Drahé dámy - mamičky, ale aj nositeľky mena Bianka, mám na vás otázku: ako sa s týmto menom žije starším dievčatám (druhý stupeň ZŠ, SŠ) a dospelým ženám? Meno aj jeho význam sa mi páči, pre bábätko sa mi hodí, no nemám vo svojom okolí žiadnu Bianku, ktorej by som sa opýtala, či jej neprekáža, že je neustále akoby "zdrobnené", resp. mi nenapadá, akou inou podobou sa dá osloviť. Prosím, vyjadrite sa, ak máte dcéru Bianku, samy nosíte toto meno, prípadne Bianku poznáte... ale pokojne napíšte, čo si o mene myslíte, aj keď nepatríte do žiadnej z vymenovaných kategórií 😉 Ďakujem krásne!
Mala som aj spolužiačku aj kolegyňu Bianku a volali sme ich Bia alebo Biba. Mne osobne sa páči to meno.
Ešte na strednej som mala spolužiačku Bianku, volali sme ju Bia
Bianku sme v skole volali Bianka. Pekne meno.
Ja som nikdy žiadnu Bianku nepoznala, až kým tak nepomenovali moju neter ♥️ Teraz som za par mesiacov spoznala dve dospelé Bianky, všetky voláme Bia, Biuš a napriek tomu, že sa mi pred 4 rokmi vôbec nepáčilo, teraz je to podľa mňa krásne meno a majitelky sa vôbec nesťažujú 🙂
Nepoznám žiadnu, ale je to moje vysnívané meno pre dcéru 😍
Pekné meno. Nerobila by som si veľkú hlavu z toho, že je stále "zdrobnené". Ak bude potrebné, alternatívu už nejako ten život aj sám prinesie.
Mne teraz napadli rovno 5 Bianiek, ktoré poznám a keby som sa snažila, určite si spomeniem aj na viac. Nie je to moje obľúbené meno, ale tým Biankam nikto nehovoril škaredo. Vždy ich oslovovali Bia, Biuš, Biuška alebo Bibi. Ak sa ti to meno páči, určite choď do toho 😊
Mám dospelú dcéru Bianku, nikdy sa nesťažovala na svoje meno. Niektorý ju volajú Biba.
Ja mám neter, už 15 ročnú slečnu, s menom Bianka. Jej prekáža, keď ju ľudia (a je ich ozaj veľa) volajú "Bijanka". Ona je na to tak trošku alergická a že to "j" tam veľmi často počuje (no ako píšem, má 15, je v puberte a vadí jej skoro všetko 😄). Ale voláme ju Bia.
Mam sestru Bianku, pamatam si, ze ked sa predstavovala, vzdy jej rozumeli, ze sa vola Janka. Zdalo sa mi to neprakticke 🙂
Mala som spolužiačku a volali sme ju menom Bianka.
Ja mám tiež Bianku, zatiaľ má len 10 rokov, ale nesťažuje sa. Predtým než som vybrala meno, som poznala len jednu, susedinu dcéru. Vlastne okrem nej a mojej dcéry som sa stretla s tým menom len asi 2x. Nieje to až tak bežne meno. Dcéru voláme Bianka, alebo Bibi. Babka jej občas ešte povie Bianočka. Inak mňa sestrička v pôrodnici zle rozumela a na náramku som mala napísané Diana, ona počula Dianka. Je to pekné, neotrepane meno.
Poznám dve.
Volajú ich Bia, Bibi,Bibuš,... ♥️
Všetkým vám srdečne ďakujem za odpovede 👍 Spomenuli ste pár mojich neveľkých obáv (zámena s inými menami - Janka, Dianka, či skomolená výslovnosť - Bijanka), no v konečnom dôsledku sa mi zdá, že meno je prijímané vcelku kladne, minimálne neutrálne, čo ma potešilo. A veľká vďaka aj za výpočet zdomácnených výrazov. Fakt žiadnu Bianku nepoznám, takže som ich vôbec nezaregistrovala ;)
Je to krasne meno , aj v dospelosti keď volajú Bianku Bia je pekne. Ja poznám pani , ktorá má 70 a vola sa Bianka. Poznám ju dlho a veľmi sa mi pacilo už ako decku keď ju volali Bianka hoci uz bola dospela zrna. Že to nebola zdrobnenina ale jednoducho jej meno. K nej to veľmi išlo bola to zena - dáma a veľmi sa to k nej hodilo. Take vznesene meno.
Ja mam 17r Bianku volaju ju Biba,Bibuš,Bibi
Ja mám kamarátku, volá sa Bianca s "C" , mne sa to na pohľad páči viac, výslovnosť je rovnaká. A hovoríme jej iba Bianca, nijako inak, veď to je už zdrobnenina samo o sebe.
Moja dcéra je Bianka, je aktuálne vo 4.rocniku gymnázia.. úprimne? Už veľa krát sa ma pýtala prečo som jej dala také blbé meno? Nuž prečo dcéra moja? Pretože sa mi páčilo.. áno, ona ho neznáša..doma ju voláme Bia a všetci ostatní kamaráti atď Biba..pritom nie je krstena Bibiana🤷 podľa mňa krásne meno..
Sice uz neaktualne, ale ja mam doma 11 rocnu pubertacku Biancu. Vacsinou ju stale volame Bianca, kamaratky a spoluziacky ju volaju Bianca, alebo Bibi. ked ma vytoci, tak ju volam Biana..😂 stále som chcela Biancu, a kedze sa narodila v Uk, tak aj preto mi vyhovovalo Bianca s C.
Ja síce žiadnu Bianku nepoznám, ale to meno sa mi páči. A prezývka pre Bianku je Bia.