Hladam dievcenske meno, stale si neviem vybrat, kde peosim hladate inspiraciu? Su aj nejake rozsierene kalendare? Nasla som klasicky a gregoriansky. Nehladam ziadne exoticke, zahranicne meno. Mam na vyber teda len z toho gregorianskeho? Vdaka
@amonet jéžinku 😀
Jedno z filmu, druhe lebo sa mi pacilo a tretie kvoli hormonom 🤣
Prvé po otcovi Juraj, ďalší syn sa nám páčilo Šimona k tomu patril ďalší syn Matúš a baby podľa filmu a spevácky len trošku upravené Sindy a Riana
Pieseň Suzanne 🙂 A pre chlapca, keby bol, som mala vybraté z literárneho diela
Z historie
Literatúra.
@amonet vážne ?😂
Z povesti
Z francúzskeho filmu Amélia z Montmartru. Celkovo sa mi páčia francúzske mená
@katuskacicuska ano boli sme zapalit babke k vyrociu a prechadzali sme okolo a boli tam pekne mena Dominik Patrik Richard. a mame Dominiku😅
Ja som prvej dala z rozprávky a ďalších dvoch sme k nej nejak napasovali.😂
Mna inspiroval film k vyberu mena. Mam otazku, prosim ta vysvetli mi ten klasicky a Gregoriansky kalendar, fakt nechapem ako to myslis 🤔 ved terajsi je gregoriansky, aky je ten “ klasicky”?
My sme v prvom tehotenstve len tak s muzom prechadzali mena, uplne bezne, ktore nas napadli a zhodli sme sa na jednom jedinom pre chlapca. Tehotenstvo potom nevyslo. V dalsom som to zacala citit inac a mala som silnu potrebu dat meno s urcitym vyznamom a teda vybrat podla vyznamu. Manzel ale trval na povodnom mene, co sme vybrali predtym. Tak som sa teda pozrela, co to meno vlastne znamena. A skoro som odpadla, lebo znamenalo v hebrejcine presne to, co som chcela dat. Tak to bola jasna volba.
https://www.zones.sk/kalendar-udalosti/meniny/
Tu mas rozsireny kalendar
@amonet toto náhodou nie je celkom neobvyklé, robieval to aj scenárista Jaroslav Dietl, keď hľadal mená pre hrdinov svojich seriálov. 😀😀😀
Ja som mala meno pre syna vybraté od puberty podľa filmovej postavy, reálne som v tom čase aj spoznala chlapca s tým menom a on sa ním veľmi pýšil, že sa mu páči. Takže tam bola voľba jasná a teraz mi syn vraví, že je so svojim menom spokojný. Druhý syn dostal meno, ktoré mala moja mama vybraté pre brata (keby teda nejaký bol, ale nepodarilo sa).
@luciaruz tak toto je vyborny kalendár 👍 (Genovéva)
my na nahrobnom kameni😅