Meno Ester - reakcie okolia

10. feb 2021

Otázka pre maminky, čo majú dcérky s menom Ester.
Ako reaguje okolie na meno, ste s ním spokojné ?
Plusy, mínusy , vítam každý názor

potvorka88
11. feb 2021

Kolegyna ma Ester a je to meno ako kazde ine. Hodi sa k priezvisku a pokial viem nikto sa nad nim nepozastavuje a neriesi.

oli18
11. feb 2021

To je uplne normalne meno, poznam Ester a ma uz 65 r. Preco ta zaujima nazor okolia? To chces zit podla nazoru cudzich ludi?

felycity
11. feb 2021

Ako okolie reagujem, ze je to velmi pekne meno.👏🙂

snazilka_bio_mamka
11. feb 2021

Mne sa páči.. stale lepsie ako Mia, Sofia, Ava a ktovie este ake zahraničné výmysli.

zuzuliennka1
11. feb 2021

@snazilka_bio_mamka uplny suhlas...👍🏼👍🏼
poznám tri Ester - v rodine a dve kamosky, vsetkym sa im meno hodi k priezvisku, dokonca aj po svadbe 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirkaferko
11. feb 2021

Ja mám doma 20 mesačnú Ester ❤️ reakcia mojich rodičov a svokry bola, že prečo sme jej to urobili 🤣 ale jej sa to meno hodí, iné si neviem predstaviť. Občas, keď robí veľkú zlobu, tak jej svokra povie Estera (nik iný jej tak nepovie), ale väčšinou je to jej Esterka.

kitycat
11. feb 2021

Na zaklade coho by ju mali volat EsterA ak povies ze sa vola Ester? A zro nelina bude asi EsterKA nie? Ak si tym menom nie si ista asi to nie je to spravne meno..

cloviecka
11. feb 2021

Moja kolegyňa má maminu s menom Ester. Pani má niečo pred 80-kou. Nikdy sa nikto nad tým nepozastavoval. A v práci mám 3 deti s menom Ester. Krásne dievčenské meno.

mogaa
11. feb 2021

Tak nikdy neovplyvníš neskôr ako jej budú deti hovoriť, takže ano môže to byť aj Estera aj Tera.....ale v škôlke to bude Ester a predpokladám že aj učiteľka v škole jej bude hovoriť Ester

snazilka_bio_mamka
11. feb 2021

ja som sa nedavno stretla v praci s menom Debora.. ked som si predstavila, ak ju prezyvaju Debi (pravdepodobne), uz je to len krok od Debil. :D

vulka
11. feb 2021

Kamarátka má Ester a volajú ju Esterka. Kolegyňu zas voláme Esta.

diadia92
11. feb 2021

Aj my máme Ester v rodine, má už 5rokov a volajú ju Esterka a Esti ale hlavne Ester🙂...meno z časti formuje osobnosť tak sa priprav na riadne šidlo a keď sa budu hrať na školu tak to vždy bude pani riaditeľka, vždy vodcovský typ🤭

deti95060810
11. feb 2021

pekné meno... poznám len Ester Janečkovú - známa moderátorka z ČR, ktorá ,moderuje reláciu Pošta pre Teba....ČT1 , NE cca 17:30 hod.

suesi29
11. feb 2021

Ja som chcela dať dcére Estera (nakoľko to je v slovenskom kalendári a Ester je v českom ale to je jedno ) len manžel sa s tým nevedel stotožniť tak nakoniec je Karolína 😂 čiže je to podľa mna veľmi pekné meno.

lenusik296
17. feb 2021

Ester bolo moje vysnívané meno pre dievčatko! Ach, ako som sa tešila. No učila som v škole, kde jedno takéto krásne dievčatko prezývali strýko Fester a polyester :/ Veľmi ma to odradilo a vybrali sme nakoniec iné meno 🙂

autor
17. feb 2021

Ďakujem za Vaše názory a postrehy

petka_3
17. feb 2021

Na.kazde meno sa dá vymyslieť škaredá prezývka. Takže toto neriešim.
Ester sa mi veľmi páči.

bashawelle
17. feb 2021

Krasne meno. Mame v rodine aj v okoli,rozne vekove kategorie 😊 ludi zasadne volam tak, ako si to zelaju. Takze ak niekto chce Ester, Esterka, Esti... nie je problem. Prezyvka sa da vymysliet na vsetko. Hovori to o urovni tych, co ich vymyslaju. (Vid Debi a debil... ked pritom Debora je uplne ok meno. Preco by ju niekto slusny volal debil?)

esterka2013
17. feb 2021

Dcera sa tiez vola Ester, volame ju Esterka, Ester, Ejka. Ine meno by som jej nedala, vystihuje ju uplne😊
Niektore deti v skolke ju volali Estera. Povedala som jej, nech na to nereaguje, pripadne im vysvetli, ze sa vola Ester. Dnes, ak jej niekto povie Estera, nic to s nou nerobi, predtym sa hnevala.
Raz si jedna znama od manzela myslela, ze som zidovka🤣 inak mam len dobre skusenosti. A nie je pravda, Ester ma meniny v slovenskom kalendari 12.4....

janulka1802
17. feb 2021

Mne sa meno Ester páči. Mám známu a tá má dcérku Ester, ale vačšinou ju oslovujú Esterka. Mne sa u niektorých mien zdrobnenina nepáči, ale u niektorých sa mi zdá taká jemnejšia. Ja sama nemám rada, keď mi hovorí niekto Jana. Príde mi to také tvrdé. Janka je mi 100x milšie.

veronikaa006
6. júl 2021

Kedy má Ester meniny? Vtedy keď Estera?

laurin
6. apr 2022

Pre mna vznešené meno, nič v zlom na meno Lili, alebo teda vsetky odvodeniny od toho mena ale povedzme si ked je Lily dospela ako to znie? Stale ako male dievcatko take bez respektu aaaa Ester v dospelosi no uplny rešpekt, vznešenosť..😀

squella
27. sep 2022

Neviem, ci je to este aktualne, ale mam doma skoro 10 rocnu Ester - dcerku, ktora je krstena Ester. Je to krasne meno, vynimocne a silne. Dcerku volame Esterka, Esti, Estika, a hoci napr. moji rodicia sa divili, hned po narodeni si zvykli. Ma sice meniny na slovensku Esteru, ale ona je Ester. Hotovo. ❤

marfikchov
27. sep 2022

Prekrásne meno za mňa

moniczka31
27. sep 2022

Mám dcéru ,druhé meno má Ester.Volame ju prvým menom,v škole ju všetci volajú Ester.Reaguje na obe mená.Mne sa páči význam mena.