Meno Anna

9. okt 2024

Ahojte. Som v 6.mesiaci tehotenstva a pred pár dňami sme sa dozvedeli, že budeme mať dievčatko. Máme typicky znejúce slovenské priezvisko, takže vyberáme nejaké tradičné slovenské meno. Môjmu manželovi sa veľmi páči Anička, ale ja s týmto menom nie som vôbec stotožnená. ☹️ Mala som spolužiačku Annu a dosť trpela, keď ju v škole volali deti Anča...niekedy aj učiteľky. Ak sú tu nejaké Aničky, zaujímalo by ma či ste spokojné so svojím menom, prípadne máte nejaké iné návrhy slovenských mien? Mne sa páči Margaréta, Marína alebo Hana... Vďaka

really8
9. okt 2024

Anna aj hana su naaaaadherne.

btus
9. okt 2024

ja som chcela dcéru Zuzanu, Annu alebo Elenu. Neprešlo. Mne sa páčia klasické slovenské mená. Ja volám Anny Anička, alebo Anna, alebo Hanka, Hana.

babababka
9. okt 2024

Anna je krásne,vznešené meno.

lenka098123
9. okt 2024

Moja mamina je Anna, mne sa to meno veľmi páči a aj verzia Hana/Hanka je krásne. Ja uvažujem nad Júliou ale okolie mi hneď nahádzalo viacero skomolenín aj tohto mena.

0silvia0
9. okt 2024

My mame Magdalenu, ma uz sice 20 rokov, ale stale dost raritne meno.

alivoda
9. okt 2024

Ja mam dceru Annu a ta miluje svoje meno. Ked sa jej opytas, ktore meno sa jej najviac paci, uplne bez rozmyslania povie, ze Anna. Okrem syna jej nikto nevravi Anca.

eternity24
9. okt 2024

Mne sa tiež veľmi páči Anna aj Anička.

adik64
9. okt 2024

Anna je krasne meno, mne sa paci, ked ich volaju Anka

lenka2710
9. okt 2024

Kamoška ma Annu, vola ju Anička, Aňa
Veľmi pekne meno ❤️

jaass
9. okt 2024

Za mna Anna a Júlia top mena 💙 a keď niekto povie Anička 🙏💙 nádherne

kataina
9. okt 2024

dceru naučíš, že na "Anča" nech nereaguje, nech sa okolie naučí , ked to inak nejde tak v rodnom liste je Anna, pre kamaratov Anka...

orangiiina
9. okt 2024

Keby všetky ženy v mužovej rodine neboli Anny, moja dcéra by sa volala Anna. Pre mňa je to krásne a vznešené meno 🙂

motherofflower
9. okt 2024

Moja sestra je Anna. Ja ju aj tak volám. Ako dieťa bola taká nežná a krehká, preto ju nik Anča nevolal. Je to nádherné meno.

inaemre
9. okt 2024

Ja sa volam Anna.
Anča ma nikdy nikto nevolal. Uz v skolke moja mamka povedala ze si to nezela. Ja potom v skole a vzdy to vsetci akceptovali. Pre rodinu a kamaratov na Slovensku som stale Anička, aj ked uz mam po 30tke 😀
V zahranici kde teraz zijem samozjreme vzdy len Anna. Vyhodou je aj to, ze je to medzinarodne meno. Najlepsia kamaratka mojej dcery (tiez tuto v zahranici) sa tiez vola Anna a je to uzasne dievca 🙂

suptdi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanilkovazmrzka
9. okt 2024

Poznam malu Annu aj Hanu. A velmi sa mi paci aj Marina 🙂 vsetko su krasne mena ktore zneju pekne na slovensku aj v zahranici

inaemre
9. okt 2024

@suptdi a co takto
"Anicka, dusicka kde si bola?....

suptdi
9. okt 2024

@inaemre v pohode...
Ja som si na hento spomenul, len preto, lebo tu všetci riešite podobu mena "Anča".
Proti menu Anna, nič nemám...

feeewa
9. okt 2024

@lenka098123 aj moja mamina je Anna, ja som chcela pri prvom babatku Hanu, ale bol to chlapec… teraz cakame dievcatko, mala byt Julia 😂 takze uplne ako ty…

Nam sa akurat stalo, ze 2,5 rocny syn mi jeden den chytil brucho a povedal, ze tam je Mia… a ked som sa opytala, kto mu take meno povedal, tak povedal, ze ona… pritom mi ziadnu nepozname a ani nemal to meno, kde pocut… odvtedy ju tak volal, tak z mojej Julie je Mia 😭♥️ neslo to inak 🙈

mandinka
9. okt 2024

Úplne každé meno vedia ľudia zhovadiť, prípadne rozprávať ho škaredo. Máme Alžbetu a Magdalénu. To som sa napočúvala, ako ich budú volať Beta a Magda a aké je to hnusné. Faktom je, že áno, nájdu sa takí ľudia- hlavne v tomto nižšom školskom veku "dobroprajní" spolužiaci, ale všeobecne predstavujú sa Alžbeta/Alžbetka, Magdaléna / Magdalénka a tak ich aj všetci volajú. Ked im niekto má snahu mená skracovať , opravia ho :D
Anna je krásne tradičné meno, ak sa vám páči, netreba uvažovať týmto spôsobom. Také "Džesiky" a pod. to podľa mňa majú aj budú mať ťažšie. A vždy sa dá aj dieťa viesť tak, aby sa ho nejaká snaha o urážku nedotkla, naučiť dieťa nereagovať , prípadne reagovať neutrálne. Moja dcéra raz prišla zo školy s tým, že ju Marek neustále volá Beta a už jej to začína vadiť. Povedala som jej len, že je mu asi zaťažko povedať celé jej meno, je dosť dlho, tak si ho takto skracuje. Spontánne prišla na to, že ho bude volať Rek (tiež druhá polovica jeho mena) , kukal vraj po nej zakaždým týždeň ako puk, kým sa jej opýtal, prečo mu tak vraví. Vysvetlila mu to bez emocií a odvtedy ju Beta nevolal

evka52
9. okt 2024

Anna je prenádherné meno, tiež to bola prvá myšlienka na meno pre dieťatko.. ale priznávam, že tiež ma odradila tá Anička a Anča :( takže sme to nevybrali.

anna_anicka83
9. okt 2024

Ja som Anna. A teda Anna je pekné, ale volal ma tak až 1 človek. A každý si ma nazýval inak, tak ako bol zvyknutý (Anka, Hanka, Aňa, Aňulda, Andula, Ančovička, Hanuľa😀) Ale Anča ma teda nevolali, keď ti ide len o to. No a čím som staršia, tým viac trpím tým ako sa predstaviť, lebo Anna mi príde ako keby som bola cárovná a Anička ako keby som bola infantilná. Ja som s menom spokojná nebola, ale to som ja, iná Andula je s tým určite v pohode😉

michaela789
9. okt 2024

@mandinka Magdaléna bola moja voľba číslo jeden, keby sa nám pošťastilo dievča. Skončila som s tretím chalanom, nebolo mi dopriate 🥲 v detstve som mala bábiky samé Magdalénky a snívala som o tom, že si raz Magdalénu porodím.
Je to krásne a veľmi vzácne meno, za celý život som spoznala až jednu 😅 100x lepšie ako tie prinesené, poslovenštené skomoleniny...

simsalabim
9. okt 2024

Mne sa z tvojich mien paci Marina. K menu Anna mam neutralny postoj.

viera77
9. okt 2024

Staršia dcérka túžila po sestričke Aničke a nakoniec je z toho Hanka a veľká spokojnosť, a dokonca aj Hanka je spokojná so svojím menom.

zuzana76
9. okt 2024

Anna sa mi paci, je to klasicke vznesene meno, spomeniem si na Annu zo zeleneho domu. Paci sa mi aj Alzbeta, Klara. Hana je tiez ok. Ale asi viac sa mi paci Anna.

estellas
9. okt 2024

Skôr by som dala meno Hana, keď píšeš že sa ti páči viac. Je pravda že aj Hanu môžu volať Hanča.
Keď ona povie že si neželá aby ju oslavovali Hanča tak ju tak volať nebudú.
Ja som mala spolužiačku Helenu, učiteľom dopredu povedala že si želá aby ju oslavovali Helenka a každý jej hovoril Helenka, Heli.

petronellla87
9. okt 2024

My máme Marínu, z tých klasických sa mi páčili ešte Šarlota a Johanka. Inak súhlasím s názorom že ľudia zhovadia každé meno ak chcú

faasx
9. okt 2024

@really8 ja mám napríklad Anna Mária, a vzdy ma volali Anni. Na základnej škole vymyslia hocičo deti🙂 takže to môže byt aj pri inom mene. Nič tým menom nepokazíte si myslím

really8
9. okt 2024

@faasx ok, dakujem. Az na to ze ja mam dvoch chlapcov😀