Ahojte. Čakáme bábätko a rozmýšľam nad menom Emília..nie kvôli seriálu Dunaj ani nič podobné😃len sa mi páči zdrobnenina Emka alebo Emi...lenže Emmu nechcem lebo tých je plno. Či to nie je Emília? Ani Emily sa mi nepáči..
Zdrobnenina Emka nepatrí k menu Emília ale Ema. K Emilii patrí skôr skratka Milka. Takze musíš si vybrať, co chceš. A to, ze sa tebe nejaká skrátená verzia mena paci neznamená, ze ju tak v škole a kolektíve budú volať. Vyber si základný tvar, ktorý sa ti páči, ale skratky, ktorými budú tvoje dieťa oslovovať, uz neovplyvnís.
Emília - Milka.
Emília a Emka sú 2 rozličné mená...aspoň podľa mňa...dajme tomu, že ju naučíš na prezývku Emka...budú ju tak volať deti na ihriskách, v škôlke, v škole a o pár rokov zistia, že ona vlastne nie je Emka ale Emília 😉
Už keď by som dala meno Emília, tak by som ju volala Emília a nie Emka. Ale tak je to tvoja vec a tvoje/vaše rozhodnutie.
Kamoska ma Emiliu, volaju ju Emily.
Mne by sa páčila skratka Emi alebo Mili
Úplne v pohode ju môžeš volať Emka a jej krstné meno bude Emília. Stačí,keď na to upozorníš v MŠ, ZŠ, ľudia si zvyknú.
Ved Ty nechces Emiliu, ak jej chces hovorit Emka, Emi, potom je jedno, co ma napisane v RL, budes ju volat rovnako ako tych tisic Emiek na ihrisku.
Jedine, ze by si jej vysila na veci, ze je Emilia, aby si nemysleli, ze je Emka, ako kazda druha,
alebo predlozis rodny list a povies mi mame Emku, ale nebojte sa - vola sa Emilka.
Mne sa paci 👌 konecne nieco ine, pekne... ziadna Electra a pod.
Však daj meno aké chceš a volaj ju menom akým chceš,ja som to tiež tak dala
Páči sa mi. Volala by som ju Mili
Mojej sesternici sa mala vola Emília a volaju ju Milka :D mne sa paci, ked sa povie Emily 🙂
Emilia je krasne ale nevolala by som ju Emka ale skor Emilka, Milka, Mily, Emily.
Aj mne sa páči, mali sme ju v úzkom výbere no nakoniec máme Vilmu (tiež nie z Dunaja, meno sa mi páčilo dlho). Pokojne ju volal Emi, Emka, Milí, Emília, Miluška, dá sa vymyslieť kopec možnosti 🙂
Mam Emiliu a volame ju skratene Emi, castejsie celym menom Emilia. U babky sa este zauzivala prezyvka Eminka ale s tym ja nie som velmi stotoznena. Milka ju nevolame ani nahodou. U doktorky ju oslovuju Emilka.
Emilia je v skratke Milka.
Ja som Emília, volajú ma Milka, Milis, Emka, Emilka, Emily, Miluška 😊🙂
Mne sa páči Míla. 😍
Ja mám zas Emily a mne sa páči viac ako Emília.
Emília sa u nás volá Milka,Ema je Emka,to sú dve rozdielne mena,ale keď ju budete volať Emília,tak je to pekné meno
@tamta ked bude svoju emiliu volat emka, tak bude patrit k menu emilia ;) na to, ako skratime mena svojich deti, neexistuju pravidla.
Ja som rozmyslala nad Amalia, Amelia
Jednu znamu volajú Hana a pritom je Mária . Jeden a dediny sa volá Jozef volajú ho Milan . Ďalšia je Mária volajú ju Kristína...nechápem tomu asi ako nikto 🤷takže tvoja Emilia nebude tak ďaleko od Emky 😊👍
Ja poznám aj variantu Emelie