Ahojte. Chcela by som sa spýtať, akú prezývku alebo zdrobneninu by ste dali človeku s menom Drahoslav, lebo volať ho tak celým menom mi nepríde moc osobné. Ďakujem
@thereisabear Draho, ale chcela by som mu tak aj pekne povedať, tak že sa skúsim tu spýtať, či niekto nemá také meno v rodine 🙂
@leila273
Dodo
poznám iba jedného, volajú ho Drahoš
Jedného som poznala, volali ho Dado, Dadko, Drahoško.
@thereisabear Drahuško
Síce v dievčenskej forme voláme ju Dada tak dado ?
My mame v rodine drahoska.
Ja by som volala presne tak, ako sa volá Drahoslav. Je to krásne meno. Tie skratky, zdrobneniny sú zbytočné. Inak by som ho volala jedine, ak by si to dotyčný prial.
ja mám známeho a volajú ju ho Drahoš, Drahoško, Dado
My mame v rodine, volali sme ho ako dieta Dado, mama ho volala Drahosko, teraz je Dado / Drahos.
Draho by som ho volala aj keby som mu chcela povedať milsie, podľa mňa je to pekná skrátka.. môj brat sa volá pravoslav a voláme ho pravo v dospelosti a v detstve to bol pravko.. takže na základe toho by som ešte povedala Dravko 😁
Btw ja som Dobromira a doma má volali Dobruška, v dospelosti Mirka..
@janulka1802 neviem či máš niekoho v okolí s takýmto dlhým menom, ale pravdu povediac síce sú tieto slovanské mena krásne je celkom náročné stále ich vyslovovať v bežnom rozhovore.. preto tie skratky vznikajú..
Drahoš 😉
Dodo, keby sme v pare tak Drahý 🤷♀️
Ja by som ho volala Draho, krásne meno..
Ja mam Sylvester a volame ho Sylvo od bábätka..
Drahúšik 😊
Drahúšik
@jana_eyre_2 áno mám Drahomíra a volám ho tak. Ja tie skratky nemusím, ale ako som písala, záležalo by mi na dotyčnom, ako má rád on, keď ho oslovujú.😉
@sylvia217 aj my máme Silvestra 😘
A ako ho iní volajú? Poznám iba v ženskom rode Drahuše a Drahušky, tak možno Drahoš?