Mená detí Peter a Patrik- dilema

petikmir
15. sep 2021

Ahojte mamičky, mám pár dní do pôrodu A stres lebo sa s manželom nejak nevieme dohodnúť. Máme už staršieho syna a vola sa Peter a voláme ho Peťko. Teraz čakáme kedy chvíľu druhého a premýšľame nad menom Patrik, určite ho budú volať Paťko... Dali by ste takéto mena pre bratov,? Nebude sa to mýliť? Neznie to ako Pat a Mat?

pribinak
15. sep 2021

@petikmir nie, je to fajn, milé

erikaa09
15. sep 2021

Kamoška ma Patrika ,Peťka a Miška. Krásne mena

stanulienkat
15. sep 2021

Pekne. A Palko?

petikmir
autor
15. sep 2021

@stanulienkat Paľko určite nie ...v dospelosti by ho volali Paly alebo Paľo a to sa mi fakt nepaci

xena0
15. sep 2021

Krásne mená ☺️

anjelicek26
15. sep 2021

Mne by sa to Petko/Patko dost miesalo, ani nebudu vediet, koho volas, lebo je to velmi podobne. Len preto, ze su bratia, nemusia mat podobne mena, ale to je len moj nazor. Omnoho dolezitejsie je, nech sa to hodi k priezvisku. Ake mate este ine mena na zozname?

1katus1
15. sep 2021

@petikmir páči sa ti to meno? Ak áno tak.co riešiš. Vždy sa nájde.niekto komu sa tvoje rozhodnutie nebuď elacit či je to výber mena alebo počet detí. Kašli na to. Chcem Petra a Patrika tak maj ale suhlasit by s tým mal aj otec nie maminy na mk

kitycat
15. sep 2021

Ja som meno Patrik nikdy nejako nemusela... To skor ten Pavol. V dospelosti ho nejak volat budu a ty mi mozes do smrti vraviet "cukrík moj"

petikmir
autor
15. sep 2021

@anjelicek26 nešlo o zámer mať podobné mená. .už keď sme čakali prvého tak som chcela Patrik,no potom sa niečo zmenilo a bol po manželovi Peter...teraz mne sa páči Patrik stále aj Dominik, no manželovi nejak Dominik nereze... Ale chcel by tiež Patrika a tak riešime dilemu či do toho ísť alebo hľadať ďalšie aj keď sa to už fakt kráti

anjelicek26
15. sep 2021

@petikmir ved skus este pohladat nejaku alternativu, je tolko nadhernych mien... sama uvidis v porodnici, ked na maleho pozries, ktore meno sa mu hodi... my sme tiez sli do porodnice s 5 menami a dostala len dve ;) Oliver, Damian, Richard, Adam... mien je krasnych az az...

luci_ba
15. sep 2021

@petikmir mne sa tato kombinacia tak ako aj každé zvlášť paci 👍

miskamicha
15. sep 2021

@petikmir peter

zuzula507
15. sep 2021

@petikmir ak sa vam meno Paťko páči neriešte to a dajte mu ho
Podľa mňa sú mená Peťko a Paťko pekné aj sa k sebe hodia a bude to milé 🙂

evica17
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petikmir
autor
15. sep 2021

@evica17 hej...mne sa viac páči volať Patrik čiže na tak aj budem... Ale počítam že okolie bude Paťko a Petra voláme všetci Peťko... Tak preto

petamich
15. sep 2021

@petikmir moja svokra ma vnuka Riska, my sme dali Misko a viete si to predstavit 🙂 kazdu chvilu Risko teda Misko 😂😂 ale tak to ma aj s muzom a svagrom a to je Robo a Peter, asi to nebude uplne menami

prunee
15. sep 2021

Ja mam manzela Petra, volam ho Petrik a synovi sme dali meno Patrik 🙂. Jasne, pletie sa mi to niekedy, ale nevadi mi to.

queen_el
15. sep 2021

ja by som nedala, mne sa moc podobaju tie mena a tiez by sa mi nepacilo, ze vzdy musi byt tak, ako chce manzel

petikmir
autor
15. sep 2021

@petamich ja mám tri sestry a občas je to vtipné keď môj otec začne menovať mena a trafí až na poslednýkrát ale to je hlavné keď rýchlo chce niečo 😄😄a stáva sa to len občas

petikmir
autor
15. sep 2021

@queen_el ako aj mne sa páči Patrik. Chcela som to meno už pri prvom... Čiže určite to nie je o Tom že čo len chce manžel... Hľadáme kompromis a chcela som trochu aj iný názor ľudí

anega79
15. sep 2021

Volajte ho Patrik a Peter a nebudete sa mylit. Ja mam bratranca Patrika, ma uz 45 rokov a vzdy sme ho volali Patrik. Inak je to velmi pekne meno

vivuska666
15. sep 2021

Ja mam Riska a Miška doma. Čiže kľudne by som dala Patka. Krásne meno.

tykat
15. sep 2021

@petikmir ono sa to moze vzdy pliest... ja mam Mirku a Miska a teda uz boli aj Mirko a Miska 😂
Peter a Patrik za mna 👍 ...neokukane, je v nich sila ...teda mne zneju silne, hlavne v zakladnom tvare. Mne sa viac pletu Maxovia, Maximovia, Maximilianovia a Alexovia tam registrujem len to x ...alebo potom Lukas, Tomas, Matus, Tadeas...same š.

asia83
15. sep 2021

@petikmir Mne sa tie mená nepáčia. Poznám však rodinu, v ktorej majú Peťka a Päťka. Poznám rodinu, v ktorej majú Miňa a Maňa. Mne sa to nepáči, ale sú to vaše deti, vaša voľba. 🤷‍♀️

ljzozv
15. sep 2021

Kamoška má Martina a aj ho tak volá. Martin alebo Martinko. Neskracuje mu meno.

tosomja
15. sep 2021

My máme dvoch Marekov 😁 priateľ z predošlého vzťahu má syna Mareka, a ja mám syna Mareka. Jeho voláme Majko, nášho Marko 🤭

viliama
15. sep 2021

Poznám dvojčatá Peter a Patrik.

evica17
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubienka39
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ellemell
15. sep 2021

Podľa mňa pekné mená a vôbec by som sa netrápila jak to znie alebo čo. Ale Patrik sa mi ako meno páči, ale bez zdrobniny 🙂