Máte dcéru s menom Ellie?

16. okt 2023

Ahojte, kedy oslavujete meniny? Nebol problém so zápisom na matriku? Mne sa veľmi páči volať dievčatko Ellie ale hľadala som iné mená zapísané v slovenskom kalendári, pri ktorom by sme ju tak mohli volať, ale manžel trva na Ellie.

mariaveronikag
16. okt 2023

dcérku nemám, ale kamarátkina je Elena v matrike a volajú ju Ellie, aj sama sa takto predstavuje.

suzitok
16. okt 2023

Ahoj, zapíšu aj Ellie, neviem ako je to dnes, voľakedy bolo treba dokázať, že meno, ktoré sa chce zapísať naozaj existuje v nejakom kalendári. Ellie je to isté ako Elena.

suzitok
16. okt 2023
katarinkalilly
16. okt 2023

Kamarátka má Ellie,krstena je ako Elizabeth

h2
16. okt 2023

Nechcem ti do toho kecať, vaša voľba. Ale zvážte to, že nevyberáte len meno pre malé roztomilé bábätko, ale že ono raz vyrastie, možno bude sudkyňa najvyššieho súdu, alebo profesorka na VŠ, lekárka, top manažérka, policajtka... Proste bude chcieť mať rešpekt a úctu. Viem, že meno úctu nerobí, ale chápeš, čo tým chcem asi povedať.

aliziana
16. okt 2023

@h2 no a? Ved koľko Ellie existuje na svete, myslíš, že všetky zostali deťmi?

sasesoe
16. okt 2023

Moja najstarsia, ked vyberala meno pre najmladsiu, tak povedala, ze Ellie 🙂 predpokladam, ze podla rozpravky Ice age ;) no i ked ju tak volame, tak zapisana je ako Eliška

marhulka13
16. okt 2023

@h2 ja som mala profku na gympli a volala sa Kitty.

h2
16. okt 2023

@aliziana Veď ja netvrdím, že to neexistuje. Píšem o tom, ako to pôsobí. Poznám ženu, ktorá má oficiálne zapísané meno v zdrobnenom tvare (Janka) a celé roky som to o nej ani nevedela, predstavuje sa všade, ako Jana, je jej nepríjemné, hovoriť o sebe niekomu, že "ja som Janka".

h2
16. okt 2023

@marhulka13 Vidíš, tiež by si ju tu nespomínala, keby to nebolo tak trochu divné. (Viem, že je to v Maďarsku, aj u nás na Slovensku u populácie maďarskej národnosti relatívne bežné meno.)

brigelka
16. okt 2023

@h2 ja zas poznám opačne. Deti mali pani učiteľku Janku, všade si to tak napísala a to už odišla do dôchodku.

maciatkolulu
16. okt 2023

@marhulka13 priezvisko mala hallo🤣🤣🤣🙃
A čo takto Elišku dať a volať ju Eli...ťažké,či ako, ja neverím 🤣

marhulka13
16. okt 2023

@maciatkolulu priezvisko mala Krasna

@h2 ano, keďže vedela ze sa škľabime z jej mena, tak vysvetlila ze v Maďarsku je to normálne meno. No nám to samozrejme pripomenulo tu mačku, vtedy to tak fajne letelo.

riskoh
16. okt 2023

Syn ma spoluziacku Ellie, je narodena v Anglicku, kamaratka dala tiez meno Ellie, normalne zapisali,nemali ziaden problem.

h2
16. okt 2023

@marhulka13 Čiže volala sa Kitty Krásna? 😍 Tak to je úžasné meno, fakt (myslím to úplne vážne)!

marhulka13
16. okt 2023

@h2 aj keď to bola výzorom taka vyschnuta profesorka, tak meno mala zaujímavé.

aliziana
16. okt 2023

@h2 mám kolegyňu Janku, hnevá sa, keď jej niekto povie alebo napíše Jana. Mne by to tiež bolo blbé predstavovať sa zdrobneninou

simona92101
16. okt 2023

Eliza,Elisabeth,Eliska

ptvw
16. okt 2023

@aliziana známa ma zas muža Taliana a on je Mirko a aj keď vedia ze on je proste Mirko a akú má národnosť a nie je to žiadna zdrobnenina aj tak chlapy majú väčšinou problém a hovoria mu Miro, Miroslav 🤣

hortenziaj
16. okt 2023

@brigelka aj my sme mali takú učiteľku, a do zošita na začiatku roka sme si museli napísať úvodnú stranu ze predmet a vyučujúci a ona nám diktoval RNDr. Janka a keď niekto napísal Jana tak kričala o dušu, že ona ma v RL Janka a budeme ju tak volať, riadnu scénu z toho urobila, a samozrejme väčšiu scénu urobila z toho keď jej titul niektorí nenapísali

nevenka
16. okt 2023

@h2 ja som Jana a vzdy ma vsetci volali Janka jedine sestricka u obvodnej na mna ze Jana, podte dnu...😅🤣. Taky nezvyk trochu.

ciernysokol
16. okt 2023

@h2 tomu celkom rozumiem.ja mam opacne,znama sa stale predstavi Janka,tak ma aj zapisane v rodnom liste.druha sa vola Dana,ale vzdy sa predstavuje ako Danka,este aj opravi,ze Danka.druhych vsak vola Hana,Jana.a toto je pre mna ozaj divne.

ciernysokol
16. okt 2023

@hortenziaj no presne toto tiez pisem.mi to pride ako porucha,nastojit,aby ma volali zdrobneninou vsetci.deti mavaju taku fazu,ze nie,ja som Misko.ale u dospelych ma to vzdy zarazi.

katuskacicuska
16. okt 2023

@h2 u nás v meste má jeden pár dievčatko menom Katuška, tak je aj v rodnom liste 🤦‍♀️

hortenziaj
16. okt 2023

@ciernysokol na irituju ženy u lekára, lebo sestrička keď vola dieťa, tak jedna povie zdrobneninou, a tie mamičky furt opravujú ze to není adko ale Andrej, ďalšia zas to není Michal ale Miško a každá si inak chce aby volali jej dieťa a sestricka si to ma pamätať

ciernysokol
16. okt 2023

@hortenziaj tak podla mna ak dam meno napr.Michal,treba ratat s tym,ze ho budu volat Miso,Misko atd.radsej vybrat meno,kde som spokojna s beznymi formami toho mena,ako cely zivot vsetkych nahanat,aby volali moje dieta,ako si prajem ja.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brigelka
17. okt 2023

@ptvw ja som tiež spoznala 2 Mirkov, jeden bol Talian a druhý Nemec.

mariatrnikova
6. máj 2024

My máme dcérku Ellie. Problém na matrike nebol žiaden 🙂

kenzas
21. máj 2024

@mariatrnikova ahoj uvažujeme nad tým menom môžem sa opýtať ako ju voláte? Dakujem