Meno Demeter alebo Izidor

kolozvarka
23. nov 2022

Ahojte mamulky tehulky, chcem sa vás spýtať názor na meno Demeter, pretože môj manžel strašne chce nejaké netradičné meno a veľmi sa mu páči Demeter ale ja nechcem aby to mal v živote ťažké kvôli menu. Veď ako ho budeme volať Demo ? Demko ? A nechcem aby sa z neho ľudia smiali, že Dementor, alebo Dementer, jedneho poznám a toho za chrbtom volaju Demo Cemo skratka z Dement Cement.

Potom ešte chce meno Izidor ale to sa mi tiež nepáči, akože nech si kľudne dá ten koláč keď mu chutí ale prečo sa má náš syn volať ako rumový zákusok.

thereisabear
23. nov 2022

Čo mu to chúďa dieťa urobilo? Hľadajte ďalej. A to sa mi páčia aj menej používané mená...

mimi3008
23. nov 2022

@kolozvarka Nedovol, aby toto urobil tvoj manzel vasmu dietatu...

bagre
23. nov 2022

@kolozvarka veď to s ním takto rozober, hádam nájde aj niečo iné - netradičné a zároveň pekné

dzulli1980
23. nov 2022

Je veľa netradičných mien ... skús muža nahovoriť na meno Tadeáš ... za mňa krásne, neotrepané.

kolozvarka
autor
23. nov 2022

Ja tiež som za netradičné meno ale, skôr za nejaké vznešené kráľovské aké mali panovníci v minulosti napríklad Žigmund alebo Ferdinand

rachel36a
23. nov 2022

@kolozvarka tak je to len vec nazoru..za mna Demeter urcite krajsie meno ako Žigmund alebo Ferdinand

petamich
23. nov 2022

este ze ta moja mama a otec neboli takto kreativni 🙂

bluemoon24
23. nov 2022

No nevim teda, Demeter, Izidor a Žignund mi teda prijdou vsechny stejne strasne. Nikdy bych svemu diteti takove jmeno nedala. Bude ho nenavidet a vas pravdepodobne za to taky. Je tolik krasnych a netradicnich jmen a vy si vyberete takove. No me osobne by asi svihlo, byt tim ditetem.

koniarova
23. nov 2022

Vám to už ozaj mece s tými menami? Toľko normálnych je a vy vyberať len tie "ostatné". Veď nekazte život tomu chalanovi. Len problémy bude mať s vašimi nápadmi.

bajka16
23. nov 2022

Vždy som sa smiala v kalendári kto pre boha dá svojmu dieťaťu presne tieto dve mená 😐 dúfam srandujes

lintu
23. nov 2022

Ešte "ci" a bude z neho Decimeter 😅 Krásne 😀
Skúste radšej čerpať z mien tých panovníkov 👍 (Ale Žigmunda vynechajte)

bluka2
23. nov 2022

Demeter Cement? Ja som tiež dalo menej tradičné meno, ale Demeter je v Nemecku značka potravín, tak mi to znie akoby Horalka Cement

dixitka
23. nov 2022

No nič moc veru :D veď hľadajte ďalej, kalendár je plný nezvyčajných mien, ktoré ale znejú krajšie a aspoň sa nedajú tak skomoliť. Napríklad Bartolomej, Aurel, Aladár, Dalibor :D

simona20201309
23. nov 2022

@kolozvarka
Prečo nie rovno Kolozvar? Účet založený nedávno. Prajem veľa zábavy.
Aj Peter bol veľký Cár, aj Pavol, aj František, aj Karol. Ale Žigmund je naozaj TOP

lilyianka
23. nov 2022

@kolozvarka keď už netradičné alebo menej používané, čo tak Frederik, Artur, Gabriel

ukulela
23. nov 2022

Demeter je pekne meno, no pre vacsinu neprijatelne. Na Mitra, teda Demetera sa zhanali ovce zo salasov.... ja by som ho volala Miťo, Miťuško.
Žigmund sa mi paci, Zigo Palfy urcite nema problem s krstnym menom. Aj mne sa pacili kralovske mena, Eduard, Henrich, ... no nepresli mi 😒 velmi sa mi paci aj Ctibor, mam kolegu. Poznam aj Adalberta a zeriem ho. Moj starky bol napr Mikulas, ajspoluziak v skole.
@kolozvarka napis si zoznam svojic mien, muz svojich a diskutujte. Akurat izidora by som vylucila.

zuzitko74
23. nov 2022

Môžete mu dať meno Silvester, na počesť jeho menín bude mať každý rok celý svet poriadnu žúrku.

ninusa221
23. nov 2022

Ma hneď napadlo meter 😂😂

simona20201309
23. nov 2022

@ukulela ale ty si vymenovala pekne a oveľa beznejsie mena ako Zigmund.
Edko, Heno, Miky sú úplne normálne mena.
Mne je ťažko uveriť, že niekto dá v 21storoci dieťaťu meno Demeter. Našťastie si môže meno v dospelosti zmeniť.

ukulela
23. nov 2022

@simona20201309 mne napadlo, ci manzel autorky mema inu narodnost... pre nas uplne od veci meno Kunikunda a u susedov tradicne. Alebo Kinga. Ja mam znamych Demeterovcov, priezvisko, je to znama rodina v regione, preto mi to vobec nepride ako blbe meno.... vidis, staci niekedy sa len prestahovat dosusednej dediny ameno je ok 😃

chcemradu
23. nov 2022

Už ani rómski obyvatelia nedajú meno Demeter, och. Čo tak Jozef, Miloslav, Rastislav, Vratislav.

simona20201309
23. nov 2022

@ukulela áno aj mne to napadlo, ale pozri...už nereaguje. Tu sú často podobne témy, ktoré sú podľa mňa vymyslené niekym, kto sa baví na odpovediach.

dada13288
23. nov 2022

@kolozvarka ach nie nie, su ovela krajsie mena ako david, richard, viliam a vyssie spominane. Boze ked ne total zahranicne stylu noel (co uz je aj dost otrepane) tak takyto hardcore.

chcemradu
23. nov 2022

@simona20201309 možno len zaspala 🤔

andreachudova
23. nov 2022

@kolozvarka Každé meno je krásne, záleží, ako sa správa jeho nositeľ. Sú to staré mená, niekedy sa nerozmýšlalo, akou zdrobneninou budú dotyčného oslovovať. Proste celým menom. Ale určite može byť Demko, Izko, všetko je to len zvyk. A za najväčšiu zbytočnosť považujem vymýšľať vopred prezývky, ktorými budú iní zosmiešňovať moje deti. Decká sú predsa kreatívne a ak budú chcieť, nájdu rýmovačku na akékoľvek meno. Manžel má do toho čo povedať, to mu právom patrí, no niekedy z lásky k manželke aj ustúpiť. Držím palce🙂

beatrixx1525
24. nov 2022

Pokiaľ chceš jedinečné neobkukane a zároveň niečo tradičné, choď do slovanských mien. Napr. Veles, Jaroslav, Zoran... Pohľadajte si

ibrunova
24. nov 2022

Vy ste obaja rovnako originálni 🤣 vznešené je aj Karol 😁

babulkomale
24. nov 2022

@kolozvarka
Mas pravdu, hned to evokuje tieto veci - dement a opity Izidor, bohuzial...pre mna ani jedno meno z tychto. To dieta si to nezasluzi. Cely zivot bude tuzit byt obycajny Peťo alebo Maťo, len nie dement cement 🙏

arianna25
24. nov 2022

Častokrát priveľké vymýšľanie nad menom prinesie viac škody. Ja nevravím že každý sa má volať Jožko a Zuzka, ale už vážne treba trochu ubrzdiť lebo už fakt sa to niekedy nedá. Nech sa nikto nehnevá.

kitycat
24. nov 2022

Je velkom smutne, ze sa dnes boji clovek vybrat aj "ine" meno. Ze to ludia hned zhovadia..