Je meno Agáta stále moderné pre dieťa?

papaya1234
24. jan 2025

Ahojte, pozerám mená pre bábätko. Natrafila som na Agátku. Viem, že teraz skôr idú mená ako Noemi alebo Sofia, tak rozmýšľam, či nie je príliš "zastaralé". Čo si myslíte vy?

pribinak
24. jan 2025

100x lepšie ako Noemi.,.

labocca
24. jan 2025

@papaya1234 krásne meno! Poznám 2 Agátky, v škôlkarskom a školskom veku. Veľmi im to meno pristane. .....Vôbec mi nepríde zastaralé. práve naopak. Keďže pracujem s deťmi tak sa stretávam s rôznymi menami. Aj Noemi aj Sofiu poznám. Keď už takéto moderné mená tak ok ale aspoň trošku nech to ladí s priezviskom.

yelena159
24. jan 2025

Pri mene Agata si stále spomeniem na istú zlú čarodejnicu Agatu ktorá sa zamilovala do Smrti.

alenka58
24. jan 2025

Agátok je aj teraz dosť, v škôlke 3

januska12323
24. jan 2025

Pekné meno

simsalabim
24. jan 2025

Nedavno som citala, ze meno Agata ide do mody, asi ich zacne byt viac.

rorino
24. jan 2025

@papaya1234 Agatka je pekne,nenazvala by som ho zastaralé,skôr už nezvyčajné.

stanulienkat
24. jan 2025

Mena nie sú moderné a nemoderné, ale škaredé a pekné.

ajka19
24. jan 2025

krásne meno

vanilkovazmrzka
24. jan 2025

Mne sa vobec nepaci a nikdy sa mi nepacilo. Take tvrde, a zdrobneniny zneju este horsie

nevenka
24. jan 2025

@papaya1234 ja som velmi chcela Agatu, manzel nechcel, tak mame Alzbetu. Velmi pekne je to meno podla mna.

anavixy
24. jan 2025

Za mna krasne. Ved prave tomu sa mnohi vyhybaju, aby nemali “moderne” tuctove mena, nie? Tiez by som povedala ze skor prave ide “do mody”.

zitaje
24. jan 2025

Ja poznám iba jednu Agátu, za mňa fajn. Nepáči sa mi ale skratka Agi.
A čo sa týka moderných a nemodrených mien, to je úplne jedno, keďže to meno bude dotyčná osoba nosiť v lepšom prípade tak 80 rokov, medzitým vyjde z módy a zase vojde 😀 Za mňa je "staromódnejšia" spomínaná Alžbeta, to je pre mňa kategória Margita, tak sa volala moja babka a jej sestra, možno preto.

lusilla
24. jan 2025

Mám v okolí dve Agáty, jedna je naj kamoška dcéry, už je to slečna má 14 a druhá je v rodine a to je menšie dievčatko škôlkarka. Teda ano je to používané meno a ja ho považujem za veľmi pekné a tiež moderné ale zároveň klasické čiže nie neaký výstrelok.

slavka1307
24. jan 2025

@papaya1234 ja som tuzila po Agatke. Muz nedovolil. 🙁

nevenka
24. jan 2025

Viete co, ja uz dnes lutujem, ze som nedala napriklad meno Jana (to je uz mega staromodne), ale bolo tam viac premennych, ja som Jana, sesternica je Jana a ma dceru Janu. Takze preto hlavne. Ale dala by som uz dnes, nech sa mamina aj na hlavu postavi. Ani jednu jedinu Janku malu nepoznam a to uz 2 deti vychodili skolku a prve dieta aj 1.stupen zakladky, dalsie je v 3.triede a uz su na druhej skole. Ani jeden nikdy nemal v triede Janu. A Alzbetu mame hned 3 v okoli 🙃😅.

nevenka
24. jan 2025

@zitaje a vies, kolko mame v okoli tych Alzbetiek? 😆. Pre mna bol ale zase sok, ked sme boli na 1 stretku s mamickami a tam bolo take novorodeniatko a ze ako sa vola. A meno bolo Žofia. Tak to som ani nemohla pochvalit, ze ake pekne meno, lebo to je podla mna dost zle na dnesnu dobu. Samozrejme, je to moj pohlad. To este dobra je ta Alzbeta 🤣. Co zase Tebe sa nevidi 😊. Nase deti ju volaju Bety, to znie dobre. Ale skoda tej Agatky, no.

oblecenie99
24. jan 2025

@nevenka Ja som teraz veľmi zvažovala Janku, len ako Jana mi príde trošku tvrdšie na maličké dieťa, ako Janka zas príliš dievčenské na dospelú žnu (nemyslím ako prezývka, ale ako riadne zapísané meno, vraj sa dá..). Dilema no :D Potom som riešila Annu, ale tých je veľa. A celý život som si hovorila, že moja dcéra bude Alžbeta, (je to bezpochyby pekné meno), ale ako archaicky znie, tak tak to teraz fičí, s tým súhlasím. A my musíme zvažovať aj potenciálne maďarské prezývky dieťaťa a tam sa to Eržami, Eržkami, Eržim a Eržikami len tak hemží :D s čím teda vôbec nie som stotožnená a v kuse ľuí opraovať, že ona je Alžbeta sa mi fakt nechce, A istý čas brutálne fičala Johanna sa mi zdá. A Dorky.

Autorka, Agáta je fakn meno, ale akurát dnes som čítala článok, že sa práve vo veľkom vracia, tak ich bude v škôlke zopár.

anavixy
24. jan 2025

@nevenka u nas bola nedavno narodená Želmíra 🤭 Žofia je moja dcéra krstená lebo farár chcel 🤣🤣 pritom jej meno je Sofia v inom jazyku, ale potreboval k tomu slovensky ekvivalent 🤦🏻‍♀️

zuzkacik4
24. jan 2025

My mame mesacnu Agatku doma 🙂 neriesila som, ci je moderne, ci nie... 🙂

majkabambulik
24. jan 2025

Agatka je nadherne meno, rovnako ako krasne Alzbetka-najradsej obe naraz👍

tykat
24. jan 2025

Poznám Agátku, teenagerku a volajú ju "Ejdž", podpisuje sa Age 🙂

terezkaarthuramax
24. jan 2025

Ze ak sa ti paci tak ho daj tvoje babatko

zuzana76
24. jan 2025

Agata je pekne a aj Alžbetka

zuzana76
24. jan 2025

velmi sa mi hodia k sebe Agata a Greta

serialkiller
27. jan 2025

@papaya1234 dúfam ze sa nikoho nedotknem keď poviem že voľakedy fantáziou ľudia velmi netrpeli a tak tu je sama Zuzka, Katka, Miško, Peťko. Ako žltá červená zelena modra a iné farby akoby neexistovali. Pre mňa je to nepochopiteľné, najmä keď ide o mená. Aj dnešná doba ma svoje uz doslova nadužívané mená. Sofia, Mia, Jakub, Sebastian. Ak sa Vam paci meno Agáta, tak ho dajte, ľudom aj tak neulahodite. Sú aj horšie mená, napr. Uršula. V konečnom dôsledku pokiaľ to bude charizmatická osoba tak sa ľudom to meno bude páčiť a bude im pripadať atraktívne.

tvoriva_dusa
27. jan 2025

@papaya1234 my máme Agátku. Bude mať 2 roky. Mysleli sme si, že to nebude časté meno a opak je pravdou, začína byť obľúbené. A pritom čo sme si vypočuli od rodiny... No nám obom sa stále to meno páči. Voláme ju Agátka, Agi, Aguška, Agatienka. Pred 10 rokmi sme sa rovnako domnievali, ake zriedkavé meno dostane naša dcéra Hanka. Aký omyl 🙂

estellas
27. jan 2025

@papaya1234 Mne sa to veľmi páči meno Agáta