Meno Charlotte

lienka22222
28. aug 2021

Prosím vás otvorene čo si myslíte o mene Charlotte? Mne a priateľovi sa páči ale už keď to povieme niekomu inému hneď sa začnú smiať alebo povedia nedávaj také meno dcérke všetci si znej budu uťahovať

mirage
28. aug 2021

@lienka22222 Ked ste aristokracia ci kralovska rodina ok, ak bezna Slovac, tak nie.

brita7777
28. aug 2021

Ja som meno oznamila az po narodeni dietata, pri oboch a vybavene, prave pre taketo hlupe reci.

h2
28. aug 2021

@lienka22222 Keď žijete v zahraničí, OK. Ináč by som ja osobne dala iné meno. Dcérka by musela celý život vysvetľovať, ako sa to píše.

amelie2017
28. aug 2021

@lienka22222 my ked sme teraz cakali, mala byt Charlotte alebo Chloé. Je to krasne meno. Ale paci sa mi aj Šarlota.
Jedna rada, meno vasho dietata sa ma pacit vam a nie ostatnym. Vzdy sa najde niekto, kto vam kazde meno okomentuje.

kamajka
28. aug 2021

Ak zijete na SK dala by som Šarlota. Náhodou pekné meno a neobvyklé. Mám kamaráta čo má dcérku Šarlotu a volá ju Šarli. Iné si pre ňu ani neviem predataviť. A ako píše vyššie- dajte čo sa páči vám... aj tak sa vždy nájde niekto kto hude mať s tým problém.🙂

poopsie
28. aug 2021

Ak neplánujete ísť žiť americký sen, dajte jej slovensku verziu Šarlota.... Aj tak ju budete volať väčšinou Lota, lebo dlhé, lebo sama sa bude tak volať, lebo ťažké písmená... A uľahčite jej život tým, že nebude musieť vysvetľovať ako sa píše.... Ja mam Matildu... A keď sme videli v škôlke výkresy a tam Matylda... Skoro nás vykotilo 😅

e3v3a3
28. aug 2021

@lienka22222 na našej ulici jedna Charlotte býva 😀

makova333
28. aug 2021

Zalezi ake mate prezvisko ak bude Novakova, tak verziu Šarlota, ak bude mat mala priezvisko co ja viem Kugler alebo ine bez ova a neznejuce prilis slovansky, tak v pohode Charlotte.

puplatko
28. aug 2021

Presne záleží k akému priezvisku, tieto mená sú pekné, keď ich dá niekto kto má zahraničné priezvisko, ale nie tradičné slovenské.

elisa_stella
28. aug 2021

Mne sa páči. Jedna známa sa tak volá (na Slovensku podotýkam). Ľudia budú mať komenty ohľadom akéhokoľvek mena. Vyberte si podľa toho, čo sa páči vám a nie podľa názorov druhých ľudí.

hama007
28. aug 2021

Kamoška ma Charlotte. Nikto si z nej neuťahuje. Veľmi pekné meno. Vysmievať sa budú deti a to je jedno aké má meno alebo oblečenie. Deťom je to šum a fuk. Zámienku si nájde. Hlavne tie, ktoré to vidia denno denne doma alebo v blízkej rodine ✌️

palicka
28. aug 2021

@poopsie syn má v triede Charlotte a nikto si nikdy neuťahoval a nikto ju Lota nevolal. Prišla k ním neskôr. Ako sa predstavila, tak ju deti aj učitelia volali. A nemyslím si, že priemerne inteligentný človek nebude vedieť rozdiel, ak vyslovite “Šarlota” alebo “Šarlot”(Charlotte)

martinka13
28. aug 2021

Meno sa mi páči, keď sa vysloví. Dieťa ho bude musieť takmer vždy hlaskovat, keď sa ho budú pýtať na meno. Prečo nie Šarlotka? Viem, že to nevyzerá tak vznešene, ale Šarlot ju môžu všetci volať.

iwesska
28. aug 2021

Charlotte Ella Gottova je fajn,ale ak mate typicke slovenske priezvisko ako Baláž, Haluška a pod,tak sa necudujem,ze okolie kruti hlavou.

lucka_ke
28. aug 2021

v preklade Karla/Karolína, dala by som slovenskú verziu keď už

nikyball
28. aug 2021

🤣🤣🤣ešte by som pridala k tomu minimálne jedno meno. Vieš, že jedno v dnešnej dobe nestačí. Čím viac je priezvisko typický slovenske, mena musia byť viac zahranicne. Napr. Charlotte Jennifer Mrazikova. Ak nevieš ako sa tie mená čítajú, ešte lepšie. Čítaj tak ako sú napísané 🤣🤣🤣rodina ti závidí a nechápe to, nepočúvaj ich 🤣🤣🤣🤣

vellllo_70
28. aug 2021

@poopsie Matilda je krásne meno 😍

aleshka_supermama
28. aug 2021

@lienka22222 meno malej sme práve pre toto nikomu nepovedali ani pohlavie.. Moja svokra aj svokor sa do dneska nevedia zmieriť aké meno sme vybrali hold ich problém. Ak sa vám to meno paci smelo do toho 😉.

vellllo_70
28. aug 2021

@aleshka_supermama podľa profilu dcérky majú obe krásne mená 👍🏻❤️

lula56
28. aug 2021

@lienka22222 uťahovať si z nej nebudú. Ale nemôže byť normálne Šarlota? Načo to komplikovať, veď jej budete hovoriť rovnako či bude Charlotte alebo Šarlota. Sme na Slovensku tak.... A potom vysvetľovať aj po telefóne ako sa píše. Ja tomuto trendu nerozumiem, ale každého vec.
Ale meno pekne, nevidím dôvod na vysmievanie.

poopsie
28. aug 2021

@palicka Lota je pre teba výsmech?!

mirka438
28. aug 2021

Tiez si myslim, ze k spominanemu "Balazovi" a "Haluskovi" by to bola hroza ale kedze ma do toho nic a meno sa ma pacit hlavne vam ( co uz po tom, ze vy ho nosit nebudete cely zivot)... dajte meno ake chcete a okoliu povedzte az ked sa dieta narodi. My sme to tiez tak urobili. Sice sme nevyberali zahranicne mena ale vzdy sa nasiel niekto, kto osobu s vybratym menom pozna a je to taky a taka ... tak nam veeela mien zhnusili az som sa nahnevala a meno sa dozvedeli az po porode. A hotovo, bolo po probleme

queen_el
28. aug 2021

Ano, tu vsetci napisu ze daj take meno, co sa ti paci...a ano, koniec koncov je to aj tak vyber rodicov, ale ked sa pyta na nazor, aby sme otvorene napisali, tak snad mozeme napisat aj negativny. Meno samo o sebe je pekne, ale ak mate priezvisko typu Mrkvickova (hocico slovenske), znie to smiesne. Ono to nejde o to, ze sa jej deti budu vysmievat, detom je vacsinou suma fuk v dnesnej dobe, ale ze ako sa bude citit ako dospela s takym menom, ako bude stale vysvetlovat, ako sa to pise...podla mna to su veci, na ktore treba mysliet dopredu, predsa snad nikto nechce skomplikovat zivot svojmu dietatu. Ja by som sa napriklad urcite nechcela predstavovat ako Charlotte "Mrkvickova"...

basullinka
28. aug 2021

Tak v konečnom dôsledku je najdôležitejší tvoj a mužov názor. Avšak určite si zvážte to, či sa meno hodí ku priezvisku. Meno Charlotte sa mne páči. Ale s priezviskom Slaninková, či Klobasková je to divne.

misiatko81
28. aug 2021

ja mám doma Lotu, nikt ju nevolá inak ako Lotka. ale áno, aj my sme si od rodiny vypočuli, že to nie je moc správny výber. Nić sme si z toho nerobili a dozvěděli sa meno až po pôrode🙂

poopsie
28. aug 2021

@misiatko81 ani som nevedela, že je také meno, my mame v rodine Šarlotu a keď bola malá sama sa tak prrdstavovala Lota - Šarlota 😅... Ja malej tiež poviem, keď chcem čo najkrajšie najdrobnejsie Tilinka

abbey1
28. aug 2021

Meno sa v prvom rade musí páčiť rodičom a ak oni majú pocit, že je to práve pre ich poklad, nikoho do toho nič. Vysmievať sa môžu maximálne primitívni ľudia, ktorí si vždy vedia nájsť dôvod na posmech iným.
Deti toto skutočne neriešia, pokiaľ nemajú vzor doma v rodine. A skutočne nedokážem pochopiť, ako jeden človek dokáže dehonestovat akékoľvek meno. Niekto sa Vyšné z netradičného, niekto naopak vzdychá, ako môže niekto pomenovať dieťa Jožko.
Dcéra majú v triede mená od výmyslu sveta a teda nikdy nikto neriešil? Neriešia ani pôvod dieťaťa. To dospelí majú predsudky a presúvajú ich na svoje deti.
Už vidím Nemca, Brita, ....ako bude predávať oči, ak si Alžbeta Halušková bude brať rodeného Nemcaz Brita,.... A ide z nej zrazu Alžbeta Schulz, či Alžbeta Johnson. Ako to len bude vyzerať!!!!

surama
28. aug 2021

@lienka22222 Priklanam sa k tomu, ze my tiez meno oznamime az po narodeni, aby do nas nikto nerypal a neprehovaral nas a neznechutil nam vybrate meno.

Inak tvoje sa mi paci, ale zalezi aj ci sa vam hodi k priezvisku. Lebo take zahranicne meno a rydze slovenske priezvisko je napr. des.

gdpr
28. aug 2021

Inteligentní ľudia sa nebudú smiať žiadnemu menu blbci by sa smiali aj keby sa volala Ema alebo Lea alebo akýmkoľvek iným teraz najbežnejším menom takže ak sa ti páči určite ho daj za mňa každé meno, ktoré nie je na každom kroku je krásne a výnimočné.

kristina2412
28. aug 2021

Smiat sa jej nebudú, mám pocit že od našich čias doba trošku pokročila v pozitívnom zmysle. Meno je pekne , ja by som možno z čisto praktických dôvodov dala meno Šarlota.