Viem, že je tu milión tém s menami a aj som skúšala nájsť nejakú s týmto menom, ale nepodarilo sa mi...
Dá sa toto meno zapísať na matrike vo forme Kveta/Kvetka? Kvetoslava sa nám až tak nepáči a je to takto veľmi dlhé k nášmu priezvisku. Ďakujem za odpovede.
teta je Kveta nie Kvetoslava 😉
ahoj, meno Kveta je v rozšírenom kalendári 24.10
kukni tu https://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php
Ďakujem
Odporúčam dať radšej zapísať Kveta, ako Kvetka. Kvetka ju môžete volať, ale v dospelosti bude možno radšej Kveta. (Mala som na VŠ spolužiačku Janu. Teda, aspoň som si to celých 5 rokov myslela. Až na promócii som zistila, že oficiálne je Janka. Nikdy sa tak nepredstavovala, prišlo jej to detinské.)
Pretože my sme s manželom urobili ako keby taký kompromis 😅On veľmi chcem Katarinku a ja som veľmi chcela Ivetku, tak nám z toho vznikla Kvetka, iba sme nevedeli že či je to možné zapísať aj bez toho slava.
Ked sa to tak vezme, teraz sa davaju detom rozne mena a nie je s tym na matrike problem, tak si myslim, ze S kvetkou by nemal byt ziadny problem
Mozem sa opytat ako ste nakoniec dali malu zapisat?
@pmajkap Kveta
Prosim vas a to ste este pred porodom volali na matriku ci mozte? 🙂 ci az pri zapise ste sa pytali? Dakujem
@pmajkap Pri zápise.
Podľa mňa, keď sa dá zapísať Amia, Nea a podobné výmysly, bude sa dať aj Kvetka či Kveta.