Meno Ferdinand - áno/nie

stanka113
26. máj 2022

Zaujima ma názor čakáme 2.chlapčeka. prvý je Eliáš je to krásne meno stretávame sa s pozitívnymi ohlasmi. Vyberám meno aj k nemu a aj k priezvisku (typický slovenské).
Mám vybraté viaceré ale minule muž povedal,že Ferdinand, Ferdy...stále nad tým rozmýšľam...aký máte nato názor. Chcem meno nie typické aby sa v triede nezdvihli 4 keď na neho zavolajú, ale aby bolo v Sk kalendári. Dakujem za názory a nápady

beyonce85
26. máj 2022

@stanka113 Za mňa Ferdinand nie ,keď tak skôr by som dala Frederik.

tora23
26. máj 2022

Ja neviem, obávala by som sa, že bude celé detstvo počúvať o ⬇️

optimistka
26. máj 2022

Co tak Felix?

kiwi3
26. máj 2022

mam na to taky nazor, ze ak ho chcete, nepytaj sa na fore ako modry konik... ci chces, aby ta tu niekto miesto toho presviedcal na frederika a podobne mena len preto, ze to znie modernejsie? nestracaj tu cas

kiwi3
26. máj 2022

a to si este musia kusat do prstov, aby ti nieco nenapisali k Eliasovi...

simsalabim
26. máj 2022

V rodine mame maleho Ferdinanda a nikto sa nad tym nepozastavuje.

sissy27
26. máj 2022

@stanka113 ani Eliáš sa určite nepáči každému a rovnako to bude s Ferdinandom - niekomu sa bude páčiť a niekomu nie. Za mňa nie, nikdy ho nikto nebude volať Ferdinand, vždy bude Ferdo, Fero, takže to meno stratí šmrnc a bude to akurát tak trápenie v každom oficiálnom formulári, aby sa zmestil do kolónky.

hariet
26. máj 2022

Pekne meno☺️

0silvia0
26. máj 2022

@stanka113 normalne meno, ak sa ti paci, daj. Tu ti ho aj tak polovica osadenstva vysmeje, lebo to nie je top meno a nikto miu tak hovorit nebude, nebude mat milucku zdrobneninku atd.
Ak chces tipy na podobne zriedkave mena, tak napriklad Fridrich, Branislav, Eduard, Oleg...

eeffka
26. máj 2022

presne ... 🙂 pocies Fedinand a zvizualizuje sa mi ten byk

eeffka
26. máj 2022

@stanka113 Ferdinand je take tvrde odhliadnuc od mojich asociacii, k Eliášovi mozes dat napr Matyáš

beata_k
26. máj 2022

@stanka113 Ferdinand je pekne meno, ale cele. Ziaden Ferdy a obdobne skratky.

mpg
26. máj 2022

@stanka113 Toto meno by som nedávala, aj skratky toho mena alebo zdrobneliny sa mi nepáčia. Skôr Frederik alebo Felix.

deti95060810
26. máj 2022

nie.. to môžeš rovno dať meno Ferko...
ak dáš aj meno hoc aké slov. napr. Janko, Jožko, Miško, Vladko buď istá že v triede nebudú štyria... možno ani na celej škole....😉

lienka875
26. máj 2022

Pre mňa je meno Ferdinand také aristokratické (Ferdinand Aragonsky, a ini panovníci), páči sa mi, ale moj názor je nepodstatný a rozhodnúť sa musíte vy.. sama poznám jedného Ferdinanda ( tridsiatnik) a aj on posobi na okolie tak aristokraticky… a teda nikto mu nepovie inak ako Ferdinand. Pre mňa omnoho prijateľnejšie ako moderne Frederik, Félix ..

kitycat
26. máj 2022

Mala som kolegu Ferdinanda.. Je jeden jediny koho poznam. Urcite s tym mebom nezanikne. 🙂

Samozrejme, ze sme ho volali Ferdy alebo "Mravec"... Vedia vobec dnesne dety kto je Ferdo mravec?

maminkadeticiek
26. máj 2022

Nie

laila22
26. máj 2022

@stanka113 za mňa nie. Prvé čo mi napadlo bol Ferdo 🐜

kornelies
26. máj 2022

@stanka113 Poznam dvoch, otca a syna. Vsetci ich volaju Fero. Za mna urcite nie.

gabu_lienka
26. máj 2022

@stanka113 mne sa paci, velmi pekne meno. Teraz sme vyberali mena a padol aj Ferdinand. Ale budeme mat dievcatko, tak sa nam nehodi 😃 najlepsie nikomu vopred nehovorit a rozhodnite sa vy dvaja. A tie asociacie s rozpravkami a domacimi zvermi su uplne mimo. Otazku a potrebu skracovania mena uz vobec nechapem. To je hadam najcastejsia otazka co dostavame - ako malemu hovorime skratkou. Nijako, nemam potrebu mu skracovat meno.

janka1011
26. máj 2022
zenazaba
26. máj 2022

@deti95060810 Misko je jedno z najfrekventovanejsich chlapcenskych mien na Slovensku.

miroslava72
27. máj 2022

Meno je pekné. Také kráľovské 😉. Ja by som ho volala Ferdin, Ferni alebo Fernando.

lienka875
27. máj 2022

@gabu_lienka uplne súhlasím, nechapem tu Slovensku potrebu skracovania a teda spotvorenia mena… nás syn dostal meno ktoré patrí kntym zastaralým a tvrdým menám, prvá otázka od rodiny bola ako ho teda majú volať… No podľa toho ako ma v rodnom liste, nechapem čo je na tom také nepochopiteľne…🙄😒

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabu_lienka
27. máj 2022

@athom pre niekoho ano, pre niekoho nie

sunshine_18
27. máj 2022

Skôr by som dala Frederik to je krásne meno

drimonna
28. máj 2022

To nie je náhodou Fero?