Zaujima ma názor čakáme 2.chlapčeka. prvý je Eliáš je to krásne meno stretávame sa s pozitívnymi ohlasmi. Vyberám meno aj k nemu a aj k priezvisku (typický slovenské).
Mám vybraté viaceré ale minule muž povedal,že Ferdinand, Ferdy...stále nad tým rozmýšľam...aký máte nato názor. Chcem meno nie typické aby sa v triede nezdvihli 4 keď na neho zavolajú, ale aby bolo v Sk kalendári. Dakujem za názory a nápady
Co tak Felix?
mam na to taky nazor, ze ak ho chcete, nepytaj sa na fore ako modry konik... ci chces, aby ta tu niekto miesto toho presviedcal na frederika a podobne mena len preto, ze to znie modernejsie? nestracaj tu cas
a to si este musia kusat do prstov, aby ti nieco nenapisali k Eliasovi...
V rodine mame maleho Ferdinanda a nikto sa nad tym nepozastavuje.
@stanka113 ani Eliáš sa určite nepáči každému a rovnako to bude s Ferdinandom - niekomu sa bude páčiť a niekomu nie. Za mňa nie, nikdy ho nikto nebude volať Ferdinand, vždy bude Ferdo, Fero, takže to meno stratí šmrnc a bude to akurát tak trápenie v každom oficiálnom formulári, aby sa zmestil do kolónky.
Pekne meno☺️
presne ... 🙂 pocies Fedinand a zvizualizuje sa mi ten byk
nie.. to môžeš rovno dať meno Ferko...
ak dáš aj meno hoc aké slov. napr. Janko, Jožko, Miško, Vladko buď istá že v triede nebudú štyria... možno ani na celej škole....😉
Pre mňa je meno Ferdinand také aristokratické (Ferdinand Aragonsky, a ini panovníci), páči sa mi, ale moj názor je nepodstatný a rozhodnúť sa musíte vy.. sama poznám jedného Ferdinanda ( tridsiatnik) a aj on posobi na okolie tak aristokraticky… a teda nikto mu nepovie inak ako Ferdinand. Pre mňa omnoho prijateľnejšie ako moderne Frederik, Félix ..
Mala som kolegu Ferdinanda.. Je jeden jediny koho poznam. Urcite s tym mebom nezanikne. 🙂
Samozrejme, ze sme ho volali Ferdy alebo "Mravec"... Vedia vobec dnesne dety kto je Ferdo mravec?
Nie
@stanka113 mne sa paci, velmi pekne meno. Teraz sme vyberali mena a padol aj Ferdinand. Ale budeme mat dievcatko, tak sa nam nehodi 😃 najlepsie nikomu vopred nehovorit a rozhodnite sa vy dvaja. A tie asociacie s rozpravkami a domacimi zvermi su uplne mimo. Otazku a potrebu skracovania mena uz vobec nechapem. To je hadam najcastejsia otazka co dostavame - ako malemu hovorime skratkou. Nijako, nemam potrebu mu skracovat meno.
@deti95060810 Misko je jedno z najfrekventovanejsich chlapcenskych mien na Slovensku.
Meno je pekné. Také kráľovské 😉. Ja by som ho volala Ferdin, Ferni alebo Fernando.
@gabu_lienka uplne súhlasím, nechapem tu Slovensku potrebu skracovania a teda spotvorenia mena… nás syn dostal meno ktoré patrí kntym zastaralým a tvrdým menám, prvá otázka od rodiny bola ako ho teda majú volať… No podľa toho ako ma v rodnom liste, nechapem čo je na tom také nepochopiteľne…🙄😒
@athom pre niekoho ano, pre niekoho nie
Skôr by som dala Frederik to je krásne meno
To nie je náhodou Fero?
@stanka113 Za mňa Ferdinand nie ,keď tak skôr by som dala Frederik.