Ktoré z týchto mien by sa mohlo páčiť dievčatku aj v dospelosti?

25. okt 2024

Uvažujem nad 3 menami, ktoré sa mi dlho veľmi páčia. Neviem nakoľko sú v našich končinách rozšírené, ale tieto 3 sa mi páčia. Zároveň aj v zahraničí by boli podľa mňa ok, keďže pendlujeme medzi viacerými krajinami. Ktoré z nich si viete predstaviť, že by sa mohli páčiť dieťaťu aj v dospelosti ?

autor
25. okt 2024

Zabudla som napísať 😅
Mená: Kami, Tami, Rozaria

marhulka13
25. okt 2024

Keby už musím, tak skôr Tamia ako Tami. Ostatne nie

anjelicek26
25. okt 2024

My mame Rosalie (zijeme v DE)... veľmi pekne meno to je, nelujtujeme...

naneta258
25. okt 2024

@marhulka13 súhlasím
Prídu mi tie mena vhodné pre malé/mladé dievča, no nie časom pre dospelú ženu 😀
Ešte ta Rozária by mohla byt.

1ryba
25. okt 2024

Preboha🙈

minenkak
25. okt 2024

Kami Tami ako psík a Rózka je fajn

doriiis
25. okt 2024

Mne ako dospelej sa nepáči ani jedno

snowdrop_
25. okt 2024

Su taketo mena v kalendari?

ina2405
25. okt 2024

Kamila by bolo fajn. Rozaria je meno pre mníšku.

autor
25. okt 2024

@snowdrop_ v slovenskom nie

snowdrop_
25. okt 2024

A v akom?

olivia_c
25. okt 2024

Ja mam Tamiu a som spokojna 🙂

pribinak
25. okt 2024

V dospelosti sa predstavovať ako Kami či Tami? Dosť blbe
Tami to ako Tamara a Kami ako Kamila či čo?

ivangeline
25. okt 2024

Ja som zas za Kamilu

snowdrop_
25. okt 2024

@olivia_c otazka je, ci bude spokojna dcera 🙂

dominikamacakova
25. okt 2024

Kami akože Kamila? Z týchto podľa mňa jedine Tamia, Roza to je ako pre kozu 😅

olivia_c
25. okt 2024

@snowdrop_ s cim konkretne by nemala byt spokojna? To moze byt nespokojna aj akakolvek Zuzka, Katka, Tamara atd... ;)

snowdrop_
25. okt 2024

@olivia_c moze. Pises, ze mas Tamiu a si spokojna. To nie je otazka autorky. Otazka znie, ci bude spokojna dcera. Nie matka. Chapes?

olivia_c
25. okt 2024

@snowdrop_ aha, rozumiem. Pohodka 🙂

lindous
25. okt 2024

Tami, ale ako Tamia alebo Tamara, “Tami” je pre mňa proste prezývka, skratka… z týchto pre mňa najsympatickejšia… ale je to individuálne samozrejme 😊

jana_eyre_2
25. okt 2024

Pozri, tu žiadnu objektívnu odpoveď nenájdeš.. každému sa páči niečo iné, tak ako sa v dospelosti bude páčiť niečo iné tvojej dcére.. ľudia sú na mená háklivi, ale fakt je, že každé meno si môže človek obľúbiť a nájsť mu vhodnú podobu ktorú bude používať.. nech sa už bude volať akokoľvek.. dôležité je aby si svojmu dieťaťu vštepovala lásku k svojmu menu, pokiaľ bude cítiť že meno je u teba obľúbené, tak si ho obľúbi aj ono.. aj keby v okolí hovorili niečo iné, môže si vybudovať sebavedomie.. do dospelosti ďaleko..
Ja si viem úplne super predstaviť že mám kolegyňu s menom Tami, alebo Kami.. pretoze sama veľmi rada počujem ak mi niekto povie "Miri" alebo aj ja rada používam tieto podoby mien "magdi, Silvi, Jani".. mne to príde veľmi pekne povedané, ani to nie je zdrobnelina ani to nie je tvrdo povedané..

1ryba
25. okt 2024

@jana_eyre_2 ale u lekára asi nevolajú na teba pani Miri, ani na pohovore sa tak nepredstavuješ. Pani Kami a Tami by som sa naozaj volať nechcela. Riadne infantilné pre dospelú ženu. V priateľstve, medzi kolegami a kde je nejaký citový vzťah k dotyčnému je to už o inom.

naneta258
25. okt 2024

@1ryba stotožňujem sa s týmto názorom.

doriiis
25. okt 2024

A niečo pre pamätníkov.😆

https://www.youtube.com/watch?v=8dIxXdLQ-uo

Časy,keď bol Habera ešte fešák.🤭

mira0611
25. okt 2024

Kami, Tami, Rozaria. Tato skratena verzia sa mi nepaci, ale Kamilla je krasne meno, Tami ako Tamara-mne sa to nezda nic extra. Rozaria, pri tomto mene mi vybavi stara pani a nie pekne male dievcatko.

jana_eyre_2
25. okt 2024

@1ryba nie u lekára ma volajú priezviskom teba snáď nie? 😉

gladys_07
25. okt 2024

Ani jedno. Kami a Tami sa mi nehodia pre dospelu zenu. Znie to ako mena pre dievcatka z rozpravkovej knizky. A Rozaria ako meno pre cerstvu dochodkynu, ktorej zaluby su strikovanie, zahradka a vnucatka (bez urazky). Plus ak hladas nejake medzinarodne meno, dalej ako V4 s nim podla mna nezajdes.

Hladala by som dalej. Ale na konci dna je to tvoja dcera.

1ryba
25. okt 2024

@jana_eyre_2 Myslím, že vieš, čo som tým chcela povedať. Mimochodom u mojej zastupujúcej gynekologičky volajú krstným menom bez priezviska. Je to celkom milé. Pri všetkej tej dnešnej snahe o originalitu, ktorá je miestami až komická, mamičky pomaly zabúdajú na to, že teraz je originálny už ten, kto má meno, ktoré neznie ako z osady.

jana_eyre_2
25. okt 2024

@1ryba viem čo si chcela povedať, ale neberies v úvahu co som chcela povedať ja, len si vypichla ako je čo infantilne, ale prvu časť príspevku si úplne preskočila.. mňa pri oficiálnom stretnutí kde ľudi nepoznám nevolaju nikde krstným menom, nie je to jednoducho dobrý argument..

Mne naopak príde komické, ako strašne sa ľudia pohorsuju nad nezvycajnejsimi menami v našich končinách..

jaass
25. okt 2024

Mne sa pacia. Sú nezvyčajne a veľa ľudí ma problém, že si spájajú mena s osobami 😅 to ja nikdy nepochopím. Veď keď raz volas to dieťatko pekne a aj keď rastie a pekne volas, tak to meno je pekne a bodka 😍 ale to je môj názor 🙏 každé meno ma niečo do seba 😇