Karin - Karina

4. apr 2023

Ahojte.
Ako vysvetliť rodine ze meno, ktoré chcem dat dcérke je Karin a nie Karina.
Bratranec zadrel ze to je cechizmus.
Mate dievča Karim a okolie to rešpektuje?
Tie co idete dat meno Karín budete všetkých opravovať?

katkaseiner
4. apr 2023

jasne, kludne by som opravovala... jednoducho si zvyknu a bude..

janka608
4. apr 2023

Jedine si ho nevšímať. Oprav raz a potom ignoruj, pretože väčšina ľudí toto robí naschvál.

kiwi3
4. apr 2023

neviem, preco to vobec riesis s bratrancom, aj ty si vyberala mena jeho detom? predpokladam, ze nie.
v slovencine je dost zenskych mien, ktore nekoncia na -a. vobec by ma nanapadlo niekomu takto prechylovat meno, ak sa tak proste nevola.
ak to budu robit, neviem, ci nie je problem niekde inde ako v mene.

saxana000
4. apr 2023

Je to zvyk pretoze kedysi sa muselo kazde dievcenske meno koncit na A inak by ho nezapisali.
Mala som bezne spoluziacky s menom
Scarletta
Nikoleta
Karina
Dorazne opravuj ale velmi nepochodis.ked sa dcera narodila donemoty som upozornovala opravovala ze sa vola Kristina a nie Kika
Hadaj ako sa moja dcera predstavi ked sa jej opytaju ako sa vola? 🤣🤣🤣

kiwi3
4. apr 2023

@saxana000 neviem, ci je to celkom tak. moja mama sa napriklad vola ingrid.

pribinak
4. apr 2023

V mojom okoli poznám 3 dievčatá s menom KARIN, žiadna Karina

Hm, riešiš meno s bratrancom? Neviem…zvlastne to by sa mal asi skôr vyjadrit budúci otecko

jana_eyre_2
4. apr 2023

Ja som napríklad meno "Karina" ešte nepočula, vždy som vnímala len Karin a to sa o mená ako také zaujímam..

Tak či tak - na akékoľvek meno si okolie zvykne keď príde bábo, len si priprav dostatočnú odpalkovu odpoveď pre tých ktorí by chceli kritizovať tvoj výber..

saxana000
4. apr 2023

@kiwi3 boli to deti z roku 89/90

deti95060810
4. apr 2023

tak musíš vedieť že v mš a v škole deti raz dva dajú meno podľa seba...a čím viac bude malá slečna protestovať, tým viac jej budú robiť na protiveň...
s dcérou chodí Karin - volajú Karina...

kiwi3
4. apr 2023

@saxana000 tak mozno niekedy platil taky nezmyselny zakon... ale asi len kratko. ja som napriklad len o nieco starsia a tiez som mala spoluziacku miriam

deti95060810
4. apr 2023

@saxana000 no moju bežne volajú len a len Kristína...

deti95060810
4. apr 2023

@kiwi3 mala som spoluž. a volali sme ju Ingrida...

saxana000
4. apr 2023

@kiwi3 aj taku sme mali a bola Miriama..

maisynka
4. apr 2023

ale ved Karin je uplne normalne meno 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saxana000
4. apr 2023

@jabadabadu rocnik sme boli narodeni 89/90

Mozno v Trnave na matrike v tom roku sedel nejaky masochysta 🤣🤣🥰

januska12323
4. apr 2023

Meno Karina som v živote nepočula. Karin je normálne meno.

ivik4
4. apr 2023

Rodinu usmernit vies
Deti a zvysok uz nie

mistymay33
4. apr 2023

@saxana000 Ja mám sesternicu z trnavského kraja, narodená 1986, chceli jej dat meno Karin a na matrike povedali, že nie. Meno muselo končiť na "a". Tak je Karina. Na všetkých dokladoch je Karina ale celý život sme ju volali a voláme Karin.

pralinka25
4. apr 2023

baby s tym A je to pravda. ja som 81 v rodnom liste som to mala bez A a neviem presne v akom roku ale normalne mi tam na matrike dopisali A predvolali si nasich a spravilo sa to. nemenili cely rodny list len to tam dotukli na stroji. vyzeralo to otrasne. potom sa ten nezmysel zrusil a zase som bez A

kacenocka2
4. apr 2023

Mám dcéru Karin..V škole ju komunistické učiteľky 50r a viac volaju Karina.. mladšie ju volajú Karin.
Spoluziaci niektorí tiež ju volaju Karina

saxana000
4. apr 2023

@mistymay33 tak je ozaj je to pravda ze to matrikari nechveli zapisat... ale mozno takyto nešvar kooval iba v Trnavskom okrese...bohvie

ankare
4. apr 2023

Ja by som dala Karin určite. Voľakedy sa ženské meno muselo končiť na A, preto sa dávali tieto koncovky.

kingstonka
4. apr 2023

@saxana000 presne aj ja si spomínam,že spolužiačka spomínala,že jej nechceli zapísať Miriam, musela mať Miriama a ďalšia Dagmara.

janka54321
4. apr 2023

Vôbec by som sa neriadila podľa názoru bratranca, vlastne by som sa s ním o téme mena pre moje dieťa ani nebavila...daj meno, aké chceš a hotovo..ešte budete viesť debatu o tom, či to je alebo neni cechizmus???!!! ..toľko lepšich tem na rozhovor existuje...daj Karin a hotovo