Meno Liliana alebo Lilliana

haluta
23. dec 2023

Ahojte, máte niekto meno pre dieťa Lilliana s dvoma L? Veľmi sa mi páči v tejto forme. Ako je to so zápisom na matrike? Máte skúsenosť? Ďakujem

domkakvet
23. dec 2023

@haluta nemam skusenost, ale myslim, ze by nemal byt na matrike problem.

vanilkovazmrzka
23. dec 2023

Naco dve… nijak to nezmeni vyslovnost, len tam je jedno zbytocne pismeno.

niiikaaa
23. dec 2023

@haluta na matrike nebude problém.,ja mám Lyannu nikto nič neriešil

060106
23. dec 2023

To je krasne meno ja som teraz tehotna a ak to bude dievcatko tak to bude tiez Liliana alebo Lilianna lebo ja a aj dcerka mame v mene 2 n tak nech to pasuje 🥰

jaga18
23. dec 2023

Ideálne sa opýtať priamo na matrike. Mne napríklad odmietli zapísať Jasmina. Mohli sme si vybrať z Jasmine, Jazmína alebo Jázmin 🤷‍♀️

maisynka
23. dec 2023

@haluta ved sa treba zamysliet. Lilliana? kto tam uvidi dve l ked je este z kazdej strany i... vsak to je strasne fakt

haluta
autor
23. dec 2023

@060106 normálne sa mi aj páči forma Lilianna

060106
23. dec 2023

@haluta dakujem aj mne velmi len este uvidim co budeme mat a ci dovoli manzel😁

svokrinjazykmonika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gumkac19
23. dec 2023

@haluta krsniatko býva v USA a volá sa Lilliana s dvoma L
Ale tam nás jedným L ani nerozmýšľali, lebo skrátene píšu LILLY nie LILY

dominikamacakova
23. dec 2023

Podľa mňa by bola lepšia Lillllllliana. Také nezvyčajné

terina25
23. dec 2023

@dominikamacakova 🤦‍♀️

janulik270
23. dec 2023

Moja sa volá Liliana.
Nešla by som z dvoma L

haluta
autor
24. dec 2023

@dominikamacakova ďakujem za adekvátnu a veľmi inteligentnú odpoveď.

haluta
autor
24. dec 2023

@gumkac19 len asi na SR neprejde asi forma s dvoma L. Lebo ja som práve rozmýšľala nad menom Lilly. Potom som našla Lilliana, lenže v SR jazyku sa to píše Liliana.

h2
24. dec 2023

@haluta Ak dáš Lilliana, tvoje dieťa už navždy bude všade, kde treba nahlasovať meno, hovoriť: "Lilliana, s dvoma L." A aj tak sa nájdu ľudia, ktorí jej to napíšu zle.

kamatopo
24. dec 2023

@haluta ja som chcela tiež inú fotmu mena ako má náš kalendár. Pani na matrike mi len toľko k tomu povedala, že treba doložiť kalendár v ktorom sa to nachádza a ona to zápise. Našli sme to v Nemeckom tak až potom to zapísala. Ale to bolo 12 rokov dozadu. Skús sa popredu opýtať na matrike😉. Inak krásne meno. Aj my ho máme v rodine.

banalu
24. dec 2023

Dala by som Liliana, z praktickych dovodov. Nebude musiet pri diktovani svojho mena dodavat - Lilliana s dvomi L. Ono sa to nezda, ale po case je to otrava. My sme preto nechali malej dlzen v mene, aj ked sa mi paci meno viac bez. Ale my mame ako bonus aj "cudne" priezvisko (nie je cudne, normalne slovenske bez dlznov, ktore nam tam vsetci kade tade pchaju aj ked im poviem, ze bez).
A tak vysvetlovat meno, ale bez dlzna a priezvisko tiez bez dlzna a hned za tym otazka tak 2-3x akoooo je niekedy fakt otravne. A potom si zoberies papier a bum tam aj tak zle napisane 😂

lienka.7
24. dec 2023

@haluta ja navrhujem Lillianna 👌 keď už bude každého opravovať, ze jej zle napisali meno, tak aspoň bude sranda.
@dominikamacakova uplne súhlasím s tebou. Co tu už niektoré vymýšľajú je otras 👎 čakám, že niektora este príde so Zuzannou alebo Allennou ci Ivannou 🤦‍♀️

zuzanka.zuzu
24. dec 2023

či liliana alebo lilliana je vlastne úplne jedno, ale čo tá lyanna 🙈 "píšem sa s ypsilon a dvomi n" celý život 🤦 snáď aspoň herečky žijú v USA

inak tieto matriky to sú samostatný svet, niečo ako naše stavebné úrady 😂 jasmina nie ale jázmin už je v pohode? 🙄 ako sa ktorá úradníčka vyspí 🤦

h2
24. dec 2023

@zuzanka.zuzu Jázmin je maďarská verzia, momentálne dosť obľúbené u občanov maďarskej národnosti.

zuzanka.zuzu
24. dec 2023

@h2 aj som si myslela, ale to je jedno, raz je to nie slovenský kalendár (čo je úplná mantra pre niektoré matrikarky) tak by sa malo pristupovať rovnako, nie? výnimka z dôvodu menšiny (hoci oficiálne uznanej) sa určite nevzťahuje na mená 🙂 proste je v tom bordel

h2
24. dec 2023

@zuzanka.zuzu To bude asi tým, že v tých regiónoch na tých matrikách tiež sedia Maďarky.

kristiii
24. dec 2023

@zuzanka.zuzu meno Jasmina jej zrejme neuznali, lebo nevedela doložiť, že takáto verzia niekde v zahraničí existuje. Aspoň ja to tak chápem. A nie preto, že sa nejaká matrikarka zle vyspala. Inak škoda, určite to vypadá lepšie ako Jazmína.
Mne sa napríklad páči, že je možnosť dávať aj zahraničné verzie mien. Mne sa mnohé páčia viac než tie slovenské.

maisynka
30. dec 2023

@kristiii nevedela dolozit, ze existuje?! si robis srandu?! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣