Krstné meno pre chlapčeka - Tomáš verzus Daniel

andreajanikova1986
23. máj 2018

Ahojte, potrebovali by sme poradiť ohľadne krstnéha mena pre chlapčeka. Rozmýšľame nad menami Tomáš /je to meno otecka/ alebo Daniel. Prosím vás o názor, ktoré meno sa vám viac páči. Ďakujem 🙂

majal
23. máj 2018

Ja by som sa nerozhodovala podla ludi na internete,ale podla seba, ako to citis 🙂 ale obidve mená su fajn, mne sa viacej páči Tomáš

evkamotka
23. máj 2018

tomas, lebo daniela budu volat, chces ci nie, DANO. tomasa budu volat tomas alebo tomi, pride mi to krajsie

mijunik
23. máj 2018

@andreajanikova1986 keď sa mal narodiť náš Branko, tiež sme, ešte cestou do pôrodnice, zvažovali Tomáša (ale náš kocúrik je Tomáško) a Daniela (lenže Branko je júlový, nechcela som mu dať meniny aj narodeniny do jedného mesiaca). Takže je Branislav. 🤗

ciusinka
23. máj 2018

Z týchto dvoch by som vybrala meno Daniel, ani nie preto, že sa mi viac páči, ale preto, aby sa syn nevolal rovnako ako otec 🙂 Nikdy som nejako nepodľahla tomuto trendu pomenovať deti menami rodičov, takže hlavne z praktického hľadiska by som zvolila meno iné, ako je meno otca 🙂

moniikka
23. máj 2018

@andreajanikova1986 my máme Daniela,nakoľko sme po ockovi meno nechceli (Pavol) .Voláme ho Daniel alebo Danielko.Ale aj Tomáš je krásne meno (volá sa tak synovec),ale rozhodnúť sa musíte vy s manželom

kikulienkadd
23. máj 2018

Záleží aj na tom,čo lepšie "ide" k priezvisku,napr. mne sa Daniel páči,ale keďže naše priezvisko sa začína na L,tak aby si pri predstavovaní nelámal jazyk,preto by som ho nedala.
Napíš si obe mená aj s priezviskom na papier a možno sa ti ľahšie rozhodne keď to uvidíš.

sylvia36
23. máj 2018

Ja mám syna Tomáša, voláme ho Tom, Tomi, Tomino aj keď je to už starý "corgoň", bude mať 18. Ale tiež sa to musí hodiť k priezvisku, u nás sa končilo tiež na š, tak sa to pekne "rýmuje". Tiež som prihliadala na dátum narodenia, aby to nebolo príliš pri sebe. Na druhej strane je to v poslednej dobe veľmi rozšírené meno, dcéra je druháčka na ZŠ a majú 4x Tomáška v triede. takže je to naozaj pekné meno 😉

karamellka1
23. máj 2018

My máme Tomáška 😊

mata682
23. máj 2018

Za mna Tomas. Ale je to len a len na vas. ;)

iwesska
23. máj 2018

Oboje su pekne,oboje mame v rodine. Za mna je srdcovka Daniel😍 Pekne medzinarodne. A vsetkych,co poznam su taky veseli vysmiati extroverti😊

borka33
23. máj 2018

Za mňa určite Daniel, je to pekné meno, narozdiel od mena Tomáš, ktoré sa mi nikdy veľmi nepáčilo. A už vôbec sa mi nepáči keď sa deti volajú po rodičoch.

viellik
23. máj 2018

Mne sa tiež viacej páči meno Daniel 😉 🙂

kassandra25
23. máj 2018

@andreajanikova1986 mne sa paci daniel, tiez som o tom mene sama uvazovala

kassandra25
23. máj 2018

@borka33 ani mne sa nepaci, ked dieta musi mat rovnake meno ako rodic

shades3
23. máj 2018

Daniel je moja srdcovka, len u muza mi nepreslo.. kraaaasne!

michellemary
23. máj 2018

Som za Daniela, tých je menej. 🙂

janulka2811
23. máj 2018

Jednoznačne meno po otcovi ... 👍
Ja plánujem to isté ak bude chlapec.

mon895
Autor odpoveď zmazal
Zobraz