Kde hľadáte inšpirácie na meno dieťaťa?

1. feb 2024

Hladam dievcenske meno, stale si neviem vybrat, kde peosim hladate inspiraciu? Su aj nejake rozsierene kalendare? Nasla som klasicky a gregoriansky. Nehladam ziadne exoticke, zahranicne meno. Mam na vyber teda len z toho gregorianskeho? Vdaka

amonet
1. feb 2024

my na nahrobnom kameni😅

autor
1. feb 2024

@amonet jéžinku 😀

mamamasama
1. feb 2024

Jedno z filmu, druhe lebo sa mi pacilo a tretie kvoli hormonom 🤣

petronellla87
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrejka1974
1. feb 2024

Prvé po otcovi Juraj, ďalší syn sa nám páčilo Šimona k tomu patril ďalší syn Matúš a baby podľa filmu a spevácky len trošku upravené Sindy a Riana

blanblan
1. feb 2024

Pieseň Suzanne 🙂 A pre chlapca, keby bol, som mala vybraté z literárneho diela

rorino
1. feb 2024

Z historie

mamickalisticka
1. feb 2024

Literatúra.

katuskacicuska
1. feb 2024

@amonet vážne ?😂

karolinakr
1. feb 2024

Z povesti

baskustek
1. feb 2024

Z francúzskeho filmu Amélia z Montmartru. Celkovo sa mi páčia francúzske mená

amonet
1. feb 2024

@katuskacicuska ano boli sme zapalit babke k vyrociu a prechadzali sme okolo a boli tam pekne mena Dominik Patrik Richard. a mame Dominiku😅

anna_anicka83
1. feb 2024

Ja som prvej dala z rozprávky a ďalších dvoch sme k nej nejak napasovali.😂

bu1bu
1. feb 2024

Mna inspiroval film k vyberu mena. Mam otazku, prosim ta vysvetli mi ten klasicky a Gregoriansky kalendar, fakt nechapem ako to myslis 🤔 ved terajsi je gregoriansky, aky je ten “ klasicky”?

marianarem
1. feb 2024

My sme v prvom tehotenstve len tak s muzom prechadzali mena, uplne bezne, ktore nas napadli a zhodli sme sa na jednom jedinom pre chlapca. Tehotenstvo potom nevyslo. V dalsom som to zacala citit inac a mala som silnu potrebu dat meno s urcitym vyznamom a teda vybrat podla vyznamu. Manzel ale trval na povodnom mene, co sme vybrali predtym. Tak som sa teda pozrela, co to meno vlastne znamena. A skoro som odpadla, lebo znamenalo v hebrejcine presne to, co som chcela dat. Tak to bola jasna volba.

luciaruz
1. feb 2024
michellemary
5. feb 2024

@amonet toto náhodou nie je celkom neobvyklé, robieval to aj scenárista Jaroslav Dietl, keď hľadal mená pre hrdinov svojich seriálov. 😀😀😀

kaajuiaatko
5. feb 2024

Ja som mala meno pre syna vybraté od puberty podľa filmovej postavy, reálne som v tom čase aj spoznala chlapca s tým menom a on sa ním veľmi pýšil, že sa mu páči. Takže tam bola voľba jasná a teraz mi syn vraví, že je so svojim menom spokojný. Druhý syn dostal meno, ktoré mala moja mama vybraté pre brata (keby teda nejaký bol, ale nepodarilo sa).

karolinakr
8. feb 2024

@luciaruz tak toto je vyborny kalendár 👍 (Genovéva)