Meno Augustína

takajedna
9. máj 2022

Ahojte, poznáte nejakú ženu s týmto menom? Čo si o ňom myslíte? Poprosím slušné poznámky, na urážky a tirády typu "prečo nie Zuzka alebo Katka" nie som zvedavá, ďakujem 🙂.

lilyianka
9. máj 2022

@takajedna nepoznám nikoho s takým menom a ja osobne by som dcére také meno nedala. Ničím ma neoslovilo, nezaujalo.

pribinak
9. máj 2022

Nepoznám a ani by som take meno svojmu dieťaťu nedala, radšej obyčajná Zuzka a Katka, ako Augustína
Všetci ju budú volat Gusta 🥺🥺

takajedna
autor
9. máj 2022

@lilyianka mne osobne znie tak letné, slnečne... Augustovo 😁 a má krásny význam, vznešená... Spája sa mi aj s antickým oslovením cisárov

takajedna
autor
9. máj 2022

@pribinak alebo Augi alebo Tina 😁

lindous
9. máj 2022

Poznám dievča, ktoré má toto meno ako druhé (po babke) - v bežnej komunikácii ho teda nepoužíva, nepredstavuje sa ním, prvé má už tak dosť dlhé 😅 a beriem ho jednoducho ako meno, ako každé iné ...ja by som ho osobne nedala, ale takých mien je veľa aj medzi bežnými ... každý má to svoje obľubené... no nie je na ňom nič čo by mi kričalo "preboha len toto nie" 🙂

h2
9. máj 2022

@takajedna Nepoznám Augustínu, poznám Augustína. Má 74 rokov a volajú ho ujo Gusto.

dzulli1980
9. máj 2022

Mne toto meno znie strašne "ťažko" ... ako pre starú ženu ... babku so šatkou v tej nazberanej sukni, čo si pamätám z detstva ... nedala by som svojej dcére takéto meno.
@takajedna

mery333
9. máj 2022

@takajedna Ak chces letne a slnecne meno, tak radsej Júlia od mesiaca júl. Ty sa ako volas, ked chces svojmu dietatu zle a skomplikovat mu zivot prave tymto menom?

pribinak
9. máj 2022

@takajedna už vidím ako decka volajú augi, Tina je Martina nie?

Za mna nie, fakt radšej Katka či Zuzka

malinoismum
9. máj 2022

Áno, poznám Gustinku.
A je to milá pani a jej meno sa mi páči 😊

emm_i
9. máj 2022

Len aby jej deti nehovorili AUGUSTA (ako zvyknú hovoriť DOMINA, VERONA, MIRA a pod.)
Neviem si pomôcť, ale myslite kúsok aj na tie deti, že to meno budú nosiť celý život...
Mám kamarátku Justínku. Veľa ľudí ju volá ĎZASTINKA... je to hrozneeeee :(

deti95060810
9. máj 2022

nepoznám... za mňa z tých horších mien - takže ani dcére by som ho nedala...

anjelicek26
9. máj 2022

Ja vzdy ked citam tieto mena tak rozmyslam, ze ci ta matka to dieta nemala rada, alebo co si chcela dokazat "uplnu unikatnost" za cenu toho, ze jej dieta bude cely zivot nastvate na to, ako ho pomenovali... To mi pripomina, ze moja sestra sa vola Bozenka 😂 Vo francuzku kde zije (nikto to nevie vyslovit) a pre 30ku skvele meno 😅

alexka89
9. máj 2022

Sa mi zdá že bola taká telenovela herecka Augustína Čeri či Šeri nejako tak a neviem či sa i v nejakej telenovele nevolala tak ho.hrdinka celý čas ju volali Augustína ...augustinita ako oni zvyknú komolit 😀

takajedna
autor
9. máj 2022

@mery333 chcem svojmu dieťaťu zle? A to by si mi povedala aj do očí alebo inej mamičke, alebo len tu na anonymnej diskusii si "hrdinka"?

jaja20
9. máj 2022

Mama mojej kolegyne sa tak volala. Je to podľa mňa vyslovene archaické meno,fakt pre starú tetušku. Aj Augustína poznám,je to chalan,tridsiatnik a chudák,zdedil to po otcovi,ako sa to na dedinách zvykne dávať. Meno ako za trest,jasné,že ho volajú Gusto.

takajedna
autor
9. máj 2022

@emm_i vidíš, a mne sa Justína nezdá až také hrozné 😁

dzulli1980
9. máj 2022

Sama si vo svojom úvodnom príspevku napísala, že chceš slušné komentáre ... prvá si začala "vyskakovať" ... veď keď chceš svojej dcére dať meno Augustína, tak daj, čo Ťa po druhých? ... sama si chcela vedieť názor iných ... tak ho treba prijať.
@takajedna

kinderzwillinge
9. máj 2022

@takajedna Urcite radsej Justina, Augustina nieeeee 🙈

emm_i
9. máj 2022

@takajedna ja som narážala na to, že je hrozné, že ju volajú DŽASTINKA 🙂 to už tak skvelo neznie

srferreira
9. máj 2022

Poznam, ale nie je zo Slovenska. Je z Argentiny. Je to krasna a mudra zena, meno sa jej hodi.

takajedna
autor
9. máj 2022

@dzulli1980 kde som začala vyskakovať? Urážať začalo iné

augustinka666
9. máj 2022

A čo ak sa vám nenarodí v auguste, lebo ja osobne si myslím že trapas celkom potom

ankare
9. máj 2022

@takajedna nie a nie

ankare
9. máj 2022

@takajedna ak chces "letné" meno, tak môže byť napr. Margarétka 🙂

hermanoval
9. máj 2022

ani mne sa nepáči, nedala by som také meno a už vôbec nie Justína, ani Margaréta

euka210
9. máj 2022

@takajedna za mna je pekne, vznesene, kludne by som dala...len vymysliet vhodnu skratku, lebo je dlhe

euka210
9. máj 2022

@takajedna kazdy pozera na meno svojimi ocami...aj u nas Emanuel...pre niekoho to moze byt smiesne ze z telenovely, pre nas je to preklad "Boh s nami"...nikto nema problem.
Bol aj sv.Augustin,filozof, krasne myslienky mal, takze za mna pozit.spojenie.
Znama ma 3mes.Thaliu, a tu sme vsetci.

zuzitko74
9. máj 2022

Nepoznám nikoho s týmto menom. Ak by mi prišla do triedy žiačka, ktorá by sa volala Augustína, volala by som ju tak, ako by sa mi predstavila. Myslím si však, že akákoľvek skratka toto meno v podstate ,,zničí". Augustína možno znie ,,vznešene" , ale Augi je už len akýsi hybrid, ktorý sa zo starodávneho vznešeného mena, snaží urobiť niečo moderné a použiteľné aj v dnešnej dobe.

sigma510
9. máj 2022

Keď sa ti páči, kľudne ho dcére daj. Mne prídu zasa názory že je niečo zastaralé a archaicke trocha scestné. Ja tiež nemám veľmi frekventované meno, dokonca osobne s menom ako mam ja poznám asi 4 ženy všetky sú plus mínus v mojom veku. Ja som ale na moje meno hrdá, a vďačná mojim rodičom že mi také vybrali, nie som ani Zuzka, ani Katka, ale nie som ani Sofia alebo Laura. Vždy je nejaký boom mien, ak dáš iné nejdeš s davom. Daj meno dieťaťu ktoré sa paci tebe, názory iných ludi ta nemusia trápiť. Mňa dlho volali skratkou mena, aj ma teda väčšinou tak ludia volajú, ale keď ma niekto osloví tak ako meno znie v základnej forme, povyrastiem o 2 metre 😀. Tak či tak, väčšinu života človek prežije s menom ako dospelá osoba, malé dieťa je to iba pár rokov. Preto mi trosku kole oči keď dá niekto dcére meno napríklad Lily, ona ta Lily bude raz aj dospelá baba, pre malé dievčatko pekne, ale k dospelej žene sa mi to ozaj moc nehodí. Keď sa pozriem napríklad na meno Alžbeta, tiež poznám veľa starých dám s týmto menom, a teraz je boom tohoto mena, okolo mňa sama mala Alžbetka.