Meno Emília

14. sep 2023

Ahojte. Čakáme bábätko a rozmýšľam nad menom Emília..nie kvôli seriálu Dunaj ani nič podobné😃len sa mi páči zdrobnenina Emka alebo Emi...lenže Emmu nechcem lebo tých je plno. Či to nie je Emília? Ani Emily sa mi nepáči..

bluka2
14. sep 2023

Ja poznám aj variantu Emelie

tamta
14. sep 2023

Zdrobnenina Emka nepatrí k menu Emília ale Ema. K Emilii patrí skôr skratka Milka. Takze musíš si vybrať, co chceš. A to, ze sa tebe nejaká skrátená verzia mena paci neznamená, ze ju tak v škole a kolektíve budú volať. Vyber si základný tvar, ktorý sa ti páči, ale skratky, ktorými budú tvoje dieťa oslovovať, uz neovplyvnís.

deti95060810
14. sep 2023

Emília - Milka.

tanyag
14. sep 2023

Emília a Emka sú 2 rozličné mená...aspoň podľa mňa...dajme tomu, že ju naučíš na prezývku Emka...budú ju tak volať deti na ihriskách, v škôlke, v škole a o pár rokov zistia, že ona vlastne nie je Emka ale Emília 😉
Už keď by som dala meno Emília, tak by som ju volala Emília a nie Emka. Ale tak je to tvoja vec a tvoje/vaše rozhodnutie.

tykat
14. sep 2023

Kamoska ma Emiliu, volaju ju Emily.

thereisabear
14. sep 2023

Mne by sa páčila skratka Emi alebo Mili

zuzanockamt
14. sep 2023

Úplne v pohode ju môžeš volať Emka a jej krstné meno bude Emília. Stačí,keď na to upozorníš v MŠ, ZŠ, ľudia si zvyknú.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mk1111111111
14. sep 2023

Ved Ty nechces Emiliu, ak jej chces hovorit Emka, Emi, potom je jedno, co ma napisane v RL, budes ju volat rovnako ako tych tisic Emiek na ihrisku.
Jedine, ze by si jej vysila na veci, ze je Emilia, aby si nemysleli, ze je Emka, ako kazda druha,
alebo predlozis rodny list a povies mi mame Emku, ale nebojte sa - vola sa Emilka.

nelca84
14. sep 2023

Mne sa paci 👌 konecne nieco ine, pekne... ziadna Electra a pod.

minenkak
14. sep 2023

Však daj meno aké chceš a volaj ju menom akým chceš,ja som to tiež tak dala

martinka13
14. sep 2023

Páči sa mi. Volala by som ju Mili

x_mery_x
14. sep 2023

Mojej sesternici sa mala vola Emília a volaju ju Milka :D mne sa paci, ked sa povie Emily 🙂

lauriik
14. sep 2023

Emilia je krasne ale nevolala by som ju Emka ale skor Emilka, Milka, Mily, Emily.

majki_ki
14. sep 2023

Aj mne sa páči, mali sme ju v úzkom výbere no nakoniec máme Vilmu (tiež nie z Dunaja, meno sa mi páčilo dlho). Pokojne ju volal Emi, Emka, Milí, Emília, Miluška, dá sa vymyslieť kopec možnosti 🙂

mirkabed
14. sep 2023

Mam Emiliu a volame ju skratene Emi, castejsie celym menom Emilia. U babky sa este zauzivala prezyvka Eminka ale s tym ja nie som velmi stotoznena. Milka ju nevolame ani nahodou. U doktorky ju oslovuju Emilka.

domkakvet
14. sep 2023

Emilia je v skratke Milka.

emka530
14. sep 2023

Ja som Emília, volajú ma Milka, Milis, Emka, Emilka, Emily, Miluška 😊🙂

fineta
14. sep 2023

Mne sa páči Míla. 😍

vilma7
14. sep 2023

Ja mám zas Emily a mne sa páči viac ako Emília.

rorino
15. sep 2023

Emília sa u nás volá Milka,Ema je Emka,to sú dve rozdielne mena,ale keď ju budete volať Emília,tak je to pekné meno

ivanakaka
15. sep 2023

@tamta ale de krasne meno mozu ju volat bars jak

vanilkovazmrzka
16. sep 2023

@tamta ked bude svoju emiliu volat emka, tak bude patrit k menu emilia ;) na to, ako skratime mena svojich deti, neexistuju pravidla.

clarae
16. sep 2023

Ja som rozmyslala nad Amalia, Amelia

bobo2433
16. sep 2023

Jednu znamu volajú Hana a pritom je Mária . Jeden a dediny sa volá Jozef volajú ho Milan . Ďalšia je Mária volajú ju Kristína...nechápem tomu asi ako nikto 🤷takže tvoja Emilia nebude tak ďaleko od Emky 😊👍