Podľa oficiálnych štatistík ani nie a napr v mojom okolí vôbec nemám ten pocit. Ale už som počula z viacerých strán, že je to časté a otrepané . Ďakujem za názor ☺️
Matusov a Matejov je vela
Ano je dosť , aspoň u mňa v okoli
@janulka5988 aj u nas v skolke je najviac Matej, Matúš, Tomáš.
Matúš sa dával v 90tych rokoch...
Rovnako otrepane ako Adam, Lukas, Jakub, Samuel... Mam pocit, akoby tych chlapcenskych mien bolo dokopy len 15.
@janulka5988 pred 10rokmi sme mali chlapčenské meno vybraté Matúš , ale v okolí tehotné boli s chlapcami toľké ,že dajú Matuška ,tak sa mi to prestalo pačiť a vybrali sme iné.dcera v škôlke má v triede troch, syn v škole dvoch.ak ti to ale nevadí,tak daj.
@janulka5988 mame Matúša (8) u nas bol jediny aj v skolke, aj v skole. Ale teda napr. Matiasov je v okolí ako húb po dazdi....
My máme Matúša tiež a na ihrisku/v obchodoch stretavam s tým menom tiež občas.... Podľa môjho názoru, ak sa ti to páči, daj dieťaťu to meno, však lepšie mať časté meno, ktoré sa vám páči ako nejaké síce neotrepane, ale s ktorým nie ste úplne stotoznení.
Teraz je velmi vela Matusov.Matus alebo Mateo je podla mna teraz kazdy 5.chlapcek.Teraz je okolo tohto mena opat velky bum.Ja mam vo svojom okoli 3 a aj deti maju v skolke aj v skole.
@janulka5988 učím na SŠ, 5 tried x 30 žiakov a je tam len jeden Matúš 👌 milý chalan.
No a? Keby aj. Pri výbere mena som sa naozaj neriadila štatistikami.
Matus je krasne meno, no teraz davaju na okoli Gabriel, a aj Rafael - hlavne v Taliansku je to velmi oblubene meno pre chlapca a u nas tzv. neotrepane,
Napríklad ja som už dlho nepočula žiadneho chlapčeka ktorí sa volá Matúš ani dcéra v škôlke žiadneho nemá 🤷🏼♀️ a ako písala maminka vyššie taký Michal je teraz populárny tí sú na každom kroku 😂
@janulka5988 ja poznam iba jedneho a ten ma 29 rokov.
@janulka5988 ja som donedávna poznala len jedného Matúša, už teda dospelého muža. Ako začala dcéra chodiť do škôlky, tak už poznám ďalších 4roch 😅
Tak napr. ked si daš sledovat nejake babatka z porodnice, tam uverejnuju každy 3 tyždne nove prirastky, tak 9 z 10 bude Matuš, Matej, alebo Jakub
@janulka5988 áno, máme v okolí veľmi veľa Matúšov, ale aj Mathiasov a Matteov... ale aj môj syn má meno, ktoré je aktuálne časté a je mi to jedno, dali sme ho aj tak, lebo žiadne iné sa nám viac nepáčilo...
Viac než by bolo fajn
no a čo, keď je/nie je? Mená pre svoje deti si vyberám podľa toho, že sa mi páčia, nie podľa percenta výskytu
Ja mám tiež pre chlapca vybratého Matúša 😁 mňa nejaké štatistiky nezaujímajú. Skôr sme vyberali meno kvôli tomu že u nás v rodine už sú Jozef, Adam,Peter a s každého mena aspoň 2x tak som chcela niečo iné, ako Adam, Peter atď. 💁🏽♀️ Každého osobná vec, kľudne daj aj ty meno Matúš ak sa ti páči, na nejaké štatistiky sa prosím ťa vykašli. 🙂
@janulka5988 tak ten moj Matus ma 22 rokov ale je to moje dieta a v robote mam kolegynky co maju Matusov,v roznom veku
ono mozno je to aj regionalne, u nas v BA (resp. na ihriskach, kde sa pohybujeme) je relativne caste 🙂 ale teda rozhodne nie castejsie ako Michal (ktoreho sme dali aj my, vobec som netusila, ze je to take popularne meno)