Kedy je najvhodnejší čas na druhé dieťa?

miska7754
30. aug 2019

Ahojte chcem sa spýtať newieme je to u nás také 50 na 50 mame synceka ktorý ide mat 1 septembra 2 roky a ci sa uz mame snažiť o bábätko alebo počkať kým bude starší alebo aspoň kým. Pojde do skolky vaše skúsenosti dakujem

elementissa
30. aug 2019

Však keď sa teraz začnete snažiť a aj by sa vám rýchlo podarilo, tak keď sa druhý narodí, tak ten prvý začne chodiť do škôlky... Podľa mňa najvyšší čas, keď nechceš veľký vekový rozdiel

vilma7
30. aug 2019

Ja mam 2.5 roka rozdiel, je to nárocné ale aj som rada, keď budú starší tak tie záujmy sa ešte budú ako tak zladiť.

angela85
30. aug 2019

Ja mám päť ročný a je to super. malý ide teraz do školy a môžem sa mu ešte dva roky venovať a keď treba s malinkou sa pohrá alebo postráži,zatiaľ sa majú veľmi radi

bobo1983
30. aug 2019

Ja mam rozdiel medzi synmi 2,5r a v pohodicke sa to dalo zvladnut...teraz pribudla sestricka, po 3,5r...starsi ide do skoly...tak to bude este len zaujimave...ale dame to 💪 vsetko je to o tom, ako sa clovek nastavi...v hlave

zeytin
30. aug 2019

Cim skor, tym lepsie.

terezka1947
30. aug 2019

mam rozdiel 3,3r,no podla mna uz pre vzajomne hry tak LTT
cize co sa deti a vzajomneho porozumenia,spolocnej hry a zaujmov tyka, je mensi vekovy rozdiel pre deti lepsi
co sa rodicov tyka,aj vacsi by mohol byt...
ale tak....ide o deti,nie o nas.

lucinka1988
30. aug 2019

@miska7754 veľmi závisí od prípadu k prípadu a je to veľmi individuálne...Mamicky si chvália aj maly, ale aj väčší vekový rozdiel..Ja mám zatial iba jedno dieta(17 mesiacov), ale plánujem mat druhé, keď bude mat maly 3-4 roky, skôr tie 4..Ja mal takú filozofiu, že keď nie sú deti hneď po sebe, aspoň si každé poriadne užijem, rovnako aj tehotenstvo, teraz si to absolutne neviem predstavit a ako sa poznám, mat deti krátko po sebe by som asi no stop nervacila, predsalen keď je to dieta trochu staršie, da sa mu vysvetlit, vie aj trochu pomôcť a príde mi to take, že si naplno vychutnám obidve, aj tehotenstva aj všetko. Tiež sa chcem na chvilu vrátiť do prace a nemať takú dlhu pauzu, niečo pocestovat a keď maly podrastie, pravdepodobne zase zatúžim po malom bábätku☺️Nezažila som, neviem, aké je mat deti hneď po sebe, ale toto je moja filozofia..Mám dvoch súrodencov, jeden o 3 roky starší a druhý o 5 rokov mladší, keď sme boli úplne maly tak tie záujmy možno boli mierne odlišne, ale aj tak každý t nás mal kamarátov s ktorými sa hrával a teraz v dospelosti je ten vekový rozdiel absolutne nepodstatný..Ale určite aj maly vekový rozdiel medzi deťmi ma veľa výhod🤷‍♀️

siska53
30. aug 2019

@miska7754 to musite vy vediet..ja som bola rada, ze sme mali druhé po 2r., Niekomu vyhovuje viacročný rozdiel. Ale pocitak s tým, ze ak das dieta do škôlky a male bude este fakt mini babo, tak moze byt dost chore aj to mladsie (moze, nemusi) a teda ja som rada, ze ani jedno z mojich ako babatka nemuseli trpiet tie otrasne choroby, ako podaktore babatka mojich kamosiek..starsie iz to aj lahsie znasa, vie ti povedat, co ho boli..

majka1706
30. aug 2019

Prva bude mat na konci novembra 3 roky druha bude mat 7 mesiacov momentalne si vravim ze by som pockala lebo je to ozaj tazke ...no doslova ..ale ako kazdy vravi po roku bude lepsie ze sa budu hrat bude dobre tak nato sa tesim a neviem dockat lebo dakedy som uz na prasky

lucyluv
31. aug 2019

Ako sa ty cítiš, ja som otehotnela po roku a pol, onedlho ma čaká pôrod, rozdiel bude 2r a 4m. A hoci to s dcérkou nemám až také náročné, fyzicky mi je to veľmi zatazko. A to som prvé tehotenstvo mala totálne bezproblémové a teraz to všetko ťažšie zvládam, mala som sa dať pred tehu zrejme viac dokopy fyzicky. 1,5r človek poriadne nespal, ja som krehka, veľa som dieťa aj kadejako vláčila, dvíhala.. kľudne som mohla počkať do 3r, teraz mi musí veľa pomáhať manžel a mamina, inak by som to fyzicky zvládla len veľmi ťažko. Ale zas ktovie, keby som uz neskôr mala takú pohodu, dcérku väčšiu, už by sa mi zase nechcelo ísť do toho babatkovskeho obdobia, budem to mať aspoň skôr z krku 🙂

simca06022011
31. aug 2019

Urobte si ako chcete 😂 hádam netreba aj v takýchto veciach radiť....

natlew94
9. okt 2019

My máme rozdiel 2 roky a je to dakedy náročné ale dá sa to. Ale ďalšie možno tak o 4 roky. Nech si kus oddýchnem 😀

natasha1988
28. feb 2020

@miska7754 ja si myslim ze po 2,5roku je fajn cas na surodenca. My sme boli 4 surodenci a vsetci sme sa s takym rozdielom narodili a nebol ziadny problem ani ziarlivost. Mne sa dieta do 2 rokov zda byt babatko a je s nim vela starosti a potom uz je to lepsie. Potom uz je to aj maly pomocnik.

ivky
28. feb 2020

Ak chces dat starsieho do skolky, tak rataj s tym ze prvy rok ti bude nosit odtial choroby a tie budu prechadzat na babatko, tak ked uz, radsej nech je babo cim starsie. Druhy rok v skolke by uz mal byt s menej chorobami.