Ahojte, aký máte vy názor nato, že by vaša dcérka mala meniny a narodeniny skoro v jeden deň? Nechali by ste také meno alebo vybrali iné? Meno Michaela sme mali vybrané hneď už aj pri prvom tehotenstve, ale mali sme prvého synceka. Teraz mam termín pôrodu deň pred meninami Mišky. Tak je veľmi pravdepodobné, že to padne cca v jednom týždni. Nechali by ste také meno alebo by ste vybrali iné? 🤔
ja by som vybrala ine 🙂 ale ak by sa mi ine skratka nepacilo, tak co uz...
@katka1989ba
Aj ja by som vybrala iné. Aké sa Vám ešte páčia?
ja by som tiež dala iné... brat mal rozdiel 3dni, pamätám sa, ako sa mu nepáčilo, keď bol dieťa (teraz mu je to jedno, už to nerieši)... a dokonca švagriná má v jeden deň.
Môj brat má narodeniny aj meniny v jeden deň ... kolegyňa je Eva, narodila sa 24.12. ... kvôli čomu chceš meniť meno? ... kvôli sviatkom, darčekom? ... ani môj brat ani spomenutá Eva nemá skrz to nejaké traumy z detstva ... za mňa v pohode daj meno, ktoré máte vybraté.
@katka1989ba mne sa malý narodil na Vianoce. Asi by sa mi pomstil, keby sa volal ešte aj Adam 😂 ja mám meniny, 2 týždne na to narodeniny a 2 týždne na to Vianoce. Všetci mi stále spájali oslavu, darčeky, a vždy do zimnej tematiky, nie to, čo by som chcela 😑 takže ja by som nedávala z mojej skúsenosti.... Ale meno je to krásne ❤️
Nechala by som určite, Michaela krásne meno
@katka1989ba Nechala by som, ked bude dospela to oceni🙂. Brat aj babka to tak mali a ja mam syna Adama. Vzdy dostal darcek n ameniny aj na Vianoce
@katka1989ba v pohode. Majte Misku 🙂
Dala by som iné, presne z tohto dôvodu nemám Michaelu
@katka1989ba ja mám tak, narodeniny a o 5 dní meniny. Nikdy mi to nevadilo. Moje meno sa mi páči. Svokra je Eva a narodeniny 5. januára. Hovorí, že to nenávidí, že každý ju "odbije" jedným darom na vianoce a zahlási: a to máš aj na meniny a narodeniny. Má 72 rokov a vždy to, pripomenie, nezvykla si, vníma to ako krivdu od rodičov.
Ja som tiež chcela dať meno synovi a mal by meniny a narodeniny v jeden mesiac ešte aj ja som ten istý mesiac ako on😅 a mam 2.2 meniny a 3.2 narodky hned po sebe mne osobne to vadilo v detstve teraz to uz neriešim, ale preto som meno vybrala iné pre syna aby to nemal naraz ako ja .. v detstve to deti vnimaju inak ako v dospelosti
Brat je Michal a narodeny je 24.9., kamoska ma Mareka 14.4.
Ak sa vam meno paci, neriesila by som… a co sa oslav tyka, bude ako si zauzivate 🤷🏻♀️
Napr. môj manžel je zatazeny na tom, aby malo dieta v roku 2 sviatky...moja sesternica zas vyberala meno podľa narodenia, aby zas nemusela robiť v roku 2 oslavy...je to na každom skrátka
Mám kolegyňu, ktorá je Eva a narodila sa na Štedrý deň. Čo už, tak ak chcete, aby dieťa zažilo viac osláv, tak zmeniť meno a vyberať z mien január až júl
Za mňa sú meniny zbytočný sviatok. Keď som bola dieťa dostala som koláčik v cukrárni, a bolo vybavené, že to niektorí oslavujú tak viac som zistila až v prvom ročníku ZŠ 😂.
Meniny a narodeniny mám cca mesiac po sebe, traumu nemám.🤷🏻♀️ dokonca krátko po Vianociach.
Daj meno aké sa vám páči ak je vysnívané.
Ja by som asi zvolila iné meno. A možno ani nie, keby to bolo to jediné vysnívané. Stretla som sa raz s tým, že sa Eva narodila 24.12., tak to už by som nedala určite, všetko v jeden deň. Narodeniny človek neovplyvní, Vianoce sú fixne dané, ale meniny viem ovplyvniť a vlastnému dieťaťu by som to neurobila.
Ja som Lucia a narodila som sa 13.12. na Luciu. (Mama mala termín vypočitaný na 10.12.) V detstve som to riešila tak, že som si na jednu policu dávala narodeninové darčeky a na druhú meninové.🤦♀️ Teraz je to super, lebo nemusím dvakrát v roku riešiť oslavy doma či v robote.🙅♀️Inak, moja svokra je v tomto expert, lebo jeden syn je Adam a nar.sa 24.12. a môj muž je Tomáš a nar.sa 7.3. (Obaja majú sviatky v jeden deň.)
Michaela je krásne meno. Ja by som ho dala. ❤️
@katka1989ba Ja by som urcite nemenila. Vnimam to skor ako vyhodu, oslavit sviatky naraz.
@katka1989ba nevadilo by mi to
@katka1989ba TP sa moze od realneho datumu porodu lisit aj o 3 tyzdne. Nechala by som. Keby to bolo aj v rovnaky den, alebo blizko seba (poznam jedneho Adama a jednu Evku s narodeninami 24.12., jedneho Petra narodeneho 29.6. a moja naj kamoska ma rozdiel medzi narodeninami a meninami 2 tyzdne). Ako detom im to urcite vadilo, teraz ako dospelym im to vobec neprekaza, naopak, zbuchaju oslavy naraz, nemusia to riesit s rodinami a kamaratmi na iks krat.
Nechala by som. Syn má rozdiel medzi meninami a narodeninami necelé dva týždne. Termín som mala tak, že mal byť rozdiel mesiac. Nad iným menom sme nerozmýšlali, lebo to meno sme mali pripravené už pri prvom synovi. Už vtedy sme vedeli, aké meno dáme, keď bude aj druhý.
@katka1989ba ja mam narodeniny 21 a meniny 27 v tom istom mesiaci a nikdy som ani ako dieta nepocitila nejaku krivdu alebo ze by som o nieco prisla..ked sa vam to meno paci tak by som ho kludne dala
Meno pre dcéru som mala vybraté ešte predtým ako som spoznala muža, rozdiel medzi meninám a narodeninami je cca mesiac Ni ma nenapadlo hľadať iné meno... viem ze toto ma neomrzi a vždy sa mi bude páčiť.
Poznám Adama s narodeninami v decembri nemá z toho traumu.
@katka1989ba ja mam tak meniny jeden den narodky na druhy. Ak sa ti meno paci urcite by som nemenila. Len ju neukracujte ak brat dostane nieco na meniny tak dajte aj dcere nieze to mas za aj aj 🙂 ja som v detstve ratala kolko darcekov dostala segra kolko ja 🙂 Nastastie nasi nam Dali narovnako 🙂 V dospelosti je to super meniny neriesim narodky si oslavim a mam pokoj.
@katka1989ba ahoj, ja to tak tiez mam - sest dni po sebe, najprv meniny, potom narodky. da sa s tym zit. mna mrzelo len to, ze som to mala na konci prazdnin, cize som nezazila narodeniny alebo meniny v skole a kedze som sa na svoje sviatky vzdy tesila, tak mi potom zasa bolo luto, ze uz koncia prazdniny.
Nechala by som aj ja ,nakoľko ja to mám tam podobne. Rozdiel medzi meninami a narodeninami mám 3 dni a môj manžel tak isto 🤭🤭
Dcéra tak je ... Meno som mala vybraté ešte pred tým ako som otehotnela a nemenila som to kvôli tomu 🙂 TP bol 20, meniny 24, narodila sa 21 čiže má 3 dní rozdiel 🙂
U nás otec bol narodený 14.4. a meniny mal 24.4., sestra má meniny 4.6. a narodky 17.6., a nemám pocit, že to vnímali ako krivdu. Vždy sme si aspoň drobnosťou spomenuli aj na meniny.
Úplne v pohode. Veď je úplne jedno či budete blahoželať naraz k dvom sviatkom alebo s niekoľko mesačnym odstupom. Ano, deti to síce vnímajú a môžu mať pocit krivdy, že sú "odbavene" jedným darčekom, ale aj to sa dá poriesit dvomi cokoladkami a dvomi maličkosťami, nech vidí, že ste meniny popri narodkach neobišli.. nevidím v tom problém. 😊
Nechala by som.