Mena Amélia, Elisa, Diana

10. jan 2023

Ahojte 🙂 Coskoro sa nam narodi dcerka, pre ktoru este nemame na 100% vybrate meno. Resp. mame vyber mien ktore sa nam pacia. Prvotne sa mi velmi pacilo meno Valeria, skratene Vali, zdrobnene Valerinka. Ked sme to oznamili rodine, nemali sme dobre ohlasy, prave naopak uplne nas od toho mena odradili. Komentare typu kazdy ju bude volat Valika, nic s tym nespravite, alebo ked sa nas niekto opytal na meno z priatelov, tak reakcia na to bola “jaaaaj ze Valika sa vam paci” a pod. Tak sme zacali rozmyslat nad menami, nechceme take to klasicke udomacnene meno typu Zuzana, Katarina, Simona, Kristina atd.. Vsetky tri mena spomenute v nazve sa hodia k nasmu priezvisku, a dalej som chcela meno z ktoreho sa nebude dat spravit skareda skratka a zdrobnenina. Je to hlavne zo skusenosti s prvym dietatom, kedy aj rodina si neda povedat a aj po upozornovani oslovuje syna zdrobneninami pritiahnutymi za vlasy, ako sa im paci, nie ako chceme a volame ho my. Zial, nevieme si to nastavit aby volali syna tak ako si to prajeme a to bude mat 2 roky. Uz som rezignovala, nevladzem dookola opakovat stale tu istu rozpravku, hovori to o ich intelekte zrejme ked si nedaju povedat. No spat k menam vyssie. Cim dlhsie mame tieto mena vybrate, tym dlhsie sledujem naokolo ze sa to da. Nechcem sa radit s rodinou na zakladne prvotnej skusenosti.. Napr. o Amelii som mala predstavu ze ju budeme volat skratene Ami, alebo Lia, bez zdrobnenia. Minule som zapocula ako mama vola na dceru Amelka. Co sa mi absolutne nepaci. Diana, zdrobnene Dianka, Dia ma nijako nerusi. No zato Diduska, Didka a pod. je za mna cista hroza ked to pocujem. Elisa, skratene Eli, bez zdrobnenia, to sa priznam ze som este nepocula naokolo nikoho s takym menom. No mozno by mal niekto nutkanie volat ju Eliska (bez makcena) a Eliška meno sme sa obaja zhodli ze nechceme. Co si o tom myslite prosim? Je nas vyber mien ok a rozmyslali by ste podobne? Mam sa s tym nedobrovolne zmierit ako pri prvom dietati? teda, vlastne, ja s tym doteraz nie som zmierena a zrejme ani nebudem. Dakujem za nazor.

michellemary
10. jan 2023

Améliu máme v širšej rodine, voláme ju buď tak, alebo Ameli. Diana je kamoška, nikto jej nikdy Didka nepovedal, lebo ju rodičia tak nevolali. Elisa začína byť dosť frekventované, takže by som vybrala z tých prvých dvoch, ja konkrétne Dianu, je to veľmi pekné meno.

aeruginosa
10. jan 2023

Mam v okoli par bab s menom Diana a nikdy ziadnej nikto nepovedal Didka.😄Vzdy Diana, Dia, Dianka. Este Dida som zapocula. A podla mna je to z tych tvojich mien vo vybere najkrajsie a nie je ani tuctove.🙂

dixitka
10. jan 2023

Všetky 3 mená sa mi páčia, ale podľa mňa sa zdrobňovaniu na “Amelka” a “Eliska” nevyhneš 🙂 volať Dianu “Didka” som v živote nikoho nepočula, takže tam máš asi najväčšiu šancu, že ju tak volať nebudú

malavrtka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
basska_b
10. jan 2023

Kazde meno sa da nejako spotvorit, ja tiez som vylucila niektore ako Karolina (Karolka, Kaja). Jednu malu Elizu poznam, tusim Eliza sa to pise, neni mi nikdy jasne, ako ju mam volat a veru aj EliZka ju volali... kamoska ma Dianku a veru ju vola Di, Didi 😃 podla mna z tych mien asi Amelia... alebo ked tak esre vymyslite nidco znesitelne.

klarik707
10. jan 2023

z tychto by som vybrala Ameliu, nad tou sme aj my uvazovali 🙂

autor
10. jan 2023

@aeruginosa No praveze ja som uz pocula aj “Ďuďka” 😃

ankare
10. jan 2023

Diana

zuzka102
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
10. jan 2023

Ja mám dcéru Dianu....voláme ju Dianka,Diana,Diuš.Nijak inak

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aeruginosa
10. jan 2023

Pre pana😅, to je len dokaz toho, ze zhovadit sa da kazde meno, ked sa chce.

alina765
10. jan 2023

Ja mam neter Dianu volame ju Dianka Didus..

kristiii
10. jan 2023

@denisah6 to mi pripomenulo: syn má kamaráta Damiána.. či Damiéna 😅? Nikdy neviem. Z toho si nič nerob, aj môj je občas pre niekoho Lukáš a nie Lukas

veverka84
10. jan 2023

ja cakam dievcatko doma mam Ninu a Lindu a teraz sa mi pacia mena Elisa, Olívia, Izabela - no uz ju volame Eliska a vobec mi pri tomto mene zdrobnenina neznie spatne ako napr by znela Olivka.Takze za mna Elisa - Eli -Elis- Eliska vsetky sa mi pacia.Jedine co ma odradza aby to nedoslo k tomu ze vsetci si budu mysliet ze pisem bez diakritiky a je to Eliška - lebo Eliška sa mne nepaci vobec 🙂 drzim palce vo vybere

beky223
10. jan 2023

Páčia sa mi všetky tri, ale pri Amelii mi nejako žiadna skratka nejde, ani Amelka, ani Ami, ani Lia 😅 Elisu by som volala Eli... A Dianu by mi nenapadlo nijako skomoliť, len Dianka... Dida, Didka, tak sme volali Dorotu 😄

mimi126
10. jan 2023

Moju kamarátku z dectva Dominiku volali Dida.. Potom som mala spolužiačku z Dianu a nik jej Dida/Didka nepovedal. Teraz ma dcéra spolužiačku v MS Dianku a volajú ju Didka,Dianka. Z týchto mien by som vybrala Ameliu.. Lebo sme ju vybrali aj my pre našu ❤️

nedielka
10. jan 2023

Máme doma Améliu, voláme ju Amélia, Ameli, Amélinka ..sem tam Meli.. jej sesternica nevie povedať Amélia, vola ju iba Elia 😂😂🤣 je to nádherné meno, všetci si zvykli 🙂

autor
11. jan 2023

Dakujem baby za nazory 🙂

karolinakr
11. jan 2023

Všetky 3 su krasne..Elisa bola tušim v rozpravke o 12 labutiach H.Ch.Andersena odvtedy sa mi páči

tanickalab
11. jan 2023

Tak na začiatok osobne sa čudujem, že konzultujete výber mena s rodinou, pre nás to proste bola len naša záležitosť a my dvaja sme si vybrali. Neriešili sme nikoho iného.

lilianakraso12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. júl 2023

@lilianakraso12 Ano, dcerka sa uz narodila a vola sa Amelia 🤍

lilianakraso12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. júl 2023

@lilianakraso12 10. jula 🙂