Ahojte mamičky, mám pár dní do pôrodu A stres lebo sa s manželom nejak nevieme dohodnúť. Máme už staršieho syna a vola sa Peter a voláme ho Peťko. Teraz čakáme kedy chvíľu druhého a premýšľame nad menom Patrik, určite ho budú volať Paťko... Dali by ste takéto mena pre bratov,? Nebude sa to mýliť? Neznie to ako Pat a Mat?
Kamoška ma Patrika ,Peťka a Miška. Krásne mena
Pekne. A Palko?
@stanulienkat Paľko určite nie ...v dospelosti by ho volali Paly alebo Paľo a to sa mi fakt nepaci
Krásne mená ☺️
Mne by sa to Petko/Patko dost miesalo, ani nebudu vediet, koho volas, lebo je to velmi podobne. Len preto, ze su bratia, nemusia mat podobne mena, ale to je len moj nazor. Omnoho dolezitejsie je, nech sa to hodi k priezvisku. Ake mate este ine mena na zozname?
Ja som meno Patrik nikdy nejako nemusela... To skor ten Pavol. V dospelosti ho nejak volat budu a ty mi mozes do smrti vraviet "cukrík moj"
@anjelicek26 nešlo o zámer mať podobné mená. .už keď sme čakali prvého tak som chcela Patrik,no potom sa niečo zmenilo a bol po manželovi Peter...teraz mne sa páči Patrik stále aj Dominik, no manželovi nejak Dominik nereze... Ale chcel by tiež Patrika a tak riešime dilemu či do toho ísť alebo hľadať ďalšie aj keď sa to už fakt kráti
@petikmir ved skus este pohladat nejaku alternativu, je tolko nadhernych mien... sama uvidis v porodnici, ked na maleho pozries, ktore meno sa mu hodi... my sme tiez sli do porodnice s 5 menami a dostala len dve ;) Oliver, Damian, Richard, Adam... mien je krasnych az az...
@petikmir peter
Ja mam manzela Petra, volam ho Petrik a synovi sme dali meno Patrik 🙂. Jasne, pletie sa mi to niekedy, ale nevadi mi to.
ja by som nedala, mne sa moc podobaju tie mena a tiez by sa mi nepacilo, ze vzdy musi byt tak, ako chce manzel
Volajte ho Patrik a Peter a nebudete sa mylit. Ja mam bratranca Patrika, ma uz 45 rokov a vzdy sme ho volali Patrik. Inak je to velmi pekne meno
Ja mam Riska a Miška doma. Čiže kľudne by som dala Patka. Krásne meno.
@petikmir ono sa to moze vzdy pliest... ja mam Mirku a Miska a teda uz boli aj Mirko a Miska 😂
Peter a Patrik za mna 👍 ...neokukane, je v nich sila ...teda mne zneju silne, hlavne v zakladnom tvare. Mne sa viac pletu Maxovia, Maximovia, Maximilianovia a Alexovia tam registrujem len to x ...alebo potom Lukas, Tomas, Matus, Tadeas...same š.
Kamoška má Martina a aj ho tak volá. Martin alebo Martinko. Neskracuje mu meno.
My máme dvoch Marekov 😁 priateľ z predošlého vzťahu má syna Mareka, a ja mám syna Mareka. Jeho voláme Majko, nášho Marko 🤭
Poznám dvojčatá Peter a Patrik.
Podľa mňa pekné mená a vôbec by som sa netrápila jak to znie alebo čo. Ale Patrik sa mi ako meno páči, ale bez zdrobniny 🙂
@petikmir nie, je to fajn, milé