Meno Heidi

29. mar 2024

Veľmi sa mi páči meno heidi len neviem či mi aj pokrstia z takým menom dieťatko

svetlonos
29. mar 2024

Pokrstia lebo meno je v kalendari 🙂

zooeynka
29. mar 2024

Je yo vlastne Adelheid. Nemecke, skarede. Ale Heidi je pekne.

popoluskaxy
29. mar 2024

Aj v Česku je Heidi Janků. Takze pokrstia.

janinah
29. mar 2024

Krst je jedna vec.Uznanie mena na matrike je druhá vec.Skus pátrať od čoho je odvodené to meno .My máme Lenku.je to odvodené od Helena.rovnako aj Elena.ale Alena už k tomu nepatrí.

mamamasama
29. mar 2024

Krásne meno 🙂

kiki68
29. mar 2024

@janinah Heidi je zahranicne meno a matrika vyzaduje, aby nebolo hanlive. Ale ked moze byt Liam, moze byt aj Heidi. Heidi je z Adelheid, co neni ziadny ekvivalent na Slovensku

janinah
29. mar 2024

@kiki68 ty rozlišujes zapis mena na matrike a krst v kostole?

mirko84
29. mar 2024

Nemozem si pomoct ale prve co ma napadlo bolo, ze sa nebude dat lahko rozlisit Heidi a Hej ty… Toto by som asi svojmu dietatu nespravil

venusa85
29. mar 2024

@janinah ved v prvom rade sa vybavuje rodný list, čiže zápis mena na matrike. Ci?

kristiii
29. mar 2024

@mirko84 číta sa to Hajdy, ty hej ty

venusa85
29. mar 2024

Ja som chcela dcéru zapísať Dorotka,neprešlo mi to. Musí byť Dorota,lebo tak je v kalendári. Ale povedali mi,že ak nájdem niekde aj túto možnosť (Dorotka),že to viem zdôvodniť, tak mi prepisu

janinah
29. mar 2024

@venusa85 autorka sa pýta na krst

kiki68
29. mar 2024

@janinah v Kostole musi byt myslim podla nejakej svatice ( aspon co ja viem), takze nejaku sv Adelheid sa bude dat najst.

osky
29. mar 2024

https://www.zivotopisysvatych.sk/adelaida/

Sväta Adelaida...
Urcite ti pokrstia aj zapisu...
Otazne je,ci v tom tvare Heidi....
Ale ved sj u nas su rozne mena a ludia sa potom oslovuju uplne inym tvarom toho mena

mirko84
29. mar 2024

@kristiii este lepsie. Takze chuda bude musiet svoje meno este aj casto hlaskovat …

nevenka
29. mar 2024

No ak ide o krst, tak podla mna v pohode. A ked by nechceli, tak date este druhe "svate" meno, to bude len v krstnom liste, nie na matrike, bude mat dieta svojho patrona.
My sme davali detom vzdy aj druhe meno pri krste, jedno z deti ma dokonca 2.

tibor79
29. mar 2024

@kristiii tak neviem ako sa to číta u nás, ale v Rakúsku čítajú "Heidi". Ešte sa rozčúlili, keď som povedala Hajdy

venusa85
29. mar 2024

@janinah ale ty si pisala o zapise mena na matrike a ci to autorka rozlisuje s krstom

kristiii
29. mar 2024

@mirko84 ty si chúďa, to dievčatko bude na svoje meno určite hrdé. Je to krásne a úplne bežné meno.

kristiii
29. mar 2024

@tibor79 neviem, kde v Rakúsku, ja som ešte nepočula iné oslovenie ako "Hajdy" nikde.

kristiii
29. mar 2024

@tibor79 ale môže byť, že niekde je to kontroverzné meno typu Liam (Liem/Liam/Lajem). Proste treba naučiť dieťa ako ho oslovovať a nebude problém..

autor
29. mar 2024

@mirko84 ale ..deti si nájdu hocijakú prezývku aj zo slovenského mena,takže tak .A ja mám také priezvisko Talianke že som ho tiež musela hláskovať lebo inak sa píše a inak číta a čo? Som tu??!

mirko84
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirko84
29. mar 2024

@kristiii bezne na slovensku?

kristiii
29. mar 2024

@mirko84 je to celosvetovo bežné meno. Už ako dieťa som milovala knižku "Heidi, dievčatko z hôr" a nikdy som sa nezamýšľala nad tým ako sa to číta, hrdinka bola proste Hajdy.