Meno Electra

10. sep 2023

Vybrali by ste meno Electra?

nelca84
10. sep 2023

Nieee

autor
10. sep 2023

@nelca84 Dovod?

lubkovaandrejka
10. sep 2023

Tiez nie. Mne to znie ako pre prostitutku, prepac :D

nelca84
10. sep 2023

Lebo by som sa nechcela volat electra.

solange7
10. sep 2023

To je meno ako z avengerov alebo zo strazcov galaxie. Alebo nejaka tajna pocta carmen electre. 😀

masandra
10. sep 2023

Ja osobne určite nie, ak bývate na Slovensku, tak si nemyslím, že je to "vhodné" (neviem, aké iné slovo použiť, aby to vyznelo lepšie), ale určite ak ste s tým stotožnení a páči sa vám, tak je to ok. Každému sa páči niečo iné. Ja osobne tiež nemusím ani klasické slovenské mená, no niekomu sa páčia iba slovenské, takže to je naozaj na vás. Vždy sa nájde niekto, kto sa bude pri hocijakom mene tváriť kadejako 🙂

samimami777
10. sep 2023

Na Slovensku a k slovenskému priezvisku určite nie... Však predstav si napríklad Electra Mrkvičková. Naviac áno, za mňa je to už trochu cez čiaru nakoľko to znie príliš "superhrdinsky" alebo ako už bolo spomenuté ako pre tanečnicu u tyče.... Naviac u takéhoto mena by bola asi dosť veľká šanca na základnej /strednej škole že by jej dávali nemilé prezývky kvôli tomu a šikanovali ju napr "hej Planeo elektro" . Nemyslím že by si chcela dcérka takéto meno v dospelosti nechať

drahomirrra
10. sep 2023

Preboha. Napadol ti vobec niekedy Meciar a jeho vila? Co by si to chuda prezilo…Ak zijete na Slovensku, tak v ziadnom pripade, omfg. Desive, strasne meno. Ak zijete v zahranici, uz sa nezacudujem nicomu.

veselo_neveselo
10. sep 2023

Na slovensku urcite nie, inde aj ano 🙂
Ked sa ti meno paci, ako kompromis daj ofiko "normalnejsie" Eleonora, a volajte ju doma Elektra 😉

autor
10. sep 2023

@veselo_neveselo Eleonora je otras.

autor
10. sep 2023

@drahomirrra Nie, to uz je tak davno, az je to zabudnute.

huxy
10. sep 2023

Nie je zabudnuté, lebo mňa napadlo presne to isté. A to sa o politiku ani nijak extra nezaujímam a nesledujem 😀

mirkam3
10. sep 2023

Ak žijete tu v SR a máte slovanské priezvisko, nevyhrala (aj keď teda ja by som si ho nevyhrala ani nikde inde vo svete). Ako ti už písali, mne to tiež evokuje nejakú šľapku/pornoherečku… Navyše, na “c” v mene bude musieť chúďatko cely život každého upozorňovať. Ja napr mám priezvisko ktoré každý komoli - nejde len o to že ho pravidelne slabikujem, to ma ani neobťažuje, no naserie ma keď mám so skomolenou menovkou prezentovať pred 100 hosťami, alebo si ho zle poznačia keď diktujem email a potom mi nepríde niečo dôležité, atd. Tiež je otázka, či by ste ju oslovovali tymto menom a neskĺzlo by to do El, Ela, Eli - ak áno, to máte potom na výber viacero “normalnejsich” alternatív. Ale výber je samozrejme na vás.

zuzanockamt
10. sep 2023

Ak máte nie typické slovenské priezvisko a meno sa vám páči, tak ok, kľudne to meno dajte.
Mne to meno znie dosť tvrdo, inak fajn, nevšedné, vznešené. Ale ako sama vidíš podľa názorov, Slovensko je veľmi konzervatívne. No neriadila by som sa názormi žien z MK. Iba svojím pocitom.

autor
10. sep 2023

@zuzanockamt Tu zhovadia asi kazde meno. Chapem, ze Electra je netradicne, no z toho co tu citam by napisali aj o Eve, Elene a tak dalej. Tu nestaci napisat normalny nazor a dovod. Tu musia pisat o slapkach.

226lenka
10. sep 2023

To čo za meno? Deti ju budú volať elektrina

zuzanockamt
10. sep 2023

Autorka
Presne. A ešte keď máš iný názor, tak katastrofa. Ja mám atypické priezvisko. Vôbec nie slovenské. Veľmi málo sa vyskytujúce, použiteľné bez -ová, takže mne by sa k priezvisku perfektne hodilo.

avonladyba
10. sep 2023

A keď jej budeš chcieť povedať pekne, bude Elektrika 😅

lindous
10. sep 2023

Nedala by som určite, ale rovnako by som nedala aj veľa iných, klasickejších mien, takže tým sa nedá úplne riadiť, každému sa páči niečo iné... no toto mi príde až nasilu a za každú cenu iné, znie mi to ako umelecká prezývka, nechcela by som mať takéto extra meno (aj v prípade zahraničného priezviska alebo života v zahraničí)... ale keby niekoho s takým menom v okolí mám, tak neriešim...

scila
10. sep 2023

Prvé čo ma napadlo keď som si to meno prečítala bol Mečiar. A vidím, že je nás viac 😄

mariba77
10. sep 2023

Baby ja chápem, že väčšina chce byt originálna, dať svojmu potomkovi aj pekne a originálne meno, ale menej je niekedy viac. Čo sa mena Electra týka tak tiež by som nedala, pripomína mi Mečiarovu vilu a vôbec neznie vznešene ako dievčenské meno. Aby raz pre výstrelok mamy netrpelo dieťa výsmechom v škole, áno deti sú zle a da sa zosmiešniť aj bezne meno, ale toto jedinečne meno bude pútať viac zbytočnej pozornosti…. Prajem šťastný výber mena 🙏🏻

altaya
10. sep 2023

@autorka Je to z gréckej mytológie, rovnako ako môj nick 🙂Nerobím si ilúzie, že by tieto postavy poznalo viac ludi, kazdopadne, vybrala by som iné meno

drahomirrra
10. sep 2023

Autorka, nechapem, co prskas. Pytala si sa, odpovedame. Ak mate priezvisko trebars Smith, alebo Hudson, alebo neviem co, tak daj. Ale ak ste standardni Kovacovci, Novakovci, alebo Veseli, tak je to des a dost nepodarena tuzba vytrcat za kazdu cenu z radu, aj na ukor utrpenia dietata. Ved dcere daj tu Evicku a ty sa chod premenovat na Electru.

januska12323
10. sep 2023

Nie, je kopec mien, ktoré sa dajú zhovadiť ale pri tomto ani netreba už originál evokuje nie dobré veci.

drahomirrra
10. sep 2023

Tuto v sirsom okoli su take mena, ze ja nechapem. Napriklad, Kordelia, Prea, Patris, Darine a ine srandy. Akoze, ubohe, ubohe deti.

iwesska
10. sep 2023

Kedze dnesne deti nevedia,co je Meciarova Elektra,aj tak bude cele detstvo a pubertu Elektrina,Elektrika,Elektricka. Preco jej to chces spravit? To jej mozes dat rovno Kunigunda.A ked si presvedcena o tom,ze je to to naj meno pre dceru,tak jej ho daj a nemusis si robit prieskum na MK,ked neznesies iny nazor ako svoj.

zuzanockamt
10. sep 2023

Ja sa ani nečudujem, že sa deti vysmievajú, keď majú takéto matky a počujú to doma 🤷 Keď počujem akékoľvek meno, vôbec mi nenapadne, že ako by sa dalo spotvoriť a znemožniť a ako by sa ním dalo vysmievať druhému.

autor
10. sep 2023

Electra je jedna z plejad.

huxy
10. sep 2023

@zuzanockamt tu nejde o samotné posmievanie. Nikdy som sa za meno ani výzor nikomu nesmiala. Ale ide skôr o to, že mne osobne niektoré mená niečo alebo niekoho pripomínajú. Či už v dobrom alebo v zlom. Mne toto meno pripomenulo Meciarovu Electru, preto by som ho vôbec nedávala.

tehotna40
10. sep 2023

@zuzanockamt deti si vždy niečo nájdu. Mala som spolužiačku Vietnamku volala sa Mary, keď sme boli starší bola trochu pri sebe, jasne ze bola Mary, čo sa nezmesti do dverí. Michaela bola zase Miška Hryzka.... dokážu sa posmievat aj z normálnych mien, nielen z cudzích a vôbec to nemusia mať od rodičov.

A autorka, tiež si myslím ze ak žijete na Slovensku, nedala by som toto meno... ale ak si ty myslíš, že je to to prave meno pre Vaše dieťa, neváhaj. Ale asi niesi ani ty s nim 100 percent stotožnena, keď vznikla téma na modrom koniku 🙂
veľa zdravia