Ahojte 🙂 je tu niekto, kto sa vola Charlotte?
Ake mate skusenosti s tym menom? Cakame bábätko a chcela by som dat meno Charlotte, no sa bojim, ze nebudu vediet napisat jej meno... Bude musiet vždy vysvetľovať ako sa pise . Ďakujem 😊
@p_alexandra aj ja som chcela Charlotte, muz nechcel ani pocut. Suhlasila by som aj so Šarlotou, ani to mi nepreslo. Babatko to vyriesilo samé, narodil sa chlapcek. 🙂
Ak by môj manžel súhlasil, aj naša dcéra by bola Šarlota, ale teda v takomto tvare. Krásne meno 🙂 každopádne, ak budete žiť na Slovensku, je viac než pravdepodobné, že bude musieť po písmenkách diktovať. Ale poznám aj Terezu, ktorá často vysvetľuje, že nie je Terézia, Kristýnu, ktorá vysvetľuje, že nie je Kristína a Adrianu, ktorá vysvetľuje, že nie je Adriána 🙂 popri všetkých EmMkách, MatTeoch, ElLách, StelLách a Jasminach a podobne sa zvezie aj Charlottka. Ak je to vaše top meno a znie s priezviskom fajn, nenechala by som sa odradiť.
@p_alexandra krásne meno 🙂 jednu poznám, volajú ju Lotka. To sa mi už nepáči
@p_alexandra Na toto by som nepozerala. Moj brat má slovanské meno a dodnes mu ho nevedia spravne napisat. Moje meno bolo málo používané a zazilo boom po roku 2000, a aj teraz sa mi stane, že ho zle napíšu.
Ženy, ja u dievčat nechápem to, či krstne sedis priezviskom. Keď sa vydá a zmení si priezvisko podla manžela, tak ako čo potom? Má si zmeniť aj krstné, lwbo sa k priezvisku nehodí? Ako u xhlapcov to pochopím. "Nemôže" sa chalan volať Jakub Jakub alebo Šimon Simon. Ale či bude Lenka Horná za slobodna a po svadbe Lenka Steiner, je asi fuk, nie? 😂😅
Viete čo myslím.
(Mená čisto náhodné)
Treba dať také meno, na ktorom sa zhodnú obaja rodičia a neriešiť. Keby sa má hľadieť na trable okolo písmen, tak by potom nikto nemohol mať meno s R, lebo veď čo ak bude ráčkovať a mebude vedieť svoje meno ani správne vysloviť?
Ja mám napríklad v hlave meno Zoe. Ale Z-o-e, nie Zoji/ Zouí.. a odrádza ma skôr množstvo spôsobov vyslovenia mena, ktoré nebudú správne. Gramatika je to najmenej, čo ma trápi, keďže už len naše priezvisko robí ľuďom problém a všade musíme diktovať, že sme "Šč bez T" a aj tak nám napíšu "Šť a ešte aj s tým T"😂
@zuz987123 hej, presne. Lota/ Lotka je meno pre psa alebo mačku, podľa mňa. Nie pre dievča 🙄
My sme s mužom vyberali meno aj podľa tvaru prezývky. Napríklad som mala v merku Katarínu, no kedže drvivá väčšina dostane častovanie Kačena, meno šlo do zabudnutia. Rovnako tak hromada iných mien.
@p_alexandra ahoj ja sa volám Charlotte, nemám s tým nikde problém väčšinou všade keď niečo vybavujem dávam občiansky takže ani to hlaskovat nemusím 🙂
@mon777 ja myslim, ze viac "riesis" priezvisko ako dieta a nie ako dospela, to len k tomu pasovaniu... vacsinou je dospely uz vyzrety jedinec, za to dieta je este vo faze - zistujem, kto som... aspon ja to takto vnimam...navyse v dnesnej dobe uz nie kazda zena po svadbe meno meni, aspon ja ten trend sledujem uz dlhsie, ze si nechavaju povodne meno uz len kvoli praci atp...
@p_alexandra v dnesnej dobe je to uz uplne jedno a daj si co chces. moja hranica, ze toto uz nie, je meno Džesika
@p_alexandra ahoj, ja sa volám Šarlota a posledné roky to mám skôr naopak, že sa ma niekto opýta či s Ch alebo Š, poprípade či tam je nejaké písmeno zdvojené.
Meno má naozaj veľa prezývok: Loty alebo Šarlot, babička mi zásadne hovorí Lotuška 😁, tiež mi hovorili Lolo a keď som bývala v Anglicku, tak som bola Charlie.
@anjelicek26 no hej, ale tak ak sa mi raz páči nejake meno, neriešim priezvisko. Nikto na to dieťa nebude na ihrisku kričať "Mária Antoaneta Veselá, poď seeeeem!" Zavolá prezývkou a je. Alebo sa mi páči krstné meno alebo nie. Tak to vnímam ja.
@maisynka a kto určuje, čo sa hodí? Akože napr. spomínaná Charlotte nemôže byť napr. Mlynárová a Hanka zas nesmie mať zahraničné priezvisko, či jak? Kto je akože TEN, ktorý má na toto slovo, čo je ok? Ak sa rodičia zhodnú na nejakom mene, tak by mi bolo jedno, aké priezvisko bude to dieťa nosiť.
@thoughtfulweirdo ludia su schopni aj miesto Barbora napisat Barbara a obe priezviska som uz mala tak dokomolene, ze som uz ani neverila, ze sa da este nieco nove vymysliet 😄 a vzdy dakto prekvapi ... pritom nemame zlozite priezvisko
Kamaratka ma teenegerku a inak ako šarlina jej nepovie. Fuj
Charlotte je krasne, ale tak my sme v nemecku, tu by som to asi ani inak nenapisala... boh vie kde raz bude zit, ale ak mate priezvisko cisto slovenske, daj pozor aby sa to nebilo... Lottie hovorie kamaratka malickej...