Ahojte, len ma zaujíma, ako iní ľudia vnímajú toto meno. Naozaj je toto meno všeobecne považované ako meno za trest? Lebo podľa mňa tak zlé nie je…
Ako za trest nie ale ani meno, ktoré by som chcela dať dieťaťu. Nepoznám žiadnu filomenu.
Áno za trest
Na Slovensku určite. Lebo väčšina ľudí pozná básničku Filomena chudera,sadla vedľa šoféra...
Každé meno je pekne, keď sa pekne povie.
Podla mna je otrasne, ci uz s basnickou alebo bez...
@jaja20 ja to poznám že filoména jajká že mu smrdia vajka :D
za mňa otras...je veľa krajších mien
@laurita285 Áno,to je tá neoficiálna verzia 😁
Ano toto meno podla tej basnicky pozna kazdy kto sa narodil(minimalne od 63 do 94) bolo to v prvej triede slabikaroch 😀
@laurita285 a potom Filoména kričí, ja už to mám v ... 😂
Mne sa pacia taketo "divne" mena ako aj spominana Filomena. Alebo Cyril to je krasne meno. Ale dietatu by som ho nedala,presne preto,ze na Slovensku ludia este nedorastli do takych rozmerov,aby sa neposmievali za mena.
Hrozne nemoderne meno v Taliansku,žiadna nechce,aby ju tak volali
Všetky sa predstavujú ako Mena
Poznám ich zopár
Tu je dokonca aj mužská verzia -filomeno
Hrôza
@jaja20 však to len debilný národ vymyslí takéto posmešky... V živote som nikdy vo svete nepočula takú dehonestáciu mien ako na Zlovensku. Ak sa kolega volal Habibi, bol to proste Habibi, Salam bol Salam... nič viac, nič menej. Fotis bol Fotis... Graciela bola Graciela. Hotovo. 🤷♀️
@marca12 ani nikdy nedorastú z tej malosti, i keď sa tvária, a myslia si že sú viac pápežskejší ako pápež 🤨
Najviac ma pobaví, ako sa hrdé slovenky bijú do pŕs, vypisujú na MK ódy a presvedčenia na tradičné slovenské mená 😄😄😄 Jakub, Mária, Anna, Jozef, Michal.... Nuž... to sú mi teda fakt echt slovenské mená 🤷♀️
Filoména...nič moc.
Keď som bola malá,jedinú Filomrnu ktorú som poznala bola z malovanej abecedy:Filomena chudera,sadla vedľa šoféra.Filomena jajka,že ju smrdí fajka.
Podľa mňa je to meno netradičné, ale určite nie za trest. Viem si predstaviť milé dievčatko s takým menom - Filoménku. My keď sme našej dcére dali meno, väčšina sa za hlavu chytala s teraz je so svojim menom výnimočná.
Nepáči sa mi, ale keď som niekoho spoznala s takým menej používaním menom tak to tomu človeku pristalo.
Je to len meno ja neviem prečo ľudia majú za potrebu všetko zhizdiť a vymýšľať rýmovačky.Je to trápne.
mne sa zda zaujimave, ja nie som velmi na folklor, takze by ma nerozhodila ani pesnicka, ja som si kedysi ako dieta od tohto mena odvodila meno pre kocura Filemon a od deky Larisy som si odvoila meno pre dievcatko Lara - dievcatko nemam 😀
@jaja20 A? Kde je problém? Viem, napísala som pravdu a tá sa ťažko priznáva. Som na to zvyknutá. Mám trošku inú predstavu o vzdelanosti národa, kultúrnosti a fungovaní spoločnosti. Od útleho detstva som mala pocit, že žijem v nesprávnej krajine. Nič mi nebolo blízke. Čo najskôr som odišla, potom sa vrátila, lebo som mala romantickú predstavu, že sa tam niečo zmenilo a pohlo. Bohužiaľ. 🤔 Nemalo to význam.
PS: vždy som sa hanbila povedať odkiaľ som a necítim sa ako súčasť slovenského národa. Je to len miesto kde som sa narodila. Aspoň som úprimná a neprsím sa pseudohrdosťou.
No je to jedno z tých dnes už nemoderných mien, tak sa volala moja babka - otcova mamina, kedysi keď bola ona malá, tak to bolo bežné meno. V skratke ju volali Filka.
Nie je, mne sa paci 🙂
Nie je,poznám a volajú ju Fily😉
Že, filomena nič horšie som nepočula .😂
Čo, prečo?