Meno Kvetka

24. máj 2022

Viem, že je tu milión tém s menami a aj som skúšala nájsť nejakú s týmto menom, ale nepodarilo sa mi...
Dá sa toto meno zapísať na matrike vo forme Kveta/Kvetka? Kvetoslava sa nám až tak nepáči a je to takto veľmi dlhé k nášmu priezvisku. Ďakujem za odpovede.

asia83
24. máj 2022

Podľa mňa, keď sa dá zapísať Amia, Nea a podobné výmysly, bude sa dať aj Kvetka či Kveta.

sendy1977
24. máj 2022

teta je Kveta nie Kvetoslava 😉

ninkaam
24. máj 2022

ahoj, meno Kveta je v rozšírenom kalendári 24.10
kukni tu https://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php

autor
25. máj 2022

Ďakujem

h2
25. máj 2022

Odporúčam dať radšej zapísať Kveta, ako Kvetka. Kvetka ju môžete volať, ale v dospelosti bude možno radšej Kveta. (Mala som na VŠ spolužiačku Janu. Teda, aspoň som si to celých 5 rokov myslela. Až na promócii som zistila, že oficiálne je Janka. Nikdy sa tak nepredstavovala, prišlo jej to detinské.)

autor
25. máj 2022

Pretože my sme s manželom urobili ako keby taký kompromis 😅On veľmi chcem Katarinku a ja som veľmi chcela Ivetku, tak nám z toho vznikla Kvetka, iba sme nevedeli že či je to možné zapísať aj bez toho slava.

lulula12
25. máj 2022

Ked sa to tak vezme, teraz sa davaju detom rozne mena a nie je s tym na matrike problem, tak si myslim, ze S kvetkou by nemal byt ziadny problem

pmajkap
1. okt 2023

Mozem sa opytat ako ste nakoniec dali malu zapisat?

autor
5. okt 2023

@pmajkap Kveta

pmajkap
5. okt 2023

Prosim vas a to ste este pred porodom volali na matriku ci mozte? 🙂 ci az pri zapise ste sa pytali? Dakujem

autor
6. okt 2023

@pmajkap Pri zápise.