Meno Fénix

18. mar 2022

Páči sa mi to meno a či ho dám synovi alebo nie je len a len na mne žiaden názor to nezmení ale rada si prečítam ako sa Vám to meno páči alebo aká je Vaša reakcia na meno Fénix. Sama ešte neviem či by som ho synovi dala a ako by sme ho volali Fenixko 😅

danka56
18. mar 2022

Hneď na napadne film harry potter.
Za mňa meno nie je zle. Ale skôr meno pre zviera,než pre chlapca.

lintu
18. mar 2022

Ten posvätný vták? No veľa šťastia.

kaya111
18. mar 2022

No mne tiež ako prvé napadne - vták

dzulli1980
18. mar 2022

Je to netradičné meno, syn sa určite nevyhne uštipačným poznámkam atď., ja by som toto meno dieťaťu, pre jeho dobro, nedala ... môj muž je Emanuel ... a tiež každého prvá reakcia motýľ Emanuel 🙂

cacianka
18. mar 2022

Feny/ix - vták
Felix - človek

natalienka12
18. mar 2022

Preboha, nepokaz decku zivot takymto strasnym menom.

mirro
18. mar 2022

Tak pre nejakého kocurika s papiermi ok.

snazilka_bio_mamka
18. mar 2022

ak ti nezalezi na nazoroch a nic to nezmeni, lebo tebe sa paci to meno, na co sa pytas? tak asi mas nejake pochybosti o tomto vybere mena.. za mna je to tyranie dietata..cely zivot sa bude stretavat s otazkami ohladom svojho mena.. v skole ho budu ako volat? Feni? Feno? Feňo? a este s kombinacou nejakeho super slovenskeho priezviska, Fénix Krajčovič alebo nieco take..

jahodka11
18. mar 2022

Za mna moc nie…. Mne ani Felix moc nereze….ja by som dala ine meno….

pribinak
18. mar 2022

Otras. Keď už tak Félix, ale nechápem tendenciu stoj čo stoj dávať cudne mena

yoxinka
18. mar 2022

Fénix = vták, Félix = kocúr
Keď ho pomenuješ Fénix, všade kde sa predstaví, opýtajú sa ho, že “Félix?” a on povie “Nie Félix, Fénix” a potom sa ho opýtajú “Fénix, ako ten vták?”

h2
18. mar 2022

Fénix nie je meno. To ho môžeš rovno pomenovať Pštros. 🤦🏻‍♀️

danica2711
18. mar 2022

preboha, baby, čo ste sa už fakt zbláznili?! Keana, Fénix a čo ja viem, čo ešte, keď sa vám to tak páčí, pomenujte si tak psa alebo plyšáka, ale pri deťoch myslite hlavne na to, ako sa im s tými vašimi chorými nápadmi bude žiť!

oli2782
18. mar 2022

Tak ja osobne kebyže mám netradičné meno, ktoré sa mi páči a uvažujem či to dať dieťaťu alebo nie, tak ak je to ženské dala by som si to sebe ako druhé meno (veď sa to páči mne tak veľmi🤷🏻‍♀️) a keď je to mužské tak by som dala max ako druhé meno a prvé také “normalné” ,..nech sa rozhodne on.

diamond007
18. mar 2022

Deti v jeho veku nebudú mať poňatie o Harry Potterovi podľa mňa takže kľudne aj toto meno. Je to o zvyku.

jaga18
18. mar 2022

Dat meno Fenix (Phoenix) človeku?! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ A jeho sestra bude napr Antigona?

yoxinka
18. mar 2022

@diamond007
Tu vôbec nejde o Harryho Pottera. Fénix je bájna bytosť gréckej mytológie a každý priemerne inteligentný človek to vie. Rowlingová ho nevymyslela, len si ho “požičala”. To môže autorka dieťa pomenovať trebárs Ježiš, čím nechcem povedať, že Ježiš je vymyslená postava, ale chápeme sa.

aeruginosa
18. mar 2022

Fenix a ani Felix podla mna nie su pekne mena, nedala by som take meno synovi.

lubina
18. mar 2022

Fenix je ako ten posvatny vtak z H.Pottera a Felix je macka na reklame na jedlo pre macky. Cize za mna to nie su mena pre deti, nejako sa mi hned spoja so zvieratami...

ejbyk
18. mar 2022

A ešte to naše tradičné slovenské Fénixko, Fenko, Fén....
No nie ďakujem neprosím....

zuzahajdulka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
18. mar 2022

@diamond007 Keby nebolo Harryho Pottera, tak nevieš, čo je fénix?

elanor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
18. mar 2022

@zuzahajdulka Nechcem sa dotknúť tvojho všeobecného prehľadu, ale nie je to meno. Žiadna "starobájna" osoba sa tak nevolala. Bolo to všeobecné pomenovanie. Ak by sa jednalo o existujúceho tvora, dalo by sa povedať, že je to niečo, ako živočíšny druh. Niečo ako siréna, harpya, či sfinga. Dokonca aj fénix v Harry Potterovi sa volal Félix. Čiže síce podobne, ale predsa len mal iné meno.

kikavadi
18. mar 2022

Tiež ako prvý mi napadne ten ohnivý vták 🙈

mamamasama
18. mar 2022

A čo radšej Vrabec, alebo Sýkorka? Fénix je vták. Nemyslela si skôr meno Félix? 😁

mamamasama
18. mar 2022

@ejbyk fén 😁😁😁🤣

ivangeline
18. mar 2022

Mame Felixa, prezyvame ho inak, tiez sa mi nepaci ani to a uz vobec nie Fenix pre dieta. XD

h2
18. mar 2022

@mamamasama Prosím Ťa! 🤦🏻‍♀️ Sýkorka určite nie! To je predsa dievčenské meno! 😂😂😂

cacianka
18. mar 2022

@h2 Reči je top...