.
Minu vám bez problémov zapíšu. Meniny má 11. 11.
Poznam Herminu, ktoru volaju Mina
Moja sesternica má Minu, žijú v USA, otec je Turek, takže žiadne meniny neoslavuje.
ja som si myslela ze Mína je skratene od Wilhelmína (podla postavy v draculovi) Nemyslim to ale ironicky, mame s muzom radi aj knihu aj film :D
Aj Kollárova Mína je skratka od Hermíny. Ale podľa mňa je to krajšie skrátené. Mne sa to veľmi páči.
@lentak1223 Kolllárova Mína je skratka od Wilhelmíny (Friderika Wilhelmína Johana Schmidtová)
My máme 2r dcerku Minu z mena Jasmína...samotne meno Jasmina je krasne a pouzivame ho viac 😁
Ja mam prezivku Mina z priezviska Minarov...a dceru mam teraz JasMínu Minarov....takze ta to ma hned 2x 😁
My mame Minu v skolke. A problem na matrike nebol. Mina znie pekne a aj trochu noblesne, ale ked jej chceme povedat pekne, je to take zvlastne... skor ako Minka jej hovorime Minocka...
Ja mam sesternicu. Original je Michaela ale volame ju Mina/Minka. Mama ju tak zacala volat….a uz to ma naveky 🙂