Pocula som, ze meno urcitym sposobom ovplyvni aj povahu cloveka.
Co mate Miskov (synov, bratov, muzov, ocinov), aki su?
no neviem ci to ovplyvni, lebo vraj Michal je tazka natura a panovacny... Ja mam Michala a je to od malicka citlivy empaticky chlapec, ktory vzdy mysli na druhych, rozdeli sa aj ked sam nebude mat. Oblubeny, spolocensky, komunikativny, vysmiaty ... ale ma aj horsie vlstnosti ako neporiadnost, nespolahlivost, lenivost, nesustredenost.
Myslis, ze povahu cloveka ovplyvni to akym menom ho oslovujes? Alebo ake meno dostane? Mam znameho, ktory sa vola Jaromir ale vsetci ho od malicka volaju Miro, tak ma teraz povahu Jaromira alebo Miroslava? :D
@fokuska nie ze uplne urci povahu, skor pomaha formovat osobnost, sebaurcenie
Nie nemyslim si ze to ma takyto vplyv. Poznam kopu Mišov a každý iný... ;)
skor to funguje sekundarne. ak je dieta od mala obklopeny ludmi, ktory jeho menu pripisuju nejaky vyznam a neustale to zdoraznuju a podla toho sa k dietatu spravaju, tak toto formovanie ludi ho moze dajme tomu v urcitej miere ovplyvnit. Ale ak je obklopeny ludmi , ktory maju neutralny vztah k jeho menu, vyvija sa podla svojich dannosti a vychovy.
Myslim si, ze formovat osobnost pomaha skor to ako s dietatom hovoris - ci ho podporujes, ci ho usmernujes, ci mu vtlkas do hlavy ze je neschopne, ci mu hovoris ze je zle a pod. A nie to akym menom alebo prezyvkou alebo cim ho oslovujes.
to napr. ako meno Rebeka...v mnohych ludoch to evokuje smele papulnate dieta. ak ma dievcatko take prejavy , tak to v nom okolie povzbudzuje, posmeluje, pripadne aj vacsiu drzost toleruje...ze vsak ona ma take meno, tak co chcete. U ineho dietata s inym menom, by to viac tlmili. a tak z Rebeky vyrastie ozajstna "rebeka" ale nie pre meno, ale pre ludi, ktori ju formovali.
Tie blbiny su robene tak aby sa v nich kazdy nasiel, ako horoskopy a povahy. Poznam viac Michalov a kazdy z nich je iny, nenachadzam jedinu spolocnu vlastnost ci crtu 🙂
Neviem či to meno ovplyvňuje ale nás 4 ročný Misko je supeeeer. Milý, pokojný, rozumný, uuuplne zlatíčko . Ešte keby viac jedol skákala by som odzemok.
@limetka69 úplne sa zhodujem s tebou, každý Mišo je iný 🙂
Ale inak, Michal je prekrásne meno.
Ja som mala uja Michala, a bol to úžasný človek. Milujúci, pracovitý, nápomocný, bodaj by bolo takých ľudí viac na svete♥️
Aj ja si myslím, že Michal je prekrásne meno.
Jedina crta, co spaja Michalov v mojom okoli, je ta, ze maju rovnaky druh sarkastickeho humoru.
Tiez som chcela dat synovi meno Michal, ale nepreslo to cez manzela, lebo mu vraj pripominal nejakeho spoluziaka zo strednej, ktory bol podla neho debil :D
Náš Miško 4r je perfektný. A to neprehanam...jasne vie sa nasrat a rozzurit...ale inak je to rozumne empaticke dieťa ktoré veľa prosí a ďakuje samo.od seba a ma.rad ľudí aj zvieratká. Ktovie koľko z toho je meno a koľko výchova...
My máme tiež staršieho syna Michala, má 6 r a v škôlke ho pani učiteľky volali "bojovník za ľudské práva" 🙂 lebo tam medzi deťmi robil mediátora a tiež ho vždy chválili za to, ako pomáhal maličkým deťom z jasličiek 🙂 Takže je veľmi empatický s výbornou pamäťou a zbožňuje prírodu...to čo ma v 6 rokoch nachodené po lesoch, má máloktorý dospelý si dovolím tvrdiť 🙂 Každopádne nám robí radosť ale rovnako aj mladší Andrej...Opäť by som vybrala tie isté mená 🙂
Môj syn sa volá Michael. Voláme ho Mišo. Je taký istý ako jeho bratia.
Môj syn sa volá Michael. Voláme ho Mišo. Je taký istý ako jeho bratia.
Tiez celkom neviem ako by mohlo meno ovplyvnit povahu.
Ja mam okolo viacero Miskov a kazdy je uplne iny.
Mam skoro 14 rocneho Michala a od malicka je to super pokojne, citlive dieta. Je cielavedomy, naozaj rsdost ho mat doma. V triede mam 2 miskov a kazdy je iny. Vsetci 3 maju spolocne, ze su vysoko inteligentni.
@fokuska Vies co,ja poznam rodinu,kde dve sestry totalne nenavideli svoje meno.Jedna sa volala Frantiska a druha Edita.Edite preto kazdy hovoril Viera,ona si toto meno vybrala,a bola s nim stotoznena.Editou je len na papieri.Frantiska bola cely zivot Fanka,ale ju to tak hnevalo,ze jej rodicia vybrali take zle meno,ze to podla mna ovplyvnilo to,ako sa potom chovala.Na zmenu bola prilis konzervativna,ale cely zivot si neverila,podcenovala sa a vzdy to zakoncila s tym:Este aj to meno mam take otrasne... Cize mozno nie to konkretne meno,ale to,ci som s nim stotozneny,vyznam v zivote ma.Nemyslim si,ze ked niekto pomenuje dieta Sofia,tak bude to dievca automaticky nadpriemerne inteligentne.Ani kazdy Michal nebude hned "Ako Boh".Ale kazdopadne Michal je sympaticke meno.
@mlska19 zrejme to je ale aj v negativnom zalozeni cloveka, ked sa rozhodne neznasat svoje meno a este to prenasat do celeho zivota. moja sestra je Bozena, tiez v detsve gulala oci, ze take staromodne meno...ale vytazila z toho co najviac pozitivneho. bola vsade jedina s tym menom. volali sme ju Boďka, neskor kedze malovala si zvolila umelecke meno artbodka. A "bodka" je za kazdou vetou dolezita zeano😉
Svojhlavy.
(Ako každý chlap?)