Meniny Ester - nie Estera

evakoc
7. aug 2021

Ahojte mamky ktore mate doma esterky....kedy oslavujete meniny?? Dakujem 😉

lindous
7. aug 2021

Mám dobrú kamarátku Ester, gratulujeme jej a oslavuje 12.4.... máme to tak aj v kalendári pri tom dátume - Ester, Estera 🙂

patka06
7. aug 2021

známy majú Ester a oslavujú 19.12. , ale to je asi podľa českého kalendára

riamia91
7. aug 2021

Ester je Estera skrátene... len má zapísané Ester... určite majú meniny v jeden deň 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

evakoc
autor
7. aug 2021

@riamia91 no praveze nie....v slovenskom kalendari je iba estera 12.4 ester je cesky a oslavuje v decembri tak preto sa to pytam 😉

evakoc
autor
7. aug 2021

@patka06 ano to je podla ceskeho lebo v slovenskom ester nie je preto sa pytam.ci to slavit podla ceskeho alebo spolu so slovenskou esterou...

maciatkolulu
7. aug 2021

@evakoc asi ako chcete, myslím, že to nie je striktne dane, alebo slávte v oba dní a máš pokoj... Skus ešte pohľadať Esterka🤪

evakoc
autor
7. aug 2021

@maciatkolulu chcela som vediet nazor lebo poznam par krat sa mi stalo pri inych menach ze som gratulovala uvediem to na priklade ester a estera....
Ze som gratulovala ester v den ked slavila estera a dost to tej osobe vadilo v zmysle ze ja nesom estera ale ester...a zas na druhej strane ked to budeme slavit podla cr kalendara tak jej nikto nezablahozela lebo nebudu vediet ze ma meniny 😂

maciatkolulu
7. aug 2021

@evakoc noo, problem😉, koľko má Ester rokov?

evakoc
autor
7. aug 2021

@maciatkolulu no este nema....este sme "v cakacke" ale meno sa mi paci 😇

lulu2014
7. aug 2021

@evakoc uplne normalne podla SR kalendara. Aby jej vedeli v buducnosti gratululovat aj kamosi ktori by nevedeli ze oslavuje podla ceskeho kalendara. Aj my tak name dceru (ine meno )a oslavuje podla SR.

loginexistuje
7. aug 2021

mam krstnu dceru Ester a uz 20 rokov oslavujeme meniny 12.4

evakoc
autor
7. aug 2021

Dakujem baby za nazory 😉👍

mirkaferko
7. aug 2021

Aj my máme Ester a oslavuje 12.4.

aniele
7. aug 2021

Meno Estera sa u nás objavilo (neviem rok, ale minimálne pred 40 rokmi, ak nie skôr, dosť sme sa na tom bavili), keď jazykovedci zahlásili, že ženské mená majú končiť na -a. Zrazu boli Ester - Estera, Dagmar - Dagmara...

kubjatka
8. aug 2021

My máme Miriam a tá tiež v kalendári nie je, len Miriama. Ale oslavujeme vtedy, 8.9. Inak má meniny len v českom, 5.11.

riamia91
8. aug 2021

@evakoc ak je raz v našom kalendári Estera 12.4.. Nevidím dôvod hľadať iný dátum mením a zbytočne pliesť okolie a samotnú nositeľku tohto mena. Presne ako uvádzajú baby s inými menami. My sme Slováci a nie Česi, žeby sme sa riadili ich kalendárom a meninami, ak máme slovenský tvar v kalendári 😉.

arasidka123
9. aug 2022

@riamia91 tak sú mená, ktoré sú len v českom a majú ich Slováci...sama mám Radka...takže meniny oslavujem 14.9. podľa českého ..a nie na radomiru alebo Radoslavu...

esteresterester
13. apr 2023

Ahoj ja som Ester a vždy oslavujem 24.5 podľa španielskeho kalendára už od mala ale každý to ma inak ak si dáš na internet meniny Ester nájde ti veľa dátumov s viacerých kalendárov ci nórsky český španielsky Taliansky deň menin si môžete vybrať v dáka výnimočnosti v slovenskom kalendári je len Estera a to NIEJE A NIKDY NEBUDE TO ISTE stojím si za tým vždy keď mám rád na rodnom liste Ester tak som Ester a nie Ester každý sa k tomu však stavia inak