Ahojte, doma máme 3r Daliborka, v brušku ďalšieho chlapca. Aké meno sa hodi k Daliborovi? Myslela som, že bude dievčatko, no nič, možno do tretice…
Peter Nagy 😂
Kamoska ma dvojcata Dalimir a Dominik
Kamoska ma Dalibor a Danilo
@danica2711 no problem je, ze sa mi nepacia takmer ziadne mená, mam slovenske priezvisko, zahranicne mena sa nehodia. 😃a muzovi je jedno
Tie mena vobec k sebe nejako "pasovat" nemusia.. orientuj sa hlavne podla priezviska, co sa tyka "nepacia sa mi ziadne mena tak je to kriza rovnako nevieme malemu nic vybrat, nakoniec asi chudak dostane kompromisne meno na truc vsetkym, pretoze mi ide cela rodina s tym "to sa mi paci a to sa mi nepaci" na nervy, lebo sa nevedia na nicom dohodnut a ani okrajovo nezhodnu...
My mame na zozname - Elias, Matteo, Bruno, Lenn, Florian, Fabian, Marlon, Julian, Henry/Henri, Finn, Tim, Gregor, Gabriel, Damian, Jan, Luca, Linus, Raffael, Phillip, Jonas, Simon, Paul... ale tak my mame nemecke priezvisko.
Dalibor a Alexander?
Viliam
Igor😁
Damian?aj keď mne sa to osobné nepáči.ale hneď ma to napadlo,že Dali a Dami 😁
Mne sa páči Gabriel, Kornel, Matej
A prečo musia k sebe "pasovať"? Ja toto nepochopím, veď to druhé dieťa je nový, iný človek ako prvé dieťa, môže mať aj meno, ktoré je pre neho a nie "aby pasovalo k bratovi", či? No dobre, ale k otázke... k Daliborovi pasuje napríklad Tibor. Inak pri takejto otázke si vždy spomeniem na kamošku Luciu, ktorej rodičia hovorili, že jej bratovi mali dať meno Fero. Lebo, že by z okna na nich kričali: "LuciFeri, domooov" 😀
Radovan. 🙂 A
@anjelicek26 Marti, môže ti to byť úplne jedno, 😂 ale k nemeckému priezvisku a do vašej rodinky sa mi z tvojho zoznamu hodí Florian. 🙂 Okrem iného, sv. Florián je patrónom hasičov. 🙂
Čo tak Radovan? Nedávala by som rovnaké prvé písmeno, zvykne sa potom človek stále mýliť.
A to sa musí hodiť k menu súrodenca? Skôr by som uvažovala, aby sa to hodilo k priezvisku… Či?
Ja vzdy pri takejto teme rozmyslam, ci si zeny vyberate muza podla jeho mena, aby sa k vam hodil🤷
Daniel, Gregor,
@anjelicek26 ja pre toto rozmýšľam, že nikomu z rodiny meno nepovieme, lebo presne tiez všetko ofrflu 🙄
@autorka mne by sa hodilo k Daliborovi Dominik 🙂
@michellemary
@petronellla87 fakt mi s tym strasne idu vsetci na nervy aj doma + pretoze rodinu mame v cechach, na slovensku, vo francuzku a zijeme v nemecku tak akoze mam este zohladnovat kde sa to ako vyslovuje, ako to skomoluju + podla nich sa to este musi hodit k menam surodencom, ziadne dieta nemat rovnake zaciatocne pismeno, nie dlhe, nie kratke, nie moderne, nie prilis staromodne a podobne "parametre"... skonci v porodnici s hviezdickou bez mena 🙄
@anjelicek26 Gabriel ❤️ krásne meno, máme v rodine, veľmi pekné.
Boris.. Michal... Martin
Ja mám doma Dalibora a Kristínku 🙂 asi som moc nepomohla, ale však ak do tretice bude dievčatko 😂
@anjelicek26 chapem ta... Neni telefonátu od svokry, aby túto tému nespomenula.... Tiez Mám na to nervy, a do toho tehotenstvo mi spôsobuje jemnú agresivitu že už len tak tak si do jazyka kusem pred ňou 🤦🏻♀️
@michellemary ja mám bratranca Floriána
@anjelicek26 z Tvojho zoznamu jednoznačne Fabian ❤️
Mňa tiež hneď napadol Dominik
Radovan, Dominik, Robert
Dalibor a Samuel znie super. ale pasuj to hlavne k priezvisku, nie ku krstnemu menu brata 🙂
Mne tam ide Tibor.
Mne napadli mená Eduard, Šimon a Ondrej :D ale prikláňam sa k názorom, že nie je dôležité, aby sa mená súrodencov k sebe hodili, skôr aby sa hodilo k priezvisku a aby sa páčilo tebe aj mužovi.
@anjelicek26 och, meno sa s rodinou nekonzultuje, meno sa oznamuje :D je dosť práce sa zhodnúť na mene s otcom dieťaťa, nie ešte s xy ďalšími ľuďmi 🤣 my sme pri synovi našli len jediné, ktoré sa páčilo mne i mužovi a viem, že našim ani svokrovcom sa nepáčilo, ale zvykli si (a našťastie sa neodvážili protestovať, asi vycítili, že by to nepadlo na úrodnú pôdu :D )
@dixitka no jo moja chyba, ale deti maju pocit, ze je to prakticky ich rozhodnutie, moje sestry tiez do toho vrtaju 🙄
minule v obchodaku taky potetovany ocko na 3 ročného, že Rafaelko ..zo ženskych vela mamičiek vola na Stelu alebo Oliviu..aj tu sa meni vkus veľmi na Slovensku
všetky, ktoré sa ti páčia, nebudeš ich predsa celý život oslovovať oboch naraz, aby sa to muselo "rýmovať"