Meno Jonas pre chlapca

sinda11
31. júl 2020

Dobrý deň, malému chcem dať meno Jonas, nie Jonáš. Máte niekto skúsenosť s týmto menom. Budem musieť sa ísť spýtať na matriku či také meno môže byť.

veronikaszabova
31. júl 2020

@sinda11 mna hned napadlo Jonas Brothers 😁😁😁

eriksonka1234
31. júl 2020

@sinda11 mne sa paci Jonáš, Jonas to som ešte nepočula, teda neviem, či zapíšu 🤷‍♀️

kitycat
31. júl 2020

musi to byt silou mocou neslovenske a ine, co?
vyslovovat to budete ako? "Jonas" aleno "Džounas" alebo "Džonas"?

sapetka
31. júl 2020

@sinda11 ano mojho brata syn sa vola Jonas, jonaško. Pekne meno. Hlavne v nemecku je to oblubene meno

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karhu
1. aug 2020

mne sa páči len slovenská verzia - jonáš, ale tebe asi nie..

laila22
1. aug 2020

@sinda11 počula som ho v nemeckých seriáloch 🙂

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eva112014
1. aug 2020

@sinda11 Keď sa ti pàči Jonas, kľudne daj. V zahraničí toto meno je celkom bežné. Jonas, Janek, Jovan, Joel .... A na Slovensku sù tiež všelijaké menà. Na ihrisku som počula aj Svätopluka. Že Svety, Svätopluk poď sem. 🤷

franika
1. aug 2020

@eva112014 Sväťo je náhodou zaujímavé 😉

karhu
1. aug 2020

@franika pokial ho nespotvoria na SVETY🙂

eva112014
1. aug 2020

@franika Veď pre každù maminku je zaujímavé pràve to meno, ktoré ona zvolila pre svoje dieťa. Slovenské menà si človek ľahko zapamätà.
My keď sme boli na grilovačke skrz dcérkinej kamaràtky, mali sme z toho hokej s tými krstnými menami. To dievčatko sa volà Gökçin. Mà turecký pôvod. To mi trvalo, kým som sa naučila jej meno. A to som si zapamätala z celej jej rodiny iba Fatimu (jej babku) a malé dievčatko jej tety. (Asia). Ostatné menà, to bola katastrofa pre mña, pre nich možno moje slovenské krstné meno. 😁
A pochybujem, že oni si pamätajù naše menà, no verím, že aspoň si zapamätali to, že Slovensko nie je to isté ako Slovinsko.

helenreffaie
23. aug 2023

@sinda11 ahoj ,ako ste sa rozhodli ,aj ste nakoniec dali meno Jonas? My sme malému dali toto meno,nemali problém nám ho zapísať.

sinda11
autor
23. aug 2023

@helenreffaie ano vola sa Jonasko